Υπέρ μιας δημοσιονομικής ευελιξίας στην Ευρωζώνη, κόντρα στον Σόιμπλε, ο γερμανός Αντικαγκελάριος

Ε.Ε., Ζ. Γκάμπριελ, Δημοσιονομικά, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

Ο επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που είναι εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιτρέψει κάποια ευελιξία στο ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος...



Σε αντίθετη γραμμή από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινείται ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσον αφορά την άκαμπτη εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας.

Ο Γκάμπριελ, δήλωσε σήμερα ότι η επιμονή στους άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά. «Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: 'Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με την πολιτικής λιτότητας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, που είναι εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιτρέψει κάποια ευελιξία στο ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος για ορισμένα κράτη – μέλη, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας ως μέσο για να τονωθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία σε ορισμένα κράτη - μέλη της ΕΕ, μια πολιτική στην οποία αντιτίθεται ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει απορρίψει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.
πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου