Το ΔΝΤ εκφράζει «εμπιστοσύνη» στη Λαγκάρντ, η οποία θα δικαστεί στη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,

Το Δ.Σ. του ΔΝΤ με ανακοίνωσή του εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Γενική Διευθύντριά του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την την παραπομπή σε δίκη για αδίκημα που φέρεται ότι διέπραξε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ης Γαλλίας...



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με «την εμπιστοσύνη» του τη Γενική Διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα δικαστεί στη Γαλλία ως πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας για «αμέλεια» στην υπόθεση Κρεντί Λιονέ-Μπερνάρ Ταπί.

Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, «εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής Διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σήμερα, το γαλλικό ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε οριστικά την παραπομπή σε δίκη της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει την απόφαση που έλαβε το 2007 να προσφύγει στη διαιτησία για την επίλυση μιας διαφοράς ανάμεσα στον Ταπί και στην τράπεζα Κρεντί Λιονέ όσον αφορά την πώληση της Adidas.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου