Συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν για Συρία και Κυπριακό

Πολιτική, Κόσμος, Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Κύπρος, Πούτιν, Τσίπτρας,

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες,  εξέφρασε στον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Κάρλοφ στην Άγκυρα, αλλά και για την αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα... 


Τις εξελίξεις τόσο σε ότι αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, αλλά και την συριακή κρίση συζήτησαν την Πέμπτη Αλέξης Τσίπρας και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο, οι κ.κ. Τσίπρας και Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε μια σειρά διεθνών θεμάτων, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στη Συρία και η διευθέτηση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε στον ρώσο πρόεδρο τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Κάρλοφ στην Άγκυρα, αλλά και για την αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτή ήταν και η αφορμή του τηλεφωνήματος από την πλευρά του έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στην οποία τονίζεται ότι οι δυο άνδρες συζήτησαν ακόμη, για τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας, για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου