Μέτρα φωτιά και και τέταρτο Μνημόνια φέρνει... ο ανασχηματισμός!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ,

ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... 


Με μέτρα φωτιά και τέταρτο μνημόνιο μπαίνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καταβάλλοντας 6 δισ ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου.  

Επ αυτών σημειώθηκε συμφωνία μεταξύ Τόμσεν και Σόιμπλε τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας.  

Το αντάλλαγμα για το ΔΝΤ θα είναι κάποιες ανάξιες λόγου διευθετήσεις στο ελληνικό χρέος τώρα και κάποιες αόριστες δεσμεύσεις για ημίμετρα μετά το 2018, -για κούρεμα χρέους ούτε λόγος-, προκειμένου να αποφευχθεί και η σκόπελος των Γερμανικών εκλογών.  

Τα μέτρα φωτιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνσή της η ΛΑ.Ε., στα οποία είναι έτοιμη να συμφωνήσει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Τσίπρα, άλλωστε αυτό ήταν και το αληθινό το νόημα του πρόσφατου ανασχηματισμού, είναι τα εξής:  

  •  Η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις οι οποίες μετά τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. Αυτό θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση συντάξεων πάνω από ένα όριο, αρχής γενομένης (το πιθανότερο) το 2019.  

  • Η μείωση του αφορολογήτου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.  

  •  Η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.  

  •  Η εκχώρηση στα ''κοράκια'' του δικαιώματος να διαχειρίζονται τα υποθηκευμένα ακίνητα και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.  

  •  Η κατάθεση άμεσα στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με βάση τις εντολές των Βρυξελλών και ΔΝΤ  

  • Η ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στις τράπεζες και η εκχώρηση  με νόμο ασυλίας από ποινικές ευθύνες στα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου