Euronews: Προειδοποιήσεις, κινδύνοι, ανησυχίες κι ελπίδες των αντιπάλων για το Brexit (vid)

Προειδοποιήσεις, κινδύνους, ανησυχίες κι ελπίδες βγάζουν από το οπλοστάσιό τους οι εκπρόσωποι των δύο στρατοπέδων εν’ όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε....

Οι μεγάλοι “αντίπαλοι” Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εφιστά την προσοχή στις συνέπειες μία αρνητικής ψήφου.

«Αν ψηφίσουμε την αποχώρηση στις 23 Ιουνίου, ψηφίζουμε για υψηλότερες τιμές, για λιγότερες θέσεις εργασίας, για μικρότερη ανάπτυξη, πιθανότατα για ύφεση. Κι αυτό είναι το τελευταίο, που χρειάζεται η οικονομία μας», υποστήριξε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο επίσης συντηρητικός, αλλά βασικός εκφραστής του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, θεωρεί ότι η χώρα θα απελευθερωθεί από τα δεσμά των Βρυξελλών.

«Σας λέω ότι αν ψηφίσουμε να φύγουμε στις 23 Ιουνίου κι ανακτήσουμε τον έλεγχο αυτής της χώρας και της δημοκρατίας και της οικονομίας, τότε μπορούμε να ευημερήσουμε, να ευδοκιμήσουμε και ν’ αναπτυχθούμε, όπως ποτέ άλλοτε», υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον με συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph ,υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. θέλει την δημιουργία ενός πανίσχυρου υπερκράτους, όπως ήθελε κι ο Χίτλερ.

το πρωτοσέλιδο της "The Sunday Telegraph"
Αναφέρει ότι «ο Χίτλερ, ο Ναπολέων κι άλλοι επεχείρησαν με τραγική κατάληξη να αναβιώσουν την ρωμαϊκή εποχή της μίας κι ενιαίας διακυβέρνησης. Τώρα η Ε.Ε. το αποπειράται με διάφορες μεθόδους».

Καλεί τους συμπατριώτες του εν όψει του δημοψηφίσματος να επιδείξουν την περιφρονητική κι αποφασιστική στάση του Ουίνστον Τσόρτσιλ στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να γίνουν και πάλι οι Βρετανοί πολίτες «οι ήρωες της Ευρώπης».

Θεωρεί ότι οι καταστροφικές αποτυχίες της Ε.Ε. προκάλεσαν συγκρούσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη κι επέτρεψαν στην Γερμανία να αυξήσει την ισχύ της «ελέγχοντας» την ιταλική οικονομία και «καταστρέφοντας» την Ελλάδα.

Γιώργος Αϊβαλιώτης/euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου