Jens Stoltenberg: «Προετοιμαζόμαστε για πιθανή επίθεση από τη Ρωσία»

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ,

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δήλωσε: «θέλουμε να δείξουμε στους εταίρους μας ότι είμαστε εκεί όταν μας χρειάζονται. Και θέλουμε να δείξουμε στους πιθανούς επιτιθέμενους ότι αντιδρούμε όταν μας απειλούν»...



O Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg
Η Ρωσία επιχειρεί να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής της χρησιμοποιώντας πολεμικά μέσα και η ανάπτυξη 4.000 στρατιωτών στη Βαλτική και την Πολωνία είναι η κατάλληλη απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, στη γερμανική Bild.

«Θέλουμε να δείξουμε στους εταίρους μας ότι είμαστε εκεί όταν μας χρειάζονται. Και θέλουμε να δείξουμε στους πιθανούς επιτιθέμενους ότι αντιδρούμε όταν μας απειλούν» είπε ο Stoltenberg.

Η ανάπτυξη στρατευμάτων, σχεδιάστηκε για να διαβεβαιώσει τα ανατολικά μέλη του ΝΑΤΟ ότι έχουν τη στήριξη του Οργανισμού σε περίπτωση που η Ρωσία επιχειρήσει κλιμάκωση και αναμένεται να εγκριθεί επίσημα στη Σύνδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Ρωσία αντιδρά στην ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το RT.com ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «τέτοια γεωπολιτικά παιχνίδια δεν έχουν αποτέλεσμα και παρεμποδίζουν τις προσπάθειες για σταθερή παγκόσμια ανάπτυξη. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πυροδοτούν κρίσεις όπως αυτή της Ουκρανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου