Αυστρία: Το κόμμα της Ελευθερίας (FPO) προσφεύγει κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών (vid)

FPO, ΑΥΣΤΡΙΑ,

Το Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) απειλεί να επαναφέρει την αντιπαλότητα που δίχασε την Αυστρία, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της περιφέρειας, που υποστήριξαν τον ακροδεξιό υποψήφιο, και των μεγάλων αστικών κέντρων που υποστήριξαν τον υποψήφιο των Πρασίνων... 



Το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) κατέθεσε προσφυγή κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας στο λογαρισμό του στο Twitter, σε μία κίνηση που απειλεί να βυθίσει τη χώρα σε συνταγματική κρίση.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών του περασμένο μήνα στην Αυστρία εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς η διαφορά ανάμεσα στον υποψήφιο των Πρασίνων και νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν και τον ακροδεξιό υποψήφιο Νόρμπερτ Χόφερ περιορίσθηκε στη μία ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή σε 31.000 ψήφους. 

Το tweet του Κόμματος της Ελευθερίας
Αν και το προεδρικό αξίωμα στην Αυστρία έχει μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, με τον πρόεδρο να έχει ωστόσο την εξουσία να διαλύει τη βουλή και να παύει τον καγκελάριο, οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών ανέπνευσαν με ανακούφιση με την ήττα του Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος θα ήταν ο πρώτος ακροδεξιός αρχηγός κράτους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ομως τώρα το Κόμμα της Ελευθερίας απειλεί να επαναφέρει την αντιπαλότητα που δίχασε την Αυστρία, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της περιφέρειας, που υποστήριξαν τον ακροδεξιό υποψήφιο, και των μεγάλων αστικών κέντρων και τους υψηλού μορφωτικού επιπέδου ψηφοφόρους , που υποστήριξαν τον υποψήφιο των Πρασίνων.

Από τη στιγμή που η προσφυγή θα κατατεθεί επισήμως, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί εάν θα την κάνει δεκτή, εξετάζοντας εάν έχει παραβιασθεί νόμος και αν η παραβίασή του επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα.


euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου