ΠΟΥΤΙΝ: ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟ Brexit, παρακολουθούσαμε τα πάντα, αλλά δεν επηρεάσαμε

Brexit, Ε.Ε., Βρετανία, ΡΩΣΙΑ, ΠΟΥΤΙΝ,

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στο BREXIT, υπογράμμισε, σύμφωνα με το pontiki.gr, πως η Μόσχα θα παρακολουθεί της εξελίξεις και θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τις όποιες αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης για την οικονομία της χώρας...

.
«Έχω ήδη πει, ότι δεν έχουμε παρέμβει ποτέ, δεν έχουμε εκφράσει ποτέ την άποψη μας γι' αυτό. Συμπεριφερθήκαμε, κατά τη γνώμη μου, πολύ σωστά». Την δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με το Brexit....

«Φυσικά, παρακολουθούσαμε με προσοχή το τι συνέβαινε, αλλά δεν επηρεάζαμε με κανένα τρόπο τη διαδικασία. Δεν προσπαθήσαμε καν να το κάνουμε αυτό. Ως εκ τούτου, η δήλωση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον πριν από το δημοψήφισμα, στην οποία εξέφρασε τη θέση της Ρωσίας, δεν έχει καμία βάση".

Και συνέχισε: "Θεωρώ, ότι αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λανθασμένη προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης στην ίδια τους τη χώρα. Όπως μπορούμε να δούμε, ακόμα και αυτό δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και ακόμα περισσότερο, μετά την ψηφοφορία, κανείς δεν έχει, κατά τη γνώμη μου, το δικαίωμα να κάνει δηλώσεις για κάποια θέση της Ρωσίας. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εκδήλωση χαμηλού επιπέδου πολιτικού πολιτισμού", ανέφερε ο κ. Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε πως η Μόσχα θα παρακολουθεί της εξελίξεις και θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τις όποιες αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης για την οικονομία της χώρας.

«Θέλω να πω για άλλη μια φορά, αυτό που είπε πρόσφατα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για επιλογή των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας. Εμείς δεν παρέβημεν σε αυτό, δεν παρεμβαίνουμε και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε. Προφανώς, τώρα θα ακολουθήσουν κάποιες τυπικές διαδικασίες που σχετίζονται με την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα το παρακολουθήσουμε προσεκτικά, θα το αναλύσουμε και θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές συνέπειες αυτής της απόφασης για την οικονομία μας, διότι βλέπουμε, ότι εφόσον ήδη έπληξε τις αγορές και τα νομίσματα, αναπόφευκτα θα πλήξει και ήδη πλήττει τους χρηματιστηριακούς δείκτες, και ως εκ τούτου, τις τιμές των παραδοσιακών για εμάς βασικών προϊόντων. Αλλά είμαι βέβαιος, ότι όλα αυτά θα διορθωθούν το συντομότερο δυνατό. Δεν αναμένουμε καμία παγκόσμια καταστροφή λόγω αυτού. Φυσικά, θα παρακολουθούμε, όπως είπα, εκ του σύνεγγυς και με κάποιο τρόπο θα προσαρμόσουμε την οικονομική μας πολιτική και τις σχέσεις μας με τους εταίρους στην Ευρώπη».

«Όσον αφορά την πολιτική των κυρώσεων, ανέφερε ο κ. Πούτιν, "δεν νομίζω, ότι αυτό θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τις δύο πλευρές δεν είμαστε εμείς που ξεκινήσαμε αυτήν την ανταλλαγή κυρώσεων, απλά πάντα απαντάμε στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά της χώρας μας. Το τι θα συμβεί στην οικονομία και στον πολιτικό τομέα μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, θα δούμε στο εγγύς μέλλον. Θα δούμε», κατέληξε η δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου