ΔΝΤ: «Ωρολογιακή βόμβα» η Deutsche Bank

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Deutsche Bank, ΔΝΤ,

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η είδηση αυτή έρχεται μετά το γεγονός της αποτυχίας της Deutsche Bank να περάσει τα stress test που πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί πως οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε μια νέα οικονομική κρίση....



Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η HSBC και Credit Suisse είναι η δεύτερη και η τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μίας κρίσης στο εξωτερικό, καθώς η έκθεση των εγχώριων τραπεζών σε έτερες χώρες είναι αρκετά μεγάλη» αναφέρει μεταξύ άλλων, το Διεθνές Ταμείο, στην έκθεση του.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η είδηση αυτή έρχεται μετά το γεγονός της αποτυχίας της Deutsche Bank να περάσει τα stress test που πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί πως οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε μια νέα οικονομική κρίση.

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 διεθνείς τράπεζες που απέτυχαν στα stress test.

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μεταξύ των μεταρρυθμίσεων…

Σε ξεχωριστή ανάλυση του ΔΝΤ, αναφέρεται ότι η Γερμανία χαρακτηρίζεται ως «πρωταθλήτρια στη συνταγογράφηση μεταρρυθμίσεων» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο «χρειάζεται μεγάλη δόση του ίδιου φαρμάκου σπίτι της», αποφαίνεται το Διεθνές Ταμείο.

Στην ανάλυση του το ΔΝΤ προβλέπει ότι το εργασιακό δυναμικό της χώρας θα μειωθεί σημαντικά μετά το 2020, επηρεάζοντας έτσι τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, το ΔΝΤ προτείνει τρεις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η γερμανική κυβέρνηση:
  1. Περισσότερες ώρες εργασίας για τις μητέρες, με επέκταση της ολοήμερης παιδικής φροντίδας

  2. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  3. Αναβάθμιση των ικανοτήτων των μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου