Σεργκέι Λαβρόφ: «Το ΝΑΤΟ εστιάζει σε μη υφιστάμενη ρωσική απειλή»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι o Οργανισμός  Βορειοατλαντικού Συμφώνου εστίασε τις προσπάθειές του στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης "απειλής από ανατολάς".... 
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έγιναν σε απάντηση της τελευταίας απόφασης της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία όπου οι ηγέτες της Συμμαχίας συμφώνησαν στην ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης σε Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία και Λιθουανία, μετά το αίτημα των τεσσάρων χωρών για την παρουσία νατοϊκών δυνάμεων μετά την ουκρανική κρίση, με το αιτιολογικό ότι φοβούνταν υποκίνηση ανάλογων εντάσεων από τη ρωσική πλευρά και στις δικές τους επικράτειες.

Στη συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 13 Ιουλίου, η Μόσχα θα ζητήσει διευκρινίσεις για τα σχέδια της Συμμαχίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία θα ζητήσει επίσης εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για ένα φινλανδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της αεροπορικής άμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.