Υπέρ της αποδέσμευσης της δόσης η Γερμανία

Γερμανία, εκταμίευση δόσης, οικονομία,

Χθες βράδυ το γερμανικό ΥΠ.ΟΙΚ. απέστειλε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου αίτημα για την έγκριση της αποδέσμευσης της επόμενης δανειακής δόσης ύψους 10,3 δις. €….



Το αίτημα για την έγκριση της αποδέσμευσης της επόμενης δανειακής δόσης ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα απέστειλε αργά χθες το βράδυ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Διευκρινίζεται ότι δεν χρειάζεται η έγκριση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», το αίτημα συνοδεύεται από εννέα συνημμένα έγγραφα στα οποία περιγράφονται όλες οι σχετικές εξελίξεις και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εισηγείται την έγκριση της εκταμίευσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει ακόμη τα υπολειπόμενα άμεσα μέτρα.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα ασχοληθεί προληπτικά με αυτή την υπόθεση, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη καθυστέρηση, επισημαίνει η εφημερίδα.

Όσον αφορά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «αποφάσεις για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν υφίστανται τώρα», τονίζεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει μόλις το 2018. Αυτό είναι πολύ καθυστερημένο και πολύ ασαφές για να δοθεί στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται περισσότερο: σταθερότητα», δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ και προσέθεσε ότι αυτό θα φέρει περισσότερη φτώχεια και ανεργία.
Αθηναϊκό Πρακτορείιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου