PES Activists Greece: «Μια εναλλακτική πρόταση είναι εφικτή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, PES Greece,

"Διεκδικούμε μια γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεκδικούμε εφικτούς στόχους πλεονασμάτων της ελληνικής οικονομίας που δε θα στερεί το δικαίωμα της νέας γενιάς να ονειρευτεί το μέλλον της στην Ευρώπη..", τονίζουν μεταξύ άλλων σε Δελτίο Τύπου οι Έλληνες ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα το επίδομα Τσίπρα και τη στάση Σόιμπλε...

 

«Ο Σόιμπλε και η συμμορία του αποφάσισαν για ακόμη μια φορά τα τελευταία 6 χρόνια να προτάξουν τη σκληρή λιτότητα ως τον τρόπο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Πρόκειται πλέον περί εμμονής σε μια οικονομική λογική που δε δουλεύει. Η απόφαση του Eurogroup να τιμωρήσει την Ελλάδα παγώνοντας την ισχνή μακροπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους με αφορμή τη διαχείριση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι εξοργιστική.

Από την άλλη μεριά η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να δαπανήσει την όποια αναπτυξιακή προοπτική θα μπορούσε να προκύψει από την επένδυση του κόπου των ελλήνων πολιτών σε εφάπαξ παροχές τύπου φιλοδωρήματος, που ναι μεν ανακουφίζουν πρόσκαιρα μια γενιά ανθρώπων που υποφέρει αλλά δεν τη θεραπεύουν.

Δύο διαφορετικά αδιέξοδα.

Μια εναλλακτική πρόταση είναι εφικτή.

Πιστεύουμε σε μια νέα συμφωνία.

Διεκδικούμε μια γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέου
ς, διεκδικούμε εφικτούς στόχους πλεονασμάτων της ελληνικής οικονομίας που δε θα στερεί το δικαίωμα της νέας γενιάς να ονειρευτεί το μέλλον της στην Ευρώπη, διεκδικούμε την αύξηση των δημοσιών επενδύσεων και την επένδυση τμήματος των πλεονασμάτων σε τομείς της οικονομίας που μπορούν να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς θέσεις απασχόλησης και να στηρίξουν το μέλλον της γενιάς μας και το παρόν των συνταξιούχων μας.

Η επένδυση στην καινοτομία, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη νεανική επιχειρηματικότητα, στις ιδέες των νέων μας, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι η αρχή για την επανεκκίνηση μιας υγιούς οικονομίας που θα εξασφαλίζει χαμηλούς δείκτες ανεργίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις ζωής για την τρίτη ηλικία, Είναι η αρχή για μια προσβάσιμη οικονομία που θα δουλεύει για όλους.

Στον αγώνα αυτό, για την Ελλάδα της παραγωγής, της αξιοπρέπειας της διαγενεακής δικαιοσύνης και του αλληλοσεβασμού θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι κι όχι όπως επιδιώκουν κάποιοι "ηγέτες" απέναντι. Μαζί οι νέοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια της ζωής μας.

Δεν αξίζει στη νέα γενιά η ανεργία δεν αξίζει στην τρίτη ηλικία η επαιτεία δεν αξίζει σε έναν λαό που έχει υποφέρει τόσα η λιτότητα
»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου