Tα μηνύματα Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα χρονιά, 2017.

Πολιτική, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μηνύματα για το 2017,

Ως τη χρονιά που «η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά», στην οικονομία, στην κοινωνία, αλλά και στα εθνικά μας θέματα, περιέγραψε το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.  Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή το 2017 να γίνει «αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες»... 

 

Αλέξης Τσίπρας: Το 2017 η χρονιά που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά


Το 2017 θα είναι έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας ότι φέτος, η λέξη ανάπτυξη δεν είναι απλά ευχή.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στους πολίτες που «δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως οι υπόλοιποι»

«Σε αυτούς είναι που πηγαίνει το μυαλό μας. Στους ανθρώπους που η οικονομική κρίση οδήγησε στο περιθώριο. Στους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τους ανθρώπους που κάθε μέρα παλεύουν για την επιβίωση» σημείωσε, τονίζοντας ότι «πρωτίστως γι' αυτούς δίνουμε τη μάχη για να βγει η χώρα μας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της επιτροπείας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, «τη χρονιά που φεύγει καταφέραμε πολλά. Όχι όσα θα θέλαμε, αλλά πολλά. Σταθεροποιήσαμε την ελληνική οικονομία. Περάσαμε επιτέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μειώσαμε την ανεργία κατά τρεις επιπλέον μονάδες. 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας απόκτησαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση διευρύνθηκε. Η Ελλάδα από τελευταία, έγινε πρώτη χώρα στις 28 της ΕΕ στην απορροφητικότητα πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υπέρβαση των στόχων του προγράμματος «με σκληρή δουλειά» για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια ενώ αναφέρθηκε στο επίδομα στους συνταξιούχους και στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος των προσφυγικών ροών, για το 2017.

«Φιλοδοξούμε το 2017 να είναι η χρονιά που η θα επιβεβαιώσει τον αναντικατάστατο ρόλο της Ελλάδας, στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα. Αλλά και η χρονιά όπου θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία. Και αυτό για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια κρίσης, δεν είναι απλά μια κοινότυπη πρωτοχρονιάτικη ευχή. Αλλά μια ρεαλιστική προσδοκία. Γιατί το 2017 θα είναι έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση και την πρόσβαση στις αγορές, ενώ χαρακτήρισε το 2017 «έτος των επενδύσεων», αλλά και «χρονιά ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής που για χρόνια λίμναζαν, συσσωρεύοντας βάρη στα κρατικά ταμεία, προς όφελος των κατεστημένων συμφερόντων».

«Για να πιάσει τόπο και να επουλώσει τις πληγές της κρίσης, χρειάζεται η ανάπτυξη που έρχεται να είναι ταυτόχρονα και δίκαιη. Και είμαστε όλοι εμείς, που μαζί θα χαράξουμε το μονοπάτι της ανάπτυξης, με όρους αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και κοινωνικής προστασίας» διευκρίνισε.

Και πρόσθεσε: «Το 2017, όμως, πέρα από χρονιά ανάκαμψης, θα είναι και το έτος των μεγάλων θεσμικών τομών και αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος. Μέσα στο 2017 θα ολοκληρώσουμε το διάλογο και θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή τις προτάσεις για τη μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Με στόχο την διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας. Αλλά και την ενίσχυση της λαϊκής συμμετοχής».

Τόνισε, ακόμη ότι το 2017 θα είναι και το έτος των μεγάλων θεσμικών τομών και αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος, ενώ προανήγγειλε μια «μεγάλη τομή» στο εκπαιδευτικό σύστημα εντός του έτους, «για να ξεφύγουμε επιτέλους από ένα σχολείο - εξεταστικό κέντρο», αλλά και αλλαγές στην υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Το 2017, τέλος, παλεύουμε, να είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι, παρά τις προκλήσεις «για πρώτη φορά ο δρόμος έχει ορίζοντα. Βλέπουμε πια το ξέφωτο. Ξέφωτο στην οικονομία, στην κοινωνία αλλά και στα μεγάλα εθνικά μας θέματα»»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να γίνει το 2017 αφετηρία αναγέννησης

 Την ανάγκη να γίνει το 2017 αφετηρία αναγέννησης για τη χώρα και τους πολίτες εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες» αναφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να αντικρίσουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση.

«Να μην υποσχόμαστε την επιστροφή στο χθες, απλά επειδή δεν μπορούμε να οραματιστούμε το αύριο. Να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο με δύο προϋποθέσεις: Την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια. Είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της μεθοδικότητας, της ατομικής ευθύνης. Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών» σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί σε πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. «Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας» αναφέρει.

«Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προκλήσεις αναδείκνυαν τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα. Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου