Γενς Στόλτενμπεργκ, Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς χρειαζόμαστε ισχυρή αμερικανική ηγεσία».

Ευρώπη, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ντόναλντ Τραμπ,

Μήνυμα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ότι δεν υπάρχει επιλογή να προχωρήσουν η κάθε μία μόνη της στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, έστειλε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ...



O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟΓενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποίησε τον νεοεκλεγή πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την αποκοπή των δεσμών με την στρατιωτική συμμαχία και μια απομονωμένη αμυντική πολιτική της Ουάσιγκτον.

«Αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες εδώ και μια γενιά προκλήσεις για την ασφάλειά μας. Δεν είναι καιρός να αμφισβητούμε την αξία της σύμπραξης ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός στην νορβηγική εφημερίδα Observer, χθες Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί για το ΝΑΤΟ ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να προστατεύσουν τα άλλα μέλη της συμμαχίας αν δεν συμβάλλουν ισότιμα στις στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι  «η Δύση αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια της, προσθέτοντας ότι όλοι οι Αμερικανοί ηγέτες αναγνώριζαν πάντα το στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ σε μια σταθερή και ασφαλή Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου