Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Κρήτης

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Πανορθόδοξη Σύνοδος Κρήτης,

Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο μετά το σχίσμα των Εκκλησιών, το 1054. Ωστόσο οι δηλώσεις, στο παρά πέντε, μη συμμετοχής από Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, πλήττουν κάπως τον οικουμενικό χαρακτήρα της Συνόδου και φέρνουν στο επίκεντρο τη διελκυστίνδα Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας....



Στο Ηράκλειο της Κρήτης έφτασαν οι δέκα προκαθήμενοι των ορθοδόξων εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Στους λόγους τους, έδωσαν έμφαση στη σημασία της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Χωρίς ανταπόκριση έμεινε η τελευταία πρόσκληση προς τις τέσσερις εκκλησίες που απουσιάζουν, τα Πατριαρχεία Αντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας....

Σήμερα, Κυριακή της Πεντηκοστής ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών αρχών.

Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση και ο δήμος θα παραθέσει πρόγευμα.

Το μεσημέρι θα δοθεί το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Μαλάδες.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Όπως αναφέρει το ekriti, τα μέτρα ασφαλείας, είναι δρακόντεια. Δεκάδες αστυνομικοί έχουν αναλάβει τη φύλαξη και την ασφάλεια των Ιεραρχών και των συνοδών τους. Ακροβολισμένοι υπάρχουν και ελεύθεροι σκοπευτές παρουσία. Στο Ηράκλειο έχουν εφαρμοστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τόσο στο κέντρο, όσο και στην παραλιακή λεωφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου