Επιστολή "καταγγελείας" Τσακαλώτου προς τους δανειστές για τη στάση των τεχνικών κλιμακίων

Σe 10σέλιδη επιστολή στους επικεφαλής του κουαρτέτου, Μπενουά Κερέ, Πολ Τόμσεν, Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ, ο υπουργός Οικονομικών. Ευκλείδης Τσακαλώτος. καταγγέλλει τα τεχνικά κλιμάκια ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση….Δριμύ "κατηγορώ" για τη στάση των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με επιστολή του προς τους επικεφαλής του κουαρτέτου, Μπενουά Κερέ, Πολ Τόμσεν, Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στη 10 σελίδων επιστολή του, ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με το MEGA, καταγγέλλει τα τεχνικά κλιμάκια ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση, καθώς δημιουργούν δυσκολίες και καθυστερήσεις στις συζητήσεις και εγείρουν συνεχώς νέες, παράλογες απαιτήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τα τεχνικά κλιμάκια ότι ζητούν να ακυρωθούν νόμοι που έχουν ψηφισθεί και παρεμβαίνουν στην εθνική νομοθεσία.

Περιλαμβάνει, μάλιστα, στην επιστολή του και συγκεκριμένα παραδείγματα από υπουργεία, με περιπτώσεις στις οποίες έφεραν δυσκολίες και ζητούσαν ευθείες παρεμβάσεις στην εθνική νομοθεσία, ζητώντας να ακυρωθούν ψηφισθέντες νόμοι.

Το θέμα είχε θέσει ο υπουργός Οικονομικών και την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λαγονήσι, με τους θεσμούς να ανεβάζουν κι εκείνοι τους τόνους, με την Ντ. Βεκουλέσκου να διαμηνύει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και τον κ. Κοστέλο να προειδοποιεί για δύσκολη αξιολόγηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΜΟΙ, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.