Δημήτρης Στρατούλης: «Η εργασιακή κατεδάφιση προ των πυλών»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Εργασιακά, Δημ. Στρατούλης, ΛΑΕ, ΣΕΒ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,

«Το μόνο ανάχωμα που μπορεί να αποκρούσει τη νέα εργασιακή κατεδάφιση, μπορούν να είναι οι ενωτικοί, μαζικοί και μαχητικοί αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού...» τονίζει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε....



Δελτίο Τύπου

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. της ΛΑ.Ε. για τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών για τα εργασιακά.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τους ελιγμούς και τα πολιτικά επικοινωνιακά κόλπα δημιουργίας εικόνας σύγκρουσης με τους δανειστές για τα εργασιακά, έχει ήδη ανοίξει, με τις πρώτες υποχωρήσεις της στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών, την κερκόπορτα για τη διατήρηση και χειροτέρευση του μνημονιακού εργασιακού μεσαίωνα και τη μετατροπή του σε εργασιακή κόλαση. Είναι ένα πολιτικό έργο που έχουμε δει και ξαναδεί τα 7 χρόνια των μνημονίων.

Η στάση του ΣΕΒ, το πρωί να λέει ότι διαφωνεί με τους δανειστές και το βράδυ να υπερθεματίζει για νέα εργασιακή καταστροφή, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι τα μνημόνια έχουν ταξικό χαρακτήρα. Αυτά προωθούνται από τους δανειστές και εγκρίνονται από τις νεομνημονιακές και παλαιομνημονιακές κυβερνήσεις για τη δημιουργία πρωτίστως φτηνής και υποταγμένης εργατικής δύναμης, όχι μόνο για τις πολυεθνικές που αγοράζουν μπιρ-παρά το δημόσιο και κοινωνικό πλούτο της χώρας, αλλά και για τις δυνάμεις του εγχώριου κεφαλαίου.

Το μόνο ανάχωμα που μπορεί να αποκρούσει τη νέα εργασιακή κατεδάφιση, μπορούν να είναι οι ενωτικοί, μαζικοί και μαχητικοί αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
22/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου