Με φόντο την έντονη πολιτική κόντρα στη Βουλή η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε»

«Παραιτηθείτε», ΒΟΥΛΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» μπροστά στη Βουλή φαίνεται να ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30. Νωρίτερα οι διαδηλωτές, περίπου 8.000, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και λεωφόρου Αμαλίας όχι όμως εντός της πλατείας Συντάγματος....



Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης–αντιπολίτευσης για τη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα (φωτογραφία). Κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν τη ΝΔ για εκβιαστική και επικίνδυνη τακτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά.

Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο


Η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» μπροστά στη Βουλή φαίνεται να ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.  οι διαδηλωτές, περίπου 8.000, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και λεωφόρου Αμαλίας όχι όμως εντός της πλατείας Συντάγματος.

Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ ήταν αισθητή η απουσία πολιτικών.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια και όταν ένας 30χρονος, που δήλωσε αναρχικός, προσπάθησε να κάψει σημαία της ΕΕ, απωθήθηκε από τους διαδηλωτές. «Χαλαρή» χαρακτήρισε την αντίδραση του κόσμου, ένας εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης, Γιάννης Λασπούλας που δήλωσε ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ τόνισε ότι υπάρχει η διάθεση να ανανεώσουν το ραντεβού τους. Συγκέντρωση έγινε και στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο επί δύο ώρες περίπου, φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση και αφού διαδήλωσαν ειρηνικά, αποχώρησαν.

Η πολιτική κόντρα


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Παραιτηθείτε», κάλεσε τους πολίτες σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και κατέστησε υπεύθυνο προσωπικά τον πρωθυπουργό για την ασφάλειά τους, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα από ότι νομίζουν.


Εχθρική για την Ελλάδα είναι η αντίληψη που οδηγεί στο διχασμό δήλωσε κατά την περιοδεία της στην Θράκη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Εχθρός του κράτους όποιος διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησης; Κοιτάξτε, εχθρική για την Ελλάδα είναι η αντίληψη, η πολιτική, που οδηγεί στον διχασμό των Ελλήνων. Είναι μία εγκληματική πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό στις πλατείες των αγανακτισμένων, όταν ήταν αντιπολίτευση και επιχειρεί και σήμερα να διχάσει τον ελληνικό λαό την ώρα που είναι κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παραμύθι χαρακτήρισε τη δίκαιη ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι πραγματική «κόκκινη» γραμμή της είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει ειπε ότι ο ρόλος των πολιτικών αρχηγών είναι να μην καπελώνουν τέτοιες εκδηλώσεις των πολιτών αλλά κάποιοι βουλευτές του Ποταμιού θα είναι παρόντες.

Στην σημερινή διαδήλωση δεν θα συμμετέχει η Ένωση Κεντρώων, όμως είναι δικαίωμα του καθενός να παρευρεθεί δημοκρατικά. Πάντως τα προβλήματα δεν λύνονται με όσες διαδηλώσεις και αν γίνουν, αναφέρει σχετικά η Ένωση Κεντρώων.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο κείμενο αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών με αφορμή την απογευματινή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος. Χθές αποσύρθηκε λίγο μετά την ανάρτησή του άλλο κείμενο που καλούσε σε συγκέντρωση στον ίδιο Χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου