Από 1η Ιουλίου η έκπτωση του 15% για τους «συνεπείς» καταναλωτές της ΔΕΗ

ΔΕΗ, Λογαριασμοί,

Στους 5 εκατ. εκτιμάται πως θα είναι οι καταναλωτές της ΔΕΗ που θα δουν εκπτώσεις της τάξης του 15% στους λογαριασμούς τους μετά και τη σχετική απόφαση του Οργανισμού που προβλέπει επιβράβευση των συνεπών πελατών και της οποίας η υλοποίηση ξεκινά από την 1η Ιουλίου...



Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοίνωσε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων διευκρίνισε πως το ευνοϊκό μέτρο θα αφορά αποκλειστικά πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης, οι οποίοι ανταποκρίνονται εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους, είτε πληρώνοντας έγκαιρα εφ' άπαξ τους λογαριασμούς τους είτε τηρούν τις δόσεις των διακανονισμών που τυχόν έκαναν.

Η ΔΕΗ εκτιμά πως η ελάφρυνση που θα προκύψει από την έκπτωση στον καθαρό λογαριασμό ρεύματος θα αφορά περίπου 5 εκατ. καταναλωτές, ενώ ακόμη 2,1 εκατ. θα μπορούν επίσης να τύχουν της ίδιας έκπτωσης, εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των συνολικών τους οφειλών. 

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ φτάνουν τα 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το Δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και από νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση), προσεγγίζοντας συνολικά, τα 2,5 δισ. ευρώ.

Καταληκτική ημερομηνία για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και να επωφεληθούν του μέτρου, είναι η 31η Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου