Βλαντίμιρ Πούτιν: «Η ρωσική οικονομία ανακάμπτει..»

ΡΩΣΙΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν,

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος του έτους, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι αναμένει μείωση του ρωσικού ΑΕΠ για το 2016 κατά 0,5 — 0,6%, ενώ αναμένει ο πληθωρισμός για όλο το 2016 να κυμανθεί στο 5,5%....

Η συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας επιβραδύνεται, η φυγή κεφαλαίων υποχωρεί και οι πραγματικοί μισθοί αρχίζουν να βελτιώνονται, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος του έτους, ο Πούτιν δήλωσε ότι αναμένει μείωση του ρωσικού ΑΕΠ για το 2016 κατά 0,5 — 0,6%, ενώ αναμένει ο πληθωρισμός για όλο το 2016 να κυμανθεί στο 5,5%.

Όσον αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2016, ο πρόεδρος Πούτιν εκτιμά ότι θα κυμανθεί στο 3,7%, τονίζοντας ότι το έλλειμμα είναι αποδεκτό.

Επίσης είπε ότι η καθαρή ροή κεφαλαίων για το 2016 θα ανέλθει στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συγκομιδή σιτηρών το 2016 αναμένεται να είναι 119 εκατομμύρια τόνους, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ και την Άμυνα


«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ μίλησε για την ανάγκη της ενίσχυσης του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο εδώ. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο έκπληκτος από τα λόγια κάποιων άλλων εκπροσώπων της σημερινής κυβέρνησης που προσπαθούν για κάποιον λόγο να αποδείξουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι οι ισχυρότερες στον κόσμο. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό».

«Εάν κάποιος εξαπολύει κούρσα των εξοπλισμών, αυτός δεν είμαστε εμείς…Δεν θα δαπανήσουμε ποτέ πόρους για μία κούρσα εξοπλισμών που δεν μπορούμε να αντέξουμε».

Για την Ουκρανία και την Κριμαία


«Είναι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με την Ουκρανία και μία γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Κριμαία θα είναι πολύ επωφελής στην ανάπτυξη των ρωσο-ουκρανικών σχέσεων και μελλοντικών εμπορικών και ανθρωπιστικών δεσμών».

Για το Χαλέπι


«Ο πρόεδρος της Τουρκίας και οι ηγέτες του Ιράν επίσης έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη διευθέτηση της κατάστασης στο Χαλέπι. Δεν ξέρω εάν αυτό θα ακουστεί αλαζονικό, αλλά χωρίς τη συμμετοχή μας δεν θα είχε γίνει δυνατόν». 

Για τις συντάξεις


«Ολα τα αναγκαία χρήματα υπάρχουν για το επόμενο έτος ώστε να είμαστε σε θέση από την 1η Φεβρουαρίου να αυξήσουμε τις συντάξεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό του 2016».

Για το ντόπινγκ


«Σε αυτόν τον τομέα η διαφάνεια είναι παρά πολύ ουσιαστική…Αναμφίβολα υπάρχει κάποιος πολιτικός χαρακτήρας σε όλα αυτά τα θέματα. Ο αθλητισμός πρέπει να εκκαθαριστεί…μαζί με τον πολιτισμό, από κάθε είδους πολιτικά στοιχεία. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι πράγματα που πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου