Ντέιβιντ Κάμερον: «Η Βρετανία θ’ αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει το Brexit»

Ε.Ε., Βρετανία, ΒΡΕΧΙΤ,

«Δεν ήταν ούτε το αποτέλεσμα, που ήθελα, ούτε το αποτέλεσμα, που πίστευα ότι θα ήταν το καλύτερο για την χώρα, που αγαπώ. Αλλά δεν αμφισβητείται. Φυσικά και δεν παίρνω πίσω όσα είπα για τους κινδύνους...» τόνισε μεταξύ άλλων στο βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το euronews, ο Ντέιβιντ Κάμερον....



Κυριαρχικό δικαίωμα της Βρετανίας υποστήριξε ο Ντέιβιντ Κάμερον ότι είναι να αποφασίσει πότε θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 περί της αποχώρησης από την Ε.Ε.

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο τόνισε ότι δεν θα υπαγορευθούν οι όροι από την Ε.Ε. και ανακοίνωσε την δημιουργία επιτροπής συμβουλευτικού χαρακτήρα για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για το Λονδίνο.

«Δεν ήταν ούτε το αποτέλεσμα, που ήθελα, ούτε το αποτέλεσμα, που πίστευα ότι θα ήταν το καλύτερο για την χώρα, που αγαπώ. Αλλά δεν αμφισβητείται. Φυσικά και δεν παίρνω πίσω όσα είπα για τους κινδύνους. Θα είναι δύσκολα. Είδαμε ήδη ότι θα υπάρξουν προσαρμογές της οικονομίας μας, περίπλοκα συνταγματικά ζητήματα και προκλήσεις στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη. Αλλά είμαι ξεκάθαρος και το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε το πρωί, ότι η απόφαση πρέπει να γίνει αποδεκτή και πως η διαδικασία εφαρμογής της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει τώρα να ξεκινήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι «γνώριζε εξ αρχής πως θα υπήρχαν δυσκολίες για την βρετανική οικονομία και την στερλίνα μετά από την έκβαση του δημοψηφίσματος και το Υπουργείο Οικονομικών από κοινού με την Τράπεζα της Αγγλίας έχουν θέσει σε εφαρμογή τα πρώτα στάδια ενός «ισχυρού σχεδίου έκτακτης ανάγκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου