Κλάους Ρέγκλινγκ: Τρία βραχυπρόθεσμα μέτρα με την ελάφρυνση του χρέους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Les Echos" ο Κλάους Ρεγκλινγκ...
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρεγκλινγκ, σύμφωνα με το ethnos.gr, τόνισε τρία στοιχεία, όσον αφορά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα.
  • Πρώτον, την εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει. «Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους», δήλωσε.

  • Δεύτερο είναι η μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε πάνω σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας» από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

  • Τρίτον, «υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το πότε θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα τρία αυτά μέτρα, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, ασφαλώς πριν από το τέλος του έτους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΡΕΟΣ, Κ. Ρέγκλινγκ, ESM,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.