1339 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1174 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 753 ΕΛΛΑΔΑ 682 ΚΟΣΜΟΣ 669 Ε.Ε. 511 ΑΠΟΨΕΙΣ 471 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 82 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 22 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 E.E. 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Gazprom: Συμβόλαιο για την πρώτη γραμμή του αγωγού Turkish Stream

Η πρώτη γραμμή θα έχει προορισμό την τουρκική αγορά, ενώ η άλλη, η δεύτερη γραμμή, μέσω Τουρκίας θα έχει ως προορισμό τις ευρωπαϊκές χώρες. Η κατασκευή της προβλεπόμενης  δεύτερης γραμμής θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα επιδείξει η Ευρώπη για το ρωσικό φυσικό αέριο... 


το Pioneering Spirit της Allseas Group S.A.

Συμβόλαιο για την κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, με την προοπτική την κατασκευή της δεύτερης γραμμής, υπέγραψε η Turkish Stream Transport B.V — 100% θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom- με την εταιρεία Allseas Group S.A., σύμφωνα με το πρακτορείο ria.ru

Οπως προβλέπεται στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, η εταιρεία Allseas θα πρέπει να κατασκευάσει, υποθαλασσίως, αγωγό μήκους 900 χιλιομέτρων. Για την υλοποίηση του εν λόγω έργου η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο πλοίο κατασκευών Pioneering Spirit, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και είναι εξοπλισμένο με έξι εγκαταστάσεις συγκόλλησης και επικάλυψης, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της Gazprom.

Η ίδια η Allseas θα αρχίσει την τοποθέτηση της πρώτης γραμμής του αγωγού το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν στις 10 Οκτωβρίου διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού South Stream, με διαχειριστή την εταιρεία South Stream Transport. 

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών της κεντρικής αρτηρίας του αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται υποθαλάσσια την Μαύρη Θάλασσα με δυναμικότητα 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα η κάθε γραμμή.

Η μία γραμμή θα έχει προορισμό την τουρκική αγορά, ενώ η άλλη μέσω Τουρκίας θα έχει ως προορισμό τις ευρωπαϊκές χώρες. Η κατασκευή της δεύτερης γραμμής θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα επιδείξει η Ευρώπη για το ρωσικό φυσικό αέριο και, φυσικά από τις εγγυήσεις που θα διασφαλίσει στην περίπτωση αυτή.

Η εταιρεία Allseas Group S.A. ιδρύθηκε το 1985 με έδρα την Ελβετία. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην υποθαλάσσια τοποθέτηση αγωγών και στην κατασκευή υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων. Αναλαμβάνει την ολική υλοποίηση έργων, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, την προμήθεια υλικών και τεχνολογιών και φθάνοντας στην ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου και την εκμετάλλευση του.
πηγή: ria.ru

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Turkish Stream, Gazprom,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.