Έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Βρετανία την Τρίτη 28 Ιουνίου

Ε.Ε., ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, Brexit, Ευρωκρίση,
Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, (Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου), συνέρχονται σήμερα Σάββατο, 25/6,  στο Βερολίνο για να εξετάσουν τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών...

Το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, μετά την έκτακτη διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης, καθώς το απόγευμα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για τις 3 Ιουλίου, όμως αποφασίσθηκε να διεξαχθεί νωρίτερα λόγω του αποτελέσματος του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Η γραμμή του Ευρωκοινουβουλίου είναι «ξεκάθαρη», δήλωσε ο Μ. Σουλτς λίγο πριν κατευθυνθεί στη συνάντηση των τριών προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρ Ρούτε που προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ στην έδρα της Επιτροπής. 

«Λυπούμαστε πολύ για την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων αλλά ήταν μια κυρίαρχη έκφραση της βούλησης των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα είναι μια δύσκολη στιγμή και για τις δύο πλευρές. Ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα παραιτηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Για πολιτικό «Αρμαγεδώνα» κάνουν λόγο ανώτεροι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, μετά την επικράτηση του Brexit στο Βρετανικό δημοψήφισμα.

To πολιτικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετά την επικράτηση του Brexit έχει αναλάβει το κουαρτέτο των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ Μαρκ Ρούτε.

Οι τέσσερις άντρες θα συναντηθούν στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδος) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου θα γίνει η πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος και στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου αναμένεται να ανακοινωθεί η επίσημη θέση της ΕΕ επί του αποτελέσματος. 

Εξάλου, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Governing Council) αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τις προσεχείς ώρες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Γρτμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου) συνέρχονται σήμερα Σάββατο στο Βερολίνο για να εξετάσουν τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θα υποδεχθεί τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξερμβούργου για συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου