Οι ΗΠΑ απέλασαν 35 Ρώσους διπλωμάτες και έκλεισαν δύο ρωσικές ενώσεις - Ενέργεια «πολιτικών πτωμάτων» απαντάει η Μόσχα

Κόσμος, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ,

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, απελάθηκαν 35 Ρώσοι  διπλωμάτες. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι κυρώσεις είναι μια απάντηση στη Ρωσία στις  "προσπάθειες να βλάψει τα συμφέροντα των ΗΠΑ."

Την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών και πρακτόρων, αλλά και το κλείσιμο δύο ρωσικών ενώσεων στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ, αποφάσισε η Ουάσιγκτον ως αντίποινα για κυβερνοεπιθέσεις κατά Αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

Ενέργεια «πολιτικών πτωμάτων» χαρακτήρισε η Μόσχα τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ 



Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σήμερα από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποτελούν τον «επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων», υποστήριξε ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λόγο, ούτε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρά σε τόσο δραστικά και καταστροφικά βήματα στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία», έκρινε ο Καζάτσεφ. «Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο (...) πολιτικών πτωμάτων», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο πρόεδρος Πούτιν θα επιβάλει αντίποινα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο νέος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί μια εξέλιξη η οποία πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

Ο πρόεδρος Πούτιν, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών που η Ουάσινγκτον θεωρεί κατάσκοπους και κήρυξε ανεπιθύμητους.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες.
Πέραν των απελάσεων η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι κλείνουν δύο ρωσικά κτιριακά συγκροτήματα στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου