Τα αγροτεμάχια δεν συνυπολογίζονται στο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε τη παρακάτων ανακοίνωση....Τα αγροτεμάχια δεν θα μετρούν στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 5 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ΕΝΦΙΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε ότι:

1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν. 

3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.

4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους. 

5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠ.ΟΙΚ, ΕΝΦΙΑ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.