Το τέλος της Γερμανικής κατοχής πλησιάζει

Το ξήλωμα της επικυριαρχίας των Γερμανών και των συνεργαζόμενων αρπακτικών των πολυεθνικών, των τραπεζιτών της Wall Street, του του δυτικού καζινο-καπιταλισμού, το απάυγμασμα της παγκοσμιοποίησης, άρχισε και θα συνεχιστεί....

 

του Θόδωρου Κατσανέβα*

Τι θα συμβεί αν διαλυθεί η ευρωζώνη ; Θα καταστραφούμε και θα πέσουμε στον γκρεμό ; Θα πέσουμε στα βράχια ; Θα κατέβoυν ο Εξαποδώ και ο Γκοτζίλα μαζύ για να μας καταπιούν ; Γελοιότητες για ψεκασμένους. Με το ξήλωμα του 4ου Ράϊχ, της Γερμανικής «Ευρωπαϊκής Ένωσης», η Ευρώπη θα επανέλθει στα συγκαλά της. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η ταλαίπωρη Ελλάδα ειδικότερα, ύστερα από την ανάκτηση της οικονομικής τους ανεξαρτησίας, με την κατάλληλη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, θα μπουν σε πορεία ανάπτυξης. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με όλες σχεδόν τις χώρες διεθνώς έξω από την ευρωφυλακή που προπορεύονται και μας έχουν αφήσει πολύ πίσω στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι, η Ελληνική οικονομία δεν πρέπει να μεταλλαχθεί και να εκσυγχρονισθεί, με το δημόσιο τομέα να μπει επιτέλους στον 21ο αιώνα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τις ροζέ ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που προτάσσουν την ήσσονα προσπάθεια, τον πόλεμο στην αριστεία, την υποστολή της ελληνικής ταυτότητας, τη μετατροπή της χώρας σε χώρο και όχι μόνο. Ούτε με την απόλυτη υποταγή στη νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού των αγορών και της κυριαρχίας των ελίτ και του πλούτου, όπου είναι προσκολλημένη η νέα- Νέα Δημοκρατία.
 
Υπάρχουν δοκιμασμένες κλασικές συνταγές και αρχές ορθολογικής διοίκησης, όπως και σύγχρονες οπτικές αποτελεσματικής Κευνσιανής οικονομικής πολιτικής που μπορεί να εφαρμοστούν με επιτυχία. Και υπάρχουν πολλοί και στην εδώ Μπανανία που τις γνωρίζουν και μπορούν να τις εφαρμόσουν στη χώρα που γέννησε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. 

Το ξήλωμα της επικυριαρχίας των Γερμανών και των συνεργαζόμενων αρπακτικών των πολυεθνικών, των τραπεζιτών της Wall Street, του του δυτικού καζινο-καπιταλισμού, το απάυγμασμα της παγκοσμιοποίησης, άρχισε και θα συνεχιστεί. Το Brexit και κυρίως η ήττα της Χίλαρυ Κλίντον, τέκνο και εγγυήτρια των ισχυρών της γης, σηματοδοτούν την απαρχή του ξηλώματος. Είναι αντίστοιχες με την αντίστροφη πορεία της ήττας του 3ου Ράϊχ στο Στάλιγκραντ και στη Βόρεια Αφρική στο δεύτερο παγκόσμιο πόλέμο. Για άλλη μια φορά οι Αγγλοαμερικάνοι μαζί με τους Ρώσους πρωτοστατούν στην ήττα των Γερμανών. Η Ελλάδα πολέμησε μαζί τους νικητές δυο πρώτους παγκόσμιους πολέμους απέναντι στους Γερμανούς. Και κατάντησε η χλεύση των ηττημένων.

Είναι καιρός κι΄εμείς να απαλλαγούμε από τη σύγχρονη και πιο πονηρή από την προηγούμενη σύγχρονη Γερμανική κατοχή όπως και από τους αργυρώνητους εδώ Γερμανοτσολιάδες, που πάντα υπήρχαν και δυστυχώς θα υπάρχουν στη διαδρομή της παγκόσμιας ιστορίας. Τότε, η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος, θα γίνει πολύ καλύτερος.
 __________________________________
 
* Ο Θεόδωρος Κατσανέβας είναι Έλληνας Οικονομολόγος, Πανεπιστημιακός και Πολιτικός και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΔΡΑΧΜΗ – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου