Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στο hotspot της Λέρου

Εξαγριωμένοι μετανάστες που ζητούσαν να φύγουν από την χώρα επιτέθηκαν με τσεκούρια σε αστυνομικούς...Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο hotspot της Λέρου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι μετανάστες, εξαγριωμένοι ζητούσαν να φύγουν από τη χώρα, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη με ξύλα, πέτρες και... τσεκούρια.

Οι λιγοστοί αστυνομικοί προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου –λάμψης. Αυτό, ωστόσο, δεν είχε αποτέλεσμα και υποχώρησαν σε διπλανό κτίριο που έχει το Λιμενικό μέσα στο οποίο «ταμπουρώθηκαν».

Οι μετανάστες, σύμφωνα με τον ιστοχώρο greek-inews.gr, «πολιόρκησαν» το κτίριο του Λιμενικού για αρκετή ώρα μέχρι να οργανωθεί επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε από την επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο hotspot της Λέρου κρατούνται περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής.

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.