Αλέξης Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας – Το 2ο εξάμηνο του έτους επιστρέφουμε στην ανάπτυξη

"Η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών στην Ελλάδα" Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2 και αναφέρθηκε τόσο στην κρίση στην Ελλάδα, το προσφυγικό, το Brexit, τη συμφωνία για το χρέος αλλά και τις σχέσεις με την Κϊνα. Αναφέρθηκε στην μακρά πολιτισμική παράδοση κοινό χαρακτηριστικό και των δυο λαών.

Σχετικά με τη συμφωνία και την μείωση του χρέους:


«Δύσκολη κρίση. Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για την μείωση του χρέους, προϋπόθεση για Επενδυτική εμπιστοσύνη. Το Β εξάμηνο του 2016 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη. Εκτιμήσεις για 3% το 2017 όραμα μας η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη. Πατάμε στα πόδια μας 2021».

Για το Brexit


Η ακραία λιτότητα δεν βοήθησε ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη. Βαθιά πολιτική κρίση στην Ευρώπη προκαλεί την άνοδο απομονωτισμού ευρωσκεπτικισμού. Χρειάζεται αλλαγή πορείας. Η επίπτωση στην Ευρώπη θα είναι μικρότερη από ότι στην Βρετανία. Είμαστε καλυμμένοι για το χρέος, δεν μας επηρεάζει τυχόν καθυστέρηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις Ιδρυτικές αξίες τη δημοκρατία , την αλληλεγγύη και τη συνοχή. Παλεύουμε για λαϊκή κυριαρχία και αλληλεγγύη. Η συνεισφορά μας θα είναι καθοριστική. Σεβασμό στο δικαίωμα των λαών για αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Για το προσφυγικό


Η Ελλάδα βρέθηκε στην προσφυγική και την οικονομική κρίση. Είμαστε σταθερή δύναμη ειρήνης και συνεργασίας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Είμαστε περήφανοι που απέναντι στο προσφυγικό ρεύμα αναδείξαμε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη. Η κρίση ασφαλείας δεν οφείλεται στην προσφυγική κρίση. Χρειάζεται πολιτική ασφαλείας με επιστροφή στις αξίες της αξιοπρέπειας. Η Ελλάδα ασφαλής χώρα, εξαιρετικός προορισμός για τους κινέζους πολίτες. Μικρή χώρα αλλά με ρόλο στην προώθηση της ειρήνης και των ανθρωπίνων αξιών.
Ο πρωθυπουργός Μίλησε επίσης και για ένα ντοκιμαντέρ που γυρίζει η CCTV2 για την κινεζική πολιτική "μια ζώνη ένας δρόμος" μ.ζ.ε.δ. που αφορά την οικονομική σύνδεση της με την Δύση στα πρότυπα του αρχαίου δρόμου του μεταξιού.

Η Ελλάδα είναι σε στρατηγική θέση και αυτό συμπίπτει με την κινεζική στρατηγική μ.ζ.ε.δ.. Είναι σημαντικό γιατί η Ελλάδα γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη. Επιδιώξεις:. Εισαγωγή τεχνογνωσίας και καινοτομίας, ελληνικές εξαγωγές, ναυτιλιακή συνεργασία βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε στρατηγική σχέση με την Κίνα.

Ολοκληρώνεται με επιτυχία το έτος ναυτικής συνεργασίας. Μπορούμε να προχωρήσουμε. Επιδιώκουμε Επισκευές κινεζικών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία συνέργειες ελληνικών και κινεζικών ναυτιλιακών εταιρειών.
Η Ελλάδα ειναι ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη στον δρόμο του μ.ζ.ε.δ Αυτό μπορεί να δημιουργήσει επενδύσεις όπως logistic center στο λιμάνι, υποδομές για συναρμολόγηση προϊόντων. Αναβάθμιση του λιμανιού.

Η προσέλκυση επενδύσεων σημαντική για την ανάκαμψη. Αυτό θέλει εμπιστοσύνη. Βγαίνουμε απο έναν κύκλο αβεβαιότητας.

 Η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων


H Ελλάδα είναι χώρα φιλική προς τους επενδυτές που αποσκοπούν στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα. Προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics. Η Ελλάδα είναι ένα δέντρο που έχει τις ρίζες του στην Δύση αλλά απλώνει κλαδιά σε βορρά νότο και Ανατολή.


ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.