Σαουδική Αραβία: Πέντε συνοριοφρουροί νεκροί σε μάχες στην μεθόριο με την Υεμένη

Σαουδική Αραβία, Υεμένη,

Στη νότια Σαουδική Αραβία, ειδικά στις περιοχές που γειτονεύουν με την Υεμένη, καταγράφονται σποραδικές επιθέσεις μετά τον Μάρτιο του 2015, όταν το Ριάντ, επικεφαλής μιας συμμαχίας κυρίως αραβικών κρατών, επενέβη στρατιωτικά στη σύρραξη στην Υεμένη.. 



Πέντε σαουδάραβες συνοριοφρουροί σκοτώθηκαν σήμερα σε σφοδρές μάχες με "εχθρικά στοιχεία" τα οποία αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας περνώντας τα σύνορα με την Υεμένη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Ριάντ.

Οι πέντε άνδρες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών οι οποίες διήρκεσαν οκτώ ώρες στην περιοχή Νατζράν, στα σύνορα με την Υεμένη, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου που επικαλέστηκε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Με την υποστήριξη του στρατού ξηράς οι συνοριοφρουροί απέτρεψαν την παρείσφρηση των ενόπλων. Οι μάχες άρχισαν περί τις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Στη νότια Σαουδική Αραβία, ειδικά στις περιοχές που γειτονεύουν με την Υεμένη, καταγράφονται σποραδικές επιθέσεις μετά τον Μάρτιο του 2015, όταν το Ριάντ, επικεφαλής μιας συμμαχίας κυρίως αραβικών κρατών, επενέβη στρατιωτικά στη σύρραξη στην Υεμένη.

Η συμμαχία αυτή υποστηρίζει τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των σιιτών ανταρτών και των συμμάχων τους, τμημάτων του στρατού πιστών στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Οι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν ακόμη να ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος, στην τελευταία φάση του οποίου, από τον Μάρτιο του 2015, έχουν χάσει τη ζωή τους 6.400 άνθρωποι, συνεχίζονται στο Κουβέιτ επί δύο μήνες, αλλά χωρίς να έχει καταγραφεί ουσιαστική πρόοδος μέχρι σήμερα.

Εξάλλου η συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα ελικόπτερο Apache συνετρίβη στη Μαρίμπ, μια πόλη ανατολικά της Σαναά, λόγω κακοκαιρίας, όπως μετέδωσε το SPA. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου