«Ηλεκτρονικούς» πλειστηριασμούς, ερήμην της πολιτείας, συζητούν τράπεζες και δανειστές!

Τη «λύση» της ηλεκτρονικής διενέργειας πλειστηριασμών σχεδιάζουν οι τράπεζες και δανειστές  προκειμένου να παρακάμψουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας...Η πρόταση αυτή που προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να μην απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων, συζητήθηκε, κατά πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη εκπρόσωποι των δανειστών με τραπεζικά στελέχη.

Τη δημιουργία της πλατφόρμας των e-πλειστηριασμών προσυπογράφουν κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δανειστές αλλά και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ΤΧΣ σε έκθεσή του επικαλείται το μέτρο αυτό για τη διασφάλιση, μεταξύ άλλων, και της διαφάνειας στην αγορά των πλειστηριασμών.

Τράπεζες και δανειστές συζητούν ερήμην της πολιτείας να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά, ώστε να μην αντιμετωπίζουν την λαϊκή αντίσταση που παρατηρείται στα ειρηνοδικεία. Δεν θα απαιτείται η παρουσία συμβολαιογράφων ή οποιαδήποτε φυσικη παρουσία εν προκειμένω

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Τράπεζες, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, Πλειστηριασμοί,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.