Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» παρουσίασε η Θεανώ Φωτίου

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, συνοδευόμενη από τον Γ.Γ. του υπουργείου Δημήτρη Καρέλλα, παρουσίασε το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά σε 30 δήμους και θα εφαρμοσθεί πλήρως από τις αρχές του 2017...


Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε πιλοτικά σε 30 δήμους και θα εφαρμοσθεί πλήρως από τις αρχές του 2017 σε όλους τους Δήμους της χώρας παρουσίασε στο Βόλο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Πρόκειται για ένα πολύπλευρο σχέδιο που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα, στο οποίο -όπως είπε η κ.Φωτίου-, αναμένεται να ενταχθούν ακόμη και μονοπρόσωπα νοικοκυριά, που το μηνιαίο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ.

Στην Ελλάδα σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ζουν περίπου 700.000 άτομα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, παροχή επιδότησης ενοικίου από 70-220 ευρώ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, κοινωνικό τιμολόγιο για ηλεκτρικό ρεύμα και δωρεάν ύδρευση από τους δήμους, σχολικά γεύματα, κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη.

Η κ. Φωτίου, σύμφωνα με τον ιστοχώρο presspublica.gr, εξήγησε ότι με το νέο σύστημα που θα εφαρμοσθεί για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, θα πριμοδοτούνται όσα προέρχονται από οικογένειες με ακραία φτώχεια. Από τα 81.000 παιδιά, τα 18.000 ανήκαν σε αυτή την κατηγορία.

Τα χρήματα που θα απαιτηθούν, θα προέλθουν: 75 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 95 εκατ. από τα Δημόσια Ταμεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία συνοδευόταν και από τον Γ.Γ. του υπουργείου Δημήτρη Καρέλλα, έκανε αναφορά και στο νέο Νόμο Πλαίσιο για την Προστασία προς άτομα ΑμΕΑ, άστεγους, Ρομά, ηλικιωμένους κλπ. Στόχος των προγραμμάτων αυτών δεν είναι η παγίωση της κατάστασης με παροχές, αλλά η επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνική παραγωγική διαδικασία, γι’ αυτό και όσοι θα ενταχθούν στα Κέντρα Κοινότητας, θα καταβληθεί προσπάθεια να βρουν εργασία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.