1315 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1152 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 732 ΕΛΛΑΔΑ 660 Ε.Ε. 653 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 459 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 93 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 75 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 15 ΕΥΖΩΙΑ 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Όλγα Γεροβασίλη: «Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που παλεύει να βγάλει την κοινωνία όρθια από την επιτροπεία των δανειστών» (vid)

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις δουλεύουμε για να ανατραπούν τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα από τις αποτυχημένες πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», δήλωσε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για θετικά και σταθερά βήματα εξόδου από την κρίση και τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης αναγνωρίζονται από όλους....«Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που παλεύει να βγάλει την κοινωνία όρθια από την επιτροπεία των δανειστών, χωρίς να λέει ότι ευθύνεται ο ελληνικός λαός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Υπάρχουν αναπόφευκτες δυσκολίες αλλά θα αποδείξουμε ότι θα κάνουμε σε 4 χρόνια ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε 40 χρόνια»

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι κινδυνολογεί, ενώ της καταλόγισε «ιδεολογία λιτότητας» και την κάλεσε να πάρει «ξεκάθαρη θέση και να μην θολώνει τα νερά» σε ότι αφορά τα επίμαχα ζητήματα που πρέπει να λύσει η χώρα, όπως εργασιακά, ασφαλιστικά και πλεονάσματα. 

«Με 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Επενδύσεων θα προχωρήσουμε στα αναγκαία έργα για την διοικητική ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης για να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», επεσήμανε και πρόσθεσε: 

«Τον Μάιο διαψεύσαμε όσους λέγανε ότι δεν θα κλείσει η πρώτη Αξιολόγηση. Τώρα απέχουμε ελάχιστα από το κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης. Παρά τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά εμείς εμμένουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να απαντήσει αν είναι ιδεοληψία της σημερινής κυβέρνησης ή εμμονή, η προσπάθειά της για τις συλλογικές συμβάσεις». 

Η κ. Γεροβασίλη, υποστήριξε ακόμα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ποτέ την πολιτική βούληση να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος, αλλά αντίθετα, όπως είπε, ενίσχυαν την γραφειοκρατία και την πολυνομία για πελατειακούς και ρουσφετολογικούς σκοπούς. 

Ακόμα η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε και στις κατηγορίες περί αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων, αντιτείνοντας ότι σήμερα καταγράφονται όλοι οι συνεργάτες, σε αντίθεση με ότι ίσχυε στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα επί κυβέρνησης Σαμαρά, όπου ένας υπουργός είχε 53 και εμφανίζονταν μόλις 8 μετακλητοί υπάλληλοι.

«Προχωρούμε σε μια πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους χωρίς πολιτικό αυταρχισμό. Η προσπάθεια της κυβέρνησης που ξεκίνησε από το καλοκαίρι, δεν είναι απλά να βγάλει τη χώρα από τη κρίση αλλά να θέσει και στέρεες βάσεις για την επόμενη μέρα», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Ολγα Γεροβασίλη, ΒΟΥΛΗ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.