Τουρκικά F-16 σηκώθηκαν για «αγνοούμενα σκάφη» στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία, Αιγαίο,

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές μοιράστηκαν την πληροφορία με τις τουρκικές ότι δύο ταχύπλοα κατευθύνονταν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε απογειώθηκαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 για να κάνουν έρευνες για τυχόν φυγάδες πραξικοπηματίες....



Τουρκικά μαχητικά F-16 φέρονται να απογειώθηκαν για να ελέγξουν πληροφορίες ότι τουρκικά ταχύπλοα πέρασαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία και το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές μοιράστηκαν την πληροφορία με τις τουρκικές ότι δύο ταχύπλοα κατευθύνονταν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε απογειώθηκαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για να κάνουν έρευνες για τυχόν φυγάδες πραξικοπηματίες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters τα σκάφη αυτά βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσέγγιζαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πηγές στην Αθήνα δεν επιβεβαιώναν αυτές τις πληροφορίες.

Πληροφορία από την τουρκική ιστοσελίδα της Hurriyet ανέφερε ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα.

Αλλά και τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθετο ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.

Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου