01/15/16

Είναι σίγουρο ότι καθώς η νεοφιλελεύθερη κατηφόρα της ακροδεξιάς ΝΔ του Κυριάκου θα εντείνεται, τόσο θα ενταθούν και οι προσπάθειες από τον ξένο κυρίως παράγοντα να εγκλωβιστεί η "λαική δεξιά" που πλήττεται κοινωνικά και οικονομικά, για να μην εκφραστεί πολιτικά η οργή της με πατριωτικό τρόπο.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ επισφραγίζει τη νεοσυντηρητική, νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά στροφή του συγκεκριμένου κόμματος. Καταρχάς η όλη τραγελαφική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή αρχηγού, υποδηλώνει μια πολύ σοβαρή οργανωτική μεταβολή του κόμματος της πάλαι ποτέ λεγόμενης κεντροδεξιάς.

Η ΝΔ οικοδομήθηκε μεταπολιτευτικά σαν ένα κόμμα υποτίθεται αρχών με στόχο κυρίως να αλλάξει την εικόνα των κομμάτων της παραδοσιακής δεξιάς που βίωσε η ελληνική κοινωνία κατά τον εμφύλιο και μετά απ' αυτόν. Ήθελε να απαλλαγεί από την εικόνα ενός κόμματος που στηρίζεται αποκλειστικά σε μηχανισμούς ημετέρων και κομματαρχών στην πόλη και το χωριό με διακριτές οργανικές σχέσεις με το εμφυλιοπολεμικό κράτος και παρακράτος. Ο τύπος αυτός κόμματος είχε κλονιστεί ανεπανόρθωτα ακόμη και στη συνείδηση της παραδοσιακής του βάσης λόγω του γεγονότος ότι αποτέλεσε το λύκνο των πολιτικών ανωμαλιών και διαπλοκών που έφεραν τη χούντα.

Τι επεδίωκε η μεταπολιτευτική ΝΔ;

Ο ιδρυτής της, Κ. Καραμανλής, επιχείρησε μεταπολευτικά να δημιουργήσει ένα κόμμα με μετριοπαθή συντηρητική ιδεολογία (τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό) με πλατιά οργανωμένη βάση ικανή να αναπτύξει πολιτική δράση σ' όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Κι έτσι να ανταγωνιστεί πρωτίστως τις δυνάμεις της αριστεράς, που χάρις τους ισχυρούς οργανωτικούς δεσμούς με κοινωνικά κινήματα, τάξεις και στρώματα συνιστούσαν ευθεία απειλή για το σύστημα εξουσίας που εκπροσωπούσε η ΝΔ.

Η προσπάθεια ήταν εμφανής. Η ΝΔ δεν ήθελε να είναι συνέχεια της ΕΡΕ. Δεν ήθελε να εμφανίζεται σαν το κόμμα των δολοφόνων του Πέτρουλα και του Λαμπράκη. Το κόμμα που παρέδωσε την Κύπρο. Το κόμμα των δοσιλόγων και των μαυραγοριτών της κατοχής, των Γκοτζαμάνηδων, των παρακρατικών, της βίας και της νοθείας ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, της αμερικάνικης πρεσβείας, των εξοριών και των κολαστηρίων της μετεμφυλιακής περιόδου, της πιο απόλυτης λοβιτούρας, του ΙΔΕΑ και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Ο ίδιος ο ιδρυτής της δεν ήθελε να είναι το κόμμα που εξέφραζε αυτό που τότε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού χαρακτήριζε ως "κράτος της δεξιάς". Αντίθετα ήθελε να εμφανίσει ένα κόμμα μετριοπαθές, της κεντροδεξιάς, ικανό να υπηρετήσει μεταπολιτευτικά την "επιστροφή στη δημοκρατία" και το "κράτος δικαίου" αντί για τις διαρκείς εκτροπές, τους αναγκαστικούς νόμους και το παρασύνταγμα του παλατιού και των ξένων προστατών.

Στροφή προς τον νοικοκύρη

Ταυτόχρονα προσπαθούσε να εμφανιστεί ως το κόμμα της ομαλότητας και της εθνικής αξιοπρέπειας ώστε να φύγει από πάνω της το στίγμα της αμερικανοδουλείας και του εμφυλιοπολεμικού διχασμού. Κι έτσι να οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά στρώματα κυρίως τα συντηρητικά εκ φύσεως παραδοσιακά μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού. Χωρίς βεβαίως να πάψει ποτέ να συνιστά το βασικό εκπρόσωπο της ελληνικής ολιγαρχίας και της ταύτισής της με την εξουσία.

Φυσικά, πρώτα βγαίνει η ψυχή και ύστερα το χούι, όπως λέει κι ο λαός μας. Πολύ δυσκόλα η ΝΔ μπόρεσε να απαλλαγεί από τα χούγια της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής δεξιάς. Χρειάστηκε η επέλαση του ΠΑΣΟΚ για να συνειδητοποιήσει η ΝΔ ότι δεν μπορεί να επιβιώσει πολιτικά αν συνέχιζε να εκπροσωπεί το εμφύλιο πόλεμο.

Έπρεπε να κάνει στροφή προς το κέντρο, να εμφανιστεί πιο μετριοπαθής και τελείως αποστασιοποιημένη από το μαύρο παρελθόν της. Κι έτσι στη θέση της παλιάς ανοιχτά ξενόδουλης εθνικοφροσύνης που καλλιέργησε το κλίμα του εμφυλίου και εξέθρεψε τη χούντα, μπήκε ο ευρωπαϊσμός, η εικόνα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος.

Η εθνική τραγωδία και υποτέλεια του "ανήκομεν εις την Δύσιν" άλλαζε ρούχα. Φορούσε άλλα, πιο φανταχτερά και ελκυστικά για τον αμύητο. Όχι της ξεφτιλισμένης ψωροκώσταινας του εμφυλίου και της χούντας, αλλά μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής προοπτικής για την Ελλάδα.

Η ΝΔ πια ήταν το κόμμα του νοικοκύρη και μάλιστα του μικρονοικοκύρη που έτρεμε κάθε μορφής ανωμαλία, ήθελε την ησυχία του για να φροντίζει τη δουλειά του και σιχαινόταν την κρατική διαφθορά που επί ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο. Έτσι διασώθηκε ως κόμμα και κρατήθηκε ως εναλλακτική στα πλαίσια ίσως του πιο αδίστακτου δικομματισμού που γνώρισε ο τόπος από την εποχή του εθνικού διχασμού.

Η χρεοκοπία της ΝΔ

Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η επιβολή του καθεστώτος κανονιστικής, πολιτικής και δημοσιονομικής κατοχής της χώρας από τους Ευρωπαίους, αποκάλυψε το μέγεθος της σήψης του πολιτικού συστήματος και εξανάγκασε τους στηλοβάτες της εξουσίας να μεταλλαχθούν ανοιχτά σε δυνάμεις δοσιλογισμού. Ξεμπρόστιασε τα κόμματα εναλλαγής στην εξουσία και φανέρωσε τη σαπίλα που κρυβόταν πίσω από την βιτρίνα.

Πώς να εμφανιστεί ένα κόμμα εξουσίας ως εκπρόσωπος της ομαλότητας όταν τόσο ανοιχτά πριμοδοτεί την ανωμαλία με τα μνημόνια; Πώς να εμφανιστεί ότι εκπροσωπεί τον νοικοκύρη, όταν τον δολοφονεί κοινωνικά και βιοποριστικά με τον πιο αμείλικτο τρόπο; Και μάλιστα υπό τις διαταγές ενός αδίστακτου και ασύδοτου συστήματος κατοχής, από την μέγγενη του οποίου κανείς - εκτός από τους γνωστούς λίγους - δεν μπορεί να γλυτώσει; Ούτε καν οι έχοντες συνείδηση και πρακτική μαυραγορίτη της παλιάς κατοχής.

Πώς να εμφανιστεί ως κόμμα εθνικής ευθύνης και αξιοπρέπειας, όταν ο ευρωπαϊσμός του πλέον αποκαλύπτεται ακόμη και στον πιο πιστό οπαδό του ως ιδεολόγια ξεδιάντροπης εθνικής υποδούλωσης και υποτέλειας; Η πορεία του κόμματος της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας με επικεφαλής τον Σαμαρά, γέμησε ντροπή και οργή ακόμη και τους πιο πιστούς της οπαδούς.

Η διάσταση με την εκλογική βάση γίνεται χαώδης.

Με εξαίρεση του αερονύχηδες της εξουσίας, αλλά και τους ημετέρους που σαν τα παράσιτα ζουν από τη νομή της, οι παραδοσιακοί οπαδοί της ΝΔ επί Σαμαρά δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι μπορούσαν να έχουν τέτοιους προδότες στην ηγεσία τους. Δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι οι ηγέτες του δικού τους κόμματος, του κόμματος της εθνικής αξιοπρέπειας και νομιμότητας - όπως το πίστευαν - ήταν ικανοί για τέτοιες πράξεις εθνικής προδοσίας και ξεπουλήματος της χώρας.

Συχνά έλεγαν: η μνημονιακή κατρακύλα και η προδοσία δεν αφορά την παράταξη, αλλά ευθύνεται ο ίδιος ο Σαμαράς και η κλίκα του. Τώρα, μετά την εκλογή Μητσοτάκη, μόνο ανόητος ή επιτήδειος δεν μπορεί να δει την αλήθεια. Ολόκληρη η παράταξη είναι σάπια ως το κόκκαλο. Κι από τον καρκίνο της προδοσίας, ποτέ και κανείς δεν σωθήκε.

Παρόλα αυτά ήλπιζαν ότι μια αλλάγή της ηγεσίας με την απομποπή του Σαμαράς και της ηγετικής του κλίκας θα αποκαθιστούσε τουλάχιστον την πολιτική και εθνική αξιοπρέπεια του κόμματος τους - όπως την θεωρούσαν οι ίδιοι - και τη μετριοπάθεια στις επιλογές του, που δεν συνάδουν στο ελάχιστο με τα μνημόνια. Και τι εισέπραξαν; Τα χειρότερα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ήττα του καραμανλισμού

Η ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά την ανοιχτή, δημόσια στήριξη του Καραμανλή, σηματοδοτεί μια ολοκληρωτική ρήξη με την καραμανλική παράδοση της μεταπολίτευσης, της υποτιθέμενης κεντροδεξιάς στροφής και μετριοπάθειας. Ο νοικοκύρης έπαψε να είναι η βασική κοινωνική αναφορά της ΝΔ. Κυριάρχησαν πια οι αετονύχιδες, ο πολιτικός αριβισμός και η απόλυτη ταύτιση με τις επιλογές των ξένων κέντρων. Χωρίς κανένα μα κανένα πρόσχημα. Η ΝΔ ξαναγίνεται κόμμα του σύγχρονου παρακράτους και του υποκόσμου της κατοχικής εξουσίας.

Η διαδικασία που ακολούθησε για την εκλογή αρχηγού αφαίρεσε τελεσίδικα το δικαίωμα - στο βαθμό που υπήρχε - στην οργανωμένη βάση της ΝΔ να συζητήσει για πολιτικές. Δεν έχει πια ούτε καν το τυπικό δικαίωμα να συζητήσει πολιτικές ώστε με βάση αυτές να επιλέξει ηγεσία. Αυτό ανατίθεται αποκλειστικά και εν λευκώ στον αρχηγό και το περιβάλλον του. Η ΝΔ από κόμμα αρχών, μετριοπαθούς ιδεολογίας, κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης και προγράμματος - όπως πάσχισε μεταπολιτευτικά να εμφανίζεται - γίνεται ένα ακραία νεοφιλελεύθερο δεξιό κόμμα, απόλυτο φέουδο του αρχηγού του με μοναδικό σκοπό το μερίδιο από το πλιάτσικο της χώρας.

Αν μάλιστα πάρουμε υπόψη τους πακτωλούς χρήματος που διατέθηκαν για την επικράτηση του Κυριάκου, καταλαβαίνουμε εύκολα ποιοί κρύβονται πίσω του. Η επιλογή Μητσοτάκη είναι μια αναμενόμενη επιλογή αμερικανικής έμπνευσης για να αναστηθεί ο καταρακομένος εικονικός διπολισμός. Από την μια η κυβερνώσα παράξατη Τσίπρα- Καμμένου, επάξια συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μια νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά με επικεφαλής τον Μητσοτάκη. Μόνο αμερικανοί "σύμβουλοι" θα μπορούσαν να σκεφτούν έναν τέτοιο διπολισμό σήμερα στην Ελλάδα.

Ο νέος διπολισμός εξ εσπερίας ορμόμενος

Το δίπολο αυτό διευκολύνει τον Τσίπρα και τις συνεναίσεις που χρειάζονται για να ολοκληρώσει την αποστολή που του έχουν αναθέσει οι ξένοι εντολείς του. Να εξοντώσει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και να κλείσει οριστικά τα μεγάλα εθνικά θέματα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ποιός θα ήταν καλύτερος σαν αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου ο Τσίπρας να παραμείνει στην κυβέρνηση όσο χρειάζεται για να τελειώσει την αποστολή του;

Πάντως η αποκαλούμενη "λαϊκή δεξιά" δεν έχει κανένα λόγο να είναι ικανοποιημένη. Ούτε και η καραμανλική παράταξη της ΝΔ. Ειδικά μετά την ήττα προσωπικά του ίδιου του Καραμανλή. Δεύτερη φορά μετά τη δημόσια παρέμβασή του υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.
Τα δεδομένα αυτά μας δίνουν την πιθανότητα διάσπασης του κόμματος της ΝΔ. Όχι τόσο από θέση αρχής - ποιάς αρχής; - αλλά για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας και κοινωνικής αποσύνθεσης της παραδοσιακής εκλογικής του βάσης.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι καθώς η νεοφιλελεύθερη κατηφόρα της ακροδεξιάς ΝΔ του Κυριάκου θα εντείνεται, τόσο θα ενταθούν και οι προσπάθειες από τον ξένο κυρίως παράγοντα να εγκλωβιστεί η "λαική δεξιά" που πλήττεται κοινωνικά και οικονομικά, για να μην εκφραστεί πολιτικά η οργή της με πατριωτικό τρόπο. Βλέπετε, είναι το τελευταίο μαζικό τμήμα του εκλογικού σώματος που έχει ελάχιστα μετακινηθεί από τις παραδοσιακές του κομματικές επιλογές. Κι αυτό βοήθησε να συντηρηθεί και να αναπαραχθεί σε παραλλαγές η εναλλαγή των μνημονίων.

Αν ο κύριος όγκος της παραδοσιακής εκλογικής βάσης της ΝΔ αποφασίσει να μετακινηθεί με κριτήρια πατριωτικά, γιατί εμφανώς πια δεν το συνδέει πια απολύτως τίποτε με την ηγεσία του, αλλά και γιατί δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από την επάνοδο του κόμματός του στην διακυβέρνηση - ούτε καν διορισμούς και ρουσφέτια - τότε το καθεστώς κατοχής θα βρεθεί σε άκρως δινή θέση. Διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε καμιά δεξιά και καμιά αριστερά δεν πρόκειται να σώσει το καθεστώς κατοχής από την πατριωτική ενότητα του λαού για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας από τους σύγχρονους αποικιοκράτες της Ευρώπης. 
πηγή:  dimitriskazakis.blogspot.gr

Διανοούμενους που υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούν τον τερματισμό των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των Κούρδων ανταρτών και των υποστηρικτών τους, συνέλαβε η τουρκική Αστυνομία, κείμενο το οποίο προκάλεσε την οργή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 
 
Με εντολή εισαγγελέα, 21 πανεπιστημιακοί συνελήφθησαν την αυγή ενώ βρίσκονταν στα σπίτια τους και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση στο Κοτζάελι, στη βορειοδυτική Τουρκία, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε σε βάρος τους για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας» και «προσβολή των θεσμών και της Τουρκικής Δημοκρατίας», μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, το πανεπιστήμιο του Ντούζτσε, στη βορειοδυτική Τουρκία, αποφάσισε να απολύσει μια καθηγήτρια κοινωνιολογίας, την Λατιφέ Άκγιουζ, που είχε υπογράψει το κείμενο.

Η δίωξη προκάλεσε ήδη την αντίδραση των ΗΠΑ οι οποίες σε ανακοίνωση ανέφεραν ότι η κριτική προς την Κυβέρνηση δεν ισοδυναμεί με προδοσία.

Περίπου 1.200 άνθρωποι υπέγραψαν τη Δευτέρα μια «πρωτοβουλία των πανεπιστημιακών για την ειρήνη». Με το κείμενο αυτό, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι ζητούν τον τερματισμό της επέμβασης των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Σε αυτό το κείμενο με τίτλο «Δεν θα γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα», οι υπογράφοντες καταγγέλλουν «μια σκόπιμη και προσχεδιασμένη σφαγή σε απόλυτη παραβίαση της τουρκικής νομοθεσίας και των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Τουρκία».

Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία υπογράφουν όχι μόνον Τούρκοι αλλά και ξένοι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι, προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτή η ορδή των πανεπιστημιακών έχει καταφανώς ευθυγραμμιστεί με την τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ. το PKK) και έβγαλε το μίσος της στον τουρκικό λαό», σημείωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι διανοούμενοι (…) είναι σκοτεινά πρόσωπα που δεν έχουν κανέναν σεβασμό για την πατρίδα τους», συνέχισε, κατηγορώντας τους για «προδοσία».

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε «πραγματικά πολύ θλιβερό ότι ορισμένοι διανοούμενοι υπέγραψαν μια τέτοια διακήρυξη την ώρα που εμείς μαχόμαστε εναντίον της τρομοκρατίας».

«Αν και είναι και ο ίδιος διανοούμενος, ο Τούρκος πρωθυπουργός προφανώς δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και την ακαδημαϊκή ελευθερία», σχολίασε μέσω του Twitter η εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) Έμμα Σινκλέρ.
 crashonline.gr

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.


Η Ελλάδα θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην προεδρική κατοικία Νόβο -Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος - Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ.Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία εχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέδεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Nέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά" δείχνει πρώτη τη ΝΔ με ποσοστό 23,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά κάτω από τις 20 μονάδες, 19,9%!


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στα Παραπολιτικά, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενίσχυσε την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία, με τον Αλέξη Τσίπρα να αποκτά ισχυρό αντίπαλο.

Αναλυτικά την πρόθεση ψήφου:
 1. Νέα Δημοκρατία: 23,6%
 2. ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
 3. Χρυσή Αυγή: 4,6%
 4. Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
 5. ΚΚΕ: 4,6%
 6. Ποτάμι: 2,2%
 7. Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
 8. Ένωση Κεντρώων: 2,7%
 9. Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
 10. Άλλο: 2,4%
 11. Άκυρο/Λευκό: 7,6%
 12. Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
 13. Αναποφάσιστοι: 7,1%
 14. ΔΑ: 2,4%

  Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το δημοσίευμα που είδε το "φως" της δημοσιότητας, σχετικά με τη φρούρηση του Νομισματοκοπείου, μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, που φοβόταν πιθανή... εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη!


  Ανάρτηση στο TVXS, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογου, "άναψε" φωτιές "αποκαλύπτοντας" πως με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο. λόγω της... σχεδιαζόμενης εισβολής Λαφαζάνη για να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά της ΤτΕ για το τύπωμα νέου χρήματος. 

  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε το σχέδιο της πλευράς Λαφαζάνη σήμανε συναγερμό στην ΕΥΠ και η Υπηρεσία ανέλαβε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα "εισβολής".

  Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που μίλησε για "κατάντια" της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, με μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.


  Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Γελοιότητες τα περί νομισματοκοπείου  Αιχμηρή απάντηση της Κουμουνδούρου στη Συγγρού.

  Γελοιότητες χαρακτηρίζει τα περί Νομισματοκοπείου ο ΣΥΡΙΖΑ σε απαντησή του σε σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας.

  «Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

  Συλλαλητήριο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, στις 12.00 το μεσημέρι, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 


  Η απόφαση ελήφθη από κοινού στη σύσκεψη με συνδικαλιστικές, κοινωνικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις και οργανώσεις συνταξιούχων, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

  Στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΕΣΕΕ, της ΕΣΗΕΑ, του ΤΕΕ, του Δικτύου Συνταξιούχων, αποφασίστηκε, εκτός από το συλλαλητήριο του Σαββάτου, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων εν όψει της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου.

  Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

   
   Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

  Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!

  Οι πρόσφατες προτάσεις της Κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

  Στόχος της Κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

  Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

  Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

  Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους.

  Είναι, επίσης, βέβαιο ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της Κυβέρνησης, καθώς μεσολαβεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ταυτόχρονα τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφισή του, αλλά θα παίρνονται και νέα μέτρα, εάν αυτό απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.
  Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

  Για να είναι όμως αποτελεσματική, σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η μάχη πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά.
  Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

  Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
  Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης μας αφορά ως Κοινωνία!

  Όλοι και όλες, στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00, στην Πλατεία Ομόνοιας που συνδιοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

  Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει προς τους πολίτες ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των ιερέων να τελέσουν εξόδιο ακολουθία στην περίπτωση που ο πολίτης επιλέξει την καύση.


  Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το θέμα της καύσης νεκρών και σε όσους δήμους την υιοθετούν άνοιξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ). Μάλιστα αναφέρει προς τους πολίτες ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των ιερέων να τελέσουν εξόδιο ακολουθία στην περίπτωση που ο πολίτης επιλέξει την καύση.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την kathimerini.gr, σε ν/σ της κυβέρνησης αναφέρεται ότι καθένας μπορεί να επιλέξει τον τύπο τελετής της κηδείας του, και η δήλωση αυτή είναι υποχρεωτική για τα όργανα ή τις υπηρεσίες που επιμελούνται της ταφής του νεκρού, αρκεί να μην προσκρούει σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη. Χθες η ΔΙΣ τόνισε ότι «με τη ρύθμιση παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι ιερείς της οποίας δεν μπορούν διά νόμου να υποχρεωθούν να τελέσουν εξόδιο ακολουθία, εάν κάποιος ζήτησε θρησκευτική κηδεία, αλλά με την ίδια ή άλλη δήλωση είχε επιλέξει την αποτέφρωση της σoρού του».

  Η ΔΙΣ επέλεξε να περιγράψει με σχετική λεπτομέρεια τη διαδικασία καύσης. «Κατά τη σύγχρονη διαδικασία της κατ’ ευφημισμόν “αποτεφρώσεως” μετά την καύση της σoρού σε κλίβανο, ο ανθρώπινος σκελετός ρίχνεται σε ηλεκτρικό σπαστήρα (μίξερ, cremulator), θρυμματίζεται και μετατρέπεται σε σκόνη», λέει, και επιτίθεται σε δήμους που έχουν επιλέξει την καύση, επισημαίνοντας ότι «αντί να αντιμετωπίσουν τη λειτουργική κατάσταση των κορεσμένων ή προβληματικών κοιμητηρίων τους, σπεύδουν να δηλώσουν έτοιμοι για δαπάνες αγοράς οικοπέδων και εξοπλισμού για την εγκατάσταση κέντρων αποτέφρωσης, ουσιαστικά υπονοώντας ότι όποιος επιμένει στην παράδοση της ταφής θα συνεχίσει να υφίσταται απαξιωτική μεταχείριση».

  Η δράση ενός Βρετανού υπηκόου, μουσουλμάνου αραβικής καταγωγής, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη Μυτιλήνη προβληματίζει σοβαρά τις διωκτικές αρχές.
   

  Η παρουσία του σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα που λειτούργησε στο νησί ως εθελοντικά εργαζόμενος σε βρετανική μη Κυβερνητική Οργάνωση, θρησκευτικού/μουσουλμανικού προσανατολισμού, χαρακτηρίζεται προκλητική και τις τελευταίες μέρες και ποινικά ελέγξιμη από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

  Ιδιαίτερα δε, μετά από πρόσφατη ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία περηφανευόταν ότι έστησε τζαμί στο χώρο που περιβάλει το Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Όπως δε υποστήριζε είχε φτιάξει «το πρώτο τζαμί στη Λέσβο ύστερα από 300 χρόνια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία». Ο ίδιος συγκέντρωνε σε λογαριασμό της Οργάνωσης στην τράπεζα HSBC χρήματα με κωδικό «Greece Projects» («Προγράμματα στην Ελλάδα»), αφού όπως έγραφε το τζαμί που φτιάχτηκε «είναι μικρό αλλά είναι μόνο η αρχή».

  Ας σημειωθεί ότι στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που από σήμερα το μεσημέρι την έχει κατεβάσει, ο Βρετανός αυτός εικονίζεται με στρατιωτική στολή οπλισμένος με αυτόματα πολυβόλα όπλα. Ακόμα εικονίζεται με μέλη της ισλαμικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ, αλλά και με υψωμένο το δείκτη του χεριού του που αποτελεί και σήμα της ISIS.

  Όπως έγινε γνωστό, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε σχετική έρευνα τουλάχιστον για τις πολεοδομικές παραβάσεις, αφού η Αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και άλλα στοιχεία σχετικά με το εν λόγω τζαμί. Ενώ από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες το όλο έργο χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.

  Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω Βρετανός πληροφορηθείς το θόρυβο που έχει προκαλέσει η εν γένει δραστηριότητα του έχει μάλλον αναχωρήσει από το νησί.

  Σ. Μπαλάσκας, Αθηναϊκό Πρακτορείο/onalert.gr

  Author Name

  Φόρμα επικοινωνίας

  Όνομα

  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

  Μήνυμα *

  Από το Blogger.