Υποβάθμιση της Βρετανίας και από τον οίκο Fitch - Άρχισαν τον οικονομικό 'πόλεμο'!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Βρετανία, Brexit,

Οι οίκοι αξιολόγησης Moodys και Standard & Poor’s έλαβαν τη “σκυτάλη” από την μεθεπόμενη κιόλας του βρετανικού δημοψηφίσματος για να αποδημήσουν την βρετανική οικονομία προκειμένου να στείλουν το μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης, μήνυμα το οποίο φαίνεται ότι επηρέασε τον ισπανικό λαό στις εκλογές της 26ης Μαΐου….  



Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε κατά δύο μονάδες το αξιόχρεο της Βρετανίας, η οποία έχασε έτσι την άριστη βαθμολογία της, το «ΑΑΑ» σε «ΑΑ», εξαιτίας του Brexit.

Το αξιόχρεο της Βρετανίας μειώθηκε στο ΑΑ και ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε ότι μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

«Η αρνητική προοπτική αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο για τις οικονομικές προοπτικές (…) και τον ρόλο της στερλίνας ως αποθεματικού νομίσματος, καθώς και τους κινδύνους για τη συνταγματική και την οικονομική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου εάν υπάρξει άλλο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας», σημειώνει ο οίκος.

Σημειώνεται ότι ο S&P ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρούσε τη Βρετανία στην ανώτατη δυνατή βαθμίδα.

Προηγήθηκε ο Moodys


Προηγήθηκε η Moodys που μετέβαλε την Παρασκευή, 24/6, το  κρατικό αξιόχρεου του Ηνωμένου Βασιλείου στη βαθμίδα Aa1, μετά τη νίκη του Brexit, από σταθερή σε αρνητική την προοπτική, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το αξιόχρεό της στο εγγύς μέλλον.

Ο Moodys εκτίμησε σε ανακοίνωσή του ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη προχθές Πέμπτη στη Βρετανία πυροδοτεί «μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας», η οποία πρόκειται να έχει «αρνητικές συνέπειες για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης» της βρετανικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου