01/16/16

Η πολιτική έχει ως βασική συνιστώσα την ηθική, ενώ η ενασχόληση του πολίτη μ' αυτή διαπλάθει το ήθος και την πολιτική αλλά και κοινωνική συμπεριφορά του. 


Προχθές, με την ανακήρυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ένατου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από το γεγονός αυτό καθεαυτό, στο οποίο θα κάνουμε σχετική αναφορά, είδαμε την πολιτική να μετατρέπεται σε βούρκο και τους πολιτικούς να κυλιούνται κυριολεκτικά μέσα σ' αυτόν! Τι εννοούμε, για να μην παρεξηγηθούμε.

Είναι φυσικό έπειτα από έναν προεκλογικό αγώνα οι βασικοί συνεργάτες και υποστηρικτές του νικητή να παρευρίσκονται στα επινίκια και να συνωστίζονται, τι λέξη κι αυτή, για να κερδίσουν μια χειραψία και μια φωτογραφία με τον νικητή. Αλλωστε, μαζί έδωσαν τον αγώνα, μαζί πέρασαν δύσκολες ώρες, αγωνιώντας για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας και το αποτέλεσμα.

Το να βλέπεις, όμως, πολιτικούς που όχι μόνο δεν συμμετείχαν στις αγωνίες και στους κόπους της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά υποστήριζαν άλλους υποψηφίους να συνωστίζονται στο γραφείο του νικητή, να προσπαθούν να τον εναγκαλιστούν και να πάρουν μια θέση στο κάδρο των νικητών είναι το τσαλαβούτημα στον βούρκο που λέγαμε.

Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος πολιτικός, που εξευτελίζεται ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών και ενώπιον του κόσμου, να υπηρετήσει το συμφέρον του πολίτη και της πατρίδας;

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που έχει απαξιωθεί η πολιτική, η οποία με τη σειρά της έχει οδηγήσει στην απαξίωση και την καταστροφή την κοινωνία και την ίδια την Ελλάδα.

Να πάμε τώρα στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 


170 χρόνια Μητσοτακέϊκο!

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει τα ηνία της παράταξης σε μια περίοδο που η κατάσταση στη χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε «λύση» δύο κεντρικά ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Το ένα είναι το Κυπριακό, όπου ο... διεθνής παράγων προσπαθεί να βάλει από την καπνοδόχο ένα νέο «σχέδιο Ανάν», οδηγώντας στον θάνατο την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κράτος με διεθνή νομιμοποίηση, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., και ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου κράτους, στο οποίο θα καταπατάται κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα νομιμοποιούνται τα αποτελέσματα της εισβολής του 1974.

Μακροπρόθεσμος στόχος των επιβουλέων του νησιού της Αφροδίτης, μια Κύπρος χωρίς Ελληνες.

Το άλλο ζήτημα είναι αυτό της ΠΓΔΜ, το οποίο επίσης ο διεθνής παράγων χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό για να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε μια «πολυεθνική και πολυπολιτισμική και ανοικτή πόλη» και βλέπουμε σε επόμενη φάση για τα επόμενα...

Για τα ζητήματα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έχει θέσεις που σε κάποιον βαθμό ταυτίζονται με εκείνες του... διεθνούς παράγοντα.

Η περιρρέουσα περί τον Κυριάκο ατμόσφαιρα για τα ζητήματα αυτά δεν διαφέρει από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, του Φίλη, του Λιάκου και της Ρεπούση.

Γι' αυτό δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία η τοποθέτηση ως επικεφαλής στον τομέα στρατηγικού σχεδιασμού του ερίτιμου κ. Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 το 2005, ων μάλιστα βουλευτής Κέρκυρας, είπε:

«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα όσο κι αν δε μας αρέσει και εμένα με ενοχλεί κατάφωρα να λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν είναι δυνατόν να έχω την απαίτηση να αποφασίζω εγώ πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα. Αντίθετα, χάνουμε τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής παρέμβασης και επιρροής λόγω του ότι εμμένουμε σε αυτή την, κατά την άποψή μου, μπούρδα».

Ο εν λόγω κύριος, πέραν του ότι φέρεται πως έχει ειδικές σχέσεις με εξωτερικούς παράγοντες και εμπλοκή σε μια σειρά από άλλες υποθέσεις, με δηλώσεις του έχει πάρει θέση:

- υπέρ μιας χαλαρής μεταναστευτικής πολιτικής,

- υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας,

- υπέρ του βιβλίου Ιστορίας της κυρίας Ρεπούση,

- υπέρ του Σχεδίου Ανάν,

- υπέρ κάθε είδους μειονοτήτων
...

Με δεδομένο αυτό και με δεδομένο ότι τα τιμολόγια της SIEMENS αλλά και οι στενές σχέσεις του ιδίου και της οικογένειάς του με τη γερμανική εταιρία-διαφθορέα τον καθιστούν ευάλωτο σε εξωτερικές πιέσεις, που θα είναι μεγάλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προετοιμαστεί, να ετοιμάσει τις άμυνές του, αν φυσικά θέλει να υπερασπιστεί όσα υπερασπίστηκε ο Κώστας Καραμανλής τη δεκαετία του 2000.

Αν όχι, αλλάζει το πράμα...

πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

Αντίθετα, με το σχέδιο της κυβέρνησης η βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή οι συντάξιμες αποδοχές, δίνουν μικρότερο ποσό αποδοχών, επί του οποίου στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης. 

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», η αναλογιστική μελέτη αποκωδικοποιεί τις συνέπειες στις συντάξιμες αποδοχές, που προβλέπει το σχέδιο ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Η μελέτη λαμβάνει ως υποδείγματα, ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τις εξής παραδοχές:
 1. Σσυνολικά 35 χρόνια ασφάλισης στα οποία περιλαμβάνονται και τα έτη πριν από το 2010, αλλά και τα έτη ασφάλισης μετά την 1-1-2011 όταν άρχισε να ισχύει ο ν.3863/10 των Λοβέρδου-Κουτρουμάνη,

 2. Διαφορετικά μισθολογικά κλιμάκια έναρξης του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων-εργαζομένων, με μικτούς μισθούς των 800 ευρώ, των 1.000 ευρώ, των 1.400 ευρώ και των 3.000 ευρώ
Από την αναλογιστική μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Prudential Solutions Ltd προκύπτει το εξής βασικό συμπέρασμα για τους συντελεστές αναπλήρωσης των συντάξεων:

Με το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει η κυβέρνηση τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων κυμαίνονται για μισθούς από 800 ευρώ έως 5.800 ευρώ σε μία κλίμακα που ξεκινά από το 44,14% για τις υψηλές συντάξεις και φθάνουν έως το 77,86% για τις χαμηλές συντάξεις, ενώ με τον ν.3863 τα ποσοστά αναπλήρωσης για το ίδιο εύρος μισθών είναι από 59,75% έως και 70,86%.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης που διαπερνά όλο τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων είναι ότι ο υπολογισμός με το νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη δημιουργεί υψηλότερη βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή, δίνει πιο υψηλές μέσες συντάξιμες αποδοχές επί των οποίων στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αντίθετα, με το σχέδιο της κυβέρνησης η βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή οι συντάξιμες αποδοχές, δίνουν μικρότερο ποσό αποδοχών, επί του οποίου στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης, οι αισθητές απώλειες που προκύπτουν από την ανταποδοτική σύνταξη, ειδικά σε μισθούς πάνω από 1.400 ευρώ, αναπληρώνονται εν μέρει από τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ σε όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Για τον λόγο αυτό από την κυβερνητική πρόταση οι κυρίως ωφελημένοι είναι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, κυρίως όσοι έχουν μισθούς μικρότερους από 1.200-1.300 ευρώ, που πληρώνουν και μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μισθωτοί με αποδοχές άνω των 1.400 ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης, αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:
  α) Με βάση τον νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, η σύνταξη των μισθωτών που ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πριν από την 1.1.1993 και χαρακτηρίζονται ως «παλαιοί ασφαλισμένοι», υπολογίζεται για 35 έτη ασφάλισης με ποσοστό αναπλήρωσης επί των συντάξιμων αποδοχών 2% ετησίως.

  β) Η σύνταξη των μισθωτών που είναι «νέοι ασφαλισμένοι», δηλαδή έχουν ασφαλιστεί μετά την 1.1.1993, υπολογίζεται για 35 έτη ασφάλισης με ποσοστό αναπλήρωσης 2% ετησίως. 

  γ) Σύμφωνα με το ν.3863/10 που ισχύει μέχρι σήμερα, όλα ανεξαιρέτως τα έτη ασφάλισης που έχει διανύσει ένας εργαζόμενος μέχρι την 31-12-2010 υπολογίζονται με συντελεστή αναπλήρωσης 2% ετησίως.
   Για τον λόγο αυτό το τελικό ποσό της σύνταξής του είναι μεγαλύτερο, εάν συγκριθεί με τον τρόπο υπολογισμού που περιλαμβάνει το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

   Παράδειγμα: Ένας εργαζόμενος με 800 ευρώ αρχικό μισθό και 35 χρόνια δουλειάς, από τα οποία τα 30 έτη είναι μέχρι την 31-12-2010 και τα υπόλοιπα 5 έτη μετά την 1-1-2011, έχει για κάθε ένα από τα πρώτα 30 έτη ασφάλισης ποσοστό αναπλήρωσης 2%.

   Μετά την 1-1-2011 έχει ποσοστά αναπλήρωσης των 5 ετών 0,80% για κάθε ένα έτος ασφάλισης. Σε αυτά θα προστεθεί και η αναλογία των πέντε/τριακοστών πέμπτων των 360 ευρώ, δηλαδή τα 51 ευρώ που αντιστοιχεί στη βασική σύνταξη.

   Έτσι, αθροιστικά θα έχει μέσες συντάξιμες αποδοχές 1.067 ευρώ (στήλη 3) και θα λάβει σύνταξη 756 ευρώ (στήλη 8) με ποσοστό αναπλήρωσης 70,86% (στήλη 9).
    δ) Με την πρόταση του σχεδίου της κυβέρνησης επέρχεται μια ριζική ανατροπή σε όλο το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού του ν. 3863/10 επί των συντάξιμων αποδοχών και των ετήσιων ποσοστών αναπλήρωσης.

     Ποια είναι αυτή η ανατροπή; Η κατάργηση για τα χρόνια έως το 2010 του ετήσιου ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων ύψους 2%.

     Έτσι, προκαλείται μια σοβαρή μείωση στη βάση των συντάξιμων αποδοχών επί της οποίας υπολογίζεται η σύνταξη, αφού τα ποσοστά αναπλήρωσης ουσιαστικά έρχονται να πολλαπλασιάσουν ένα πολύ μικρότερο ποσό συντάξιμων αποδοχών.

     Για τον λόγο αυτό, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, τα 800 ευρώ αρχικός μισθός δίνουν συντάξιμες αποδοχές 952 ευρώ και συνολική σύνταξη 741 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν ποσοστό αναπλήρωσης 77,85%.

     ε) Στο σχέδιο της κυβέρνησης υπάρχει μόνο μετά τα 39 χρόνια ποσοστό αναπλήρωσης 2%, ενώ μέχρι τα 30 χρόνια ασφάλισης φθάνει κλιμακωτά έως και 1,42%.

     Αντίθετα με τον νόμο 3863/10, όλα τα χρόνια ασφάλισης μέχρι την 31-12-10 υπολογίζονται με ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης 2%.

     Τουλάχιστον πέντε αμάχους, εκ των οποίων τρία παιδιά, δολοφόνησαν οι τουρκικές δυνάμεις στην κουρδική πόλη Τσιζρέ στην επαρχία Σιρνάκ. 
      

     Οι τουρκικές δυνάμεις, υπό το απαθές βλέμμα της διεθνούς κοινότητας, συνεχίζουν, για τρίτη εβδομάδα, τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ στην εν λόγω και σε άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

     «Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν οικίες στις συνοικίες Νταγκ και Σαχ της πόλης Τσιζρέ με πυροβολικό. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους τρία παιδιά σκοτώθηκαν», αναφέρουν κουρδικές πηγές. «Άλλοι τέσσερις άμαχοι τραυματίσθηκαν από τον βομβαρδισμό», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

     «Στο Τσιζρέ δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων. Ιδιαίτερα υποφέρουν οι άμαχοι», αναφέρουν οι αυτές πηγές.

     Στην πόλη ισχύει απόλυτη απαγόρευση κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει οι Τούρκοι. Το τουρκικό πυροβολικό, βάλλοντας στις πυκνοκατοικημένες συνοικίες, έχει σκοτώσει, έως τώρα, πάνω από 50 αμάχους.

     Είναι προφανές ότι τα Κυπ-ατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού...


      «Επιδιωκουν να φοβίσουν και να αποπροσανατολισουν»

     «Τα Κυπατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα». Αυτό αναφέρει απαντώντας στις δηλώσεις Στουρνάρα περί σχεδίου εισβολής στο Νομισματοκοπείου, καθώς και στις «κυπατζήδικες ιστορίες» του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

     Ολόκληρη η δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας:
     ''Με αφετηρία τις βρομιές Γ. Στουρνάρα και με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Τσίπρα, σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού μαζί με τα δημοσιογραφικά ''παπαγαλάκια'' τους, συνεχίζουν τις πρωτοφανείς συκοφαντίες για δήθεν κατάληψη του Νομισματοκοπείου, η οποία ,τάχα, αποσκοπούσε να περάσει η χώρα στο εθνικό νόμισμα, μετατρέποντας μια πολιτική επιλογή σε αστεία ''αστυνομική'' υπόθεση!.

     Νέο επεισόδια στο άθλιο αυτό σίριαλ είναι οι Κυπα- τζήδικες ιστορίες με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας, στην κρίσιμη φάση, πριν να υπογράψει το νέο κατάπτυστο μνημόνιο, έδωσε εντολή, άκουσον – άκουσον, στην ΕΥΠ να φυλάξει το Νομισματοκοπείο από τους επίδοξους εισβολείς και καταληψίες του.

     Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση αντί να διαψεύσει αυτές τις τερατολογίες, τις συντηρεί και τις αναπαράγει με το ''ουδέν σχόλιο''.

     Τα ελεεινά και παράλογα αυτά σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί, είναι κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους.

     Τσίπρας και Στουρνάρας και μαζί τους όλη η μνημονιακή συμμαχία Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους. Τρέμουν το νέο ανερχόμενο λαϊκό ανατρεπτικό ρεύμα και τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει η εναντίωση στην ''φυλακή'' της ευρωζώνης.

     Είναι προφανές ότι τα Κυπ-ατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.

     Όσα ''Νομισματοκοπεία'' και ανακαλύψουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τα μεγάλα σκάνδαλα της ΑΤΕ, του ΤΤ, της Eurobank. Για τα μεγάλα σκάνδαλα, επίσης, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω των οποίων διασπαθίστηκαν πάρα πολλές δεκάδες δις δημοσίου χρήματος.

     Όσα ''Νομισματοκοπεία'' και αν ανακατέψουν δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν το νέο ανερχόμενο αντιμνημονιακό λαϊκό ρεύμα που θα τους σαρώσει ούτε τη μεγάλη λαϊκή δυναμική που γιγαντώνεται για την απεμπλοκή της χώρας από το Γερμανικό ''νομισματικό Ράιχ''.''

     Στα αιτήματα των αγροτών-κτηνοτρόφων εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, της φορολόγησης του κρασιού κ.α....


     Στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη, θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν  Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη 19/1/2016.

     Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλήθους αγροτών.

     Την πρόταση για τα Τέμπη - ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης - έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Νομό Λάρισας. Μαζί δε με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στο άξονα της Εθνικής Οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

     Αύριο και την Δευτέρα, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών - είναι χαρακτηριστικό ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από 40 χωριά του νομού - και την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

     Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων,αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.
     ΑΠΕ-ΜΠΕ

     Οι 'συνεπείς' οικιακοί πελάτες της ΔΕΗ που έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους το 2015, θα λάβουν επιστροφή ποσού διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016...


     Η ΔΕΗ επιβραβεύει τους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του έτους 2015, επιστρέφοντας τους το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.

     Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή;

     Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγιο Γ1 και Γ1Ν που έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τους το 2015, θα λάβουν επιστροφή ποσού διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους για το έτος 2016.

     Εξαιρούνται οι οικιακοί πελάτες που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (όπως πελάτες ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Πολυτεκνικό Τιμολόγιο ΓΤ, πρόγραμμα Ακραίας Φτώχειας.

     Απαιτούμενες ενέργειες για ένταξη στο πρόγραμμα επιβράβευσης Οικιακών Πελατών.

     Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια. Εφόσον έχουν εξοφληθεί εμπρόθεσμα οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί του 2015, αυτόματα σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2016 θα επιστρέφεται/πιστώνεται το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης.

     Το πρόγραμμα επιβράβευσης για τους συνεπείς οικιακούς πελάτες του 2015 που προβλέπει την επιστροφή του διπλάσιου ποσού της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό του 2016 αφορά μόνο στην πάγια χρέωση του προμηθευτή ή και στις Ρυθμιζόμενες χρεώσεις;

     Η επιστροφή το διπλάσιου ποσού της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό του 2016 αφορά μόνο στην πάγια χρέωση ημέρας και νύχτας της ΔΕΗ (πάγιο Χρεώσεων Προμήθειας).

     Πώς εμφανίζεται η πίστωση στο λογαριασμό;

     Στους οικιακούς πελάτες που θα επιστραφεί το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης, στην πίσω όψη εκάστοτε Εκκαθαριστικού λογαριασμού του έτους 2016 θα υπάρχει η πίστωση «Επιστροφή Παγίου».

     Επιπλέον, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού σας θα υπάρχει ειδικό μήνυμα/σήμανση «Σας επιβραβεύουμε με επιστροφή διπλάσιου παγίου!»

     Εάν εξοφλούνται οι λογαριασμούς στην ημερομηνία λήξης τους (την τελευταία ημέρα προθεσμίας πληρωμής) σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα σημεία (π.χ. ΕΛΤΑ, SuperMarket, ΑΤΜ τράπεζας) θεωρείται εμπρόθεσμη η πληρωμή;

     Ναι, εφόσον έχουν εξοφληθεί έως και την ημερομηνία λήξης τους θεωρούνται εμπρόθεσμοι.

     Εάν ζητηθεί διακοπή του συμβολαίου με τη ΔΕΗ λόγω μετεγκατάστασης μέσα στο 2016, θα ζητηθεί η επιστροφή των ποσών του προγράμματος επιβράβευσης πίσω;

     Όχι, δε θα ζητηθεί να επιστραφεί οποιοδήποτε ποσό επιβράβευσης πίσω,σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕ

     Η ΡΩΣΙΑ οραματίζεται μια αντιαεροπορική-αντιπυραυλική γραμμή που στο μέσον της έχει σημείο αναφοράς την Ελλάδα η οποία διαθέτει εδώ και χρόνια S-300. Η Μόσχα έχει ήδη προωθήσει την πώλησή τους στην Αίγυπτο και τώρα προκύπτει ότι θέλει να πουλήσει και στη Σερβία.

     Μια απροσπέλαστη αντιαεροπορική-αντιπυραυλική γραμμή άμυνας που θα βρίσκεται μέσα στην “καρδιά” της “δυτικής αντιπυραυλικής ασπίδας” NATO και ΗΠΑ, φαίνεται ότι οραματίζεται η Μόσχα. Μια γραμμή που στο μέσον της έχει σημείο αναφοράς την Ελλάδα η οποία διαθέτει εδώ και χρόνια τα γνωστά αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά S-300. Η Ρωσία έχει ήδη προωθήσει την πώλησή τους στην Αίγυπτο και τώρα προκύπτει ότι θέλει να πουλήσει και στη Σερβία.

     Ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρογκόζιν παραχώρησε στην εφημερίδα POLITIKA αποκλειστική συνέντευξη όπου θίγονται ποικίλα θέματα αναφορικά με «την ιστορία και τη δυναμική» των ρωσο-σερβικών σχέσεων.

     Απαντώντας σε ερώτηση για το δώρο του προς τον Σέρβο πρωθυπουργό Βούτσιτς,-μια μακέτα πυραύλου S-300)- ο κ. Ρογκόζιν τονίζει ότι «χάρισε ένα “ανδρικό δώρο” στον πρωθυπουργό, διότι ο ίδιος κάνει μια “ανδρική δουλειά” και τέτοια δώρα χαρίζει». Προσθέτει δε ότι «εάν το Βελιγράδι διέθετε ένα τέτοιο “δώρο” προ 17ετίας, ασφαλώς δεν θα είχε σήμερα γκρεμισμένα κτίρια, καθώς «το σύστημα S-300 δεν έχει μόνο φυσικές συνέπειες αλλά και ισχυρή ψυχολογική επίδραση». Τονίζει επίσης ότι «ενδέχεται σύντομα, ίσως νωρίτερα ίσως αργότερα, να εμφανιστεί στη Σερβία κάτι τέτοιο, χάριν της εθνικής ασφάλειας».

     Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι από τη σερβική πλευρά αναφέρθηκε πως «υπάρχει ενδεχόμενο έγκρισης ευνοϊκών όρων προμήθειας του S-300», ο κ. Ρογκόζιν απαντά ότι δεν μίλησε για κάτι τέτοιο, όμως είχε υπόψη του πως «πολύ προσεκτικά και πολύ σύντομα θα μπορούσε να εξεταστεί αυτό το αίτημα». Στη διαπίστωση του δημοσιογράφου «άρα, υπάρχει επίσημο αίτημα», ο κ. Ρογκόζιν απαντά τέλος ότι «υπάρχει σερβικό αίτημα, αλλά δεν αφορά το S-300 παρά ένα ολόκληρο φάσμα εξοπλισμού που η Σερβία θα ήθελε να λάβει από τη Ρωσία, φάσμα το οποίο καλύπτει διάφορα όπλα, κυρίως αμυντικά συστήματα, δυνάμεων ξηράς και αεροπορίας» και τονίζει ότι ο ίδιος δεν δικαιούται να μιλήσει γι’ αυτό, «αυτό θα το πουν οι Σέρβοι στρατιωτικοί», καταλήγει. Προσθέτει δε ότι «το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά απαιτούν κάποια χρήματα. Μπορούμε να μιλήσουμε για ευνοϊκούς όρους, ωστόσο κοστίζουν. Η Σερβία βρίσκεται τώρα, όπως και η Ρωσία, σε σύνθετη οικονομική κατάσταση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα εξετάσουμε όλα αυτά την επόμενη περίοδο».

     Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι ο Σέρβος πρωθυπουργός αναφέρεται σε ‘φίλους από τη Ρωσία’, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο ‘σύμμαχος’ όταν μιλά για τη Σερβία και ερωτηθείς ποιες είναι οι προσδοκίες της Ρωσίας από τη Σερβία, ο κ. Ρογκόζιν αναφέρει ότι «η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα, η οποία δεν έχει ιδιαίτερες προσδοκίες» και παραπέμπει στο έργο του Ντοστογιέφσκι «Το ημερολόγιο ενός συγγραφέα», προκειμένου να καταδείξει ότι «η Ρωσία δεν πρέπει να έχει προσδοκίες για ευγνωμοσύνη από τους βαλκανικούς λαούς». «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα που αισθάνεται ευθύνη για τον μεγάλο ορθόδοξο και σλαβικό κόσμο», προσθέτει. «Ο Ντοστογιέφσκι έγραφε ότι μετά από μερικά χρόνια οι ίδιοι οι βαλκανικοί λαοί θα βλασφημούν εκείνους που τους βοήθησαν. Οι ‘αδελφοί’ Βούλγαροι ακριβώς αυτό έκαναν», σημειώνει ο Ρογκόζιν.

     Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις την πρόθεση της Κροατίας για προμήθεια αμερικανικών πυραύλων και ερωτηθείς εάν νομίζει ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη Σερβία, ο Ρώσος αναπληρωτής Π/Θ παραπέμπει στη ρήση του Μπίσμαρκ ότι «πρέπει να βλέπουμε τις δυνατότητες και όχι τις προθέσεις» και τονίζει: «Εάν στα σύνορά σας έχει διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων, τότε αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες σας. Και όχι μόνο εγώ. Θέλω να επισημάνω ότι και ο Πρόεδρος Πούτιν έχει ενημερωθεί για το ζήτημα της κροατικής προμήθειας εξοπλισμού, τα γνωρίζει όλα».

     Ερωτηθείς για την πιθανότητα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ο κ. Ρογκόζιν τονίζει ότι η στάση της Ρωσίας είναι κατηγορηματικά αρνητική και ότι θεωρεί τη διαδικασία αυτή «επικίνδυνη και προκλητική» και «φυσικά δεν μπορεί να μην αντιδράσει». Υπογραμμίζει πως «η Ρωσία θεωρεί ότι η διεύρυνση σε Κροατία και Σλοβενία υπήρξε δυσλειτουργική και ότι μια διεύρυνση στο Μαυροβούνιο είναι μη αποδεκτή ενώ μαζί με ενδεχόμενη διεύρυνση στη ‘Μακεδονία’ -έτσι την αναφέρει ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός- προκαλεί σοβαρό προβληματισμό». 

     Τέλος, ο κ. Ρογκόζιν σχολιάζει: «Λένε πως το ΝΑΤΟ δεν απειλεί κανέναν, ότι πρόκειται για μια αμυντική συμμαχία και ότι η ένταξη σε αυτή φέρνει στα μέλη της μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτές είναι οι γνωστές προπαγανδιστικές διατυπώσεις. Η προπαγάνδα τους έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα που προκαλεί η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Μήπως η παροχή βαλλιστικών πυραύλων στην Κροατία θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στη χώρα αυτή;».
     πηγή: onalert.gr

     Η Ρωσία επείγεται να ολοκληρώσει δεκάδες τεχνικά έργα για την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2018, πολλές τουρκικές τεχνικές εταιρείες έχουν διακόψει έργα 750 εκατ. ευρώ, έτσι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την δραστηριοποίηση ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών για την ολοκλήρωση αυτών των έργων….


     Η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellada-russia.gr, ετοιμάζεται να "χαλαρώσει" τις κυρώσεις για τις τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, έτσι ώστε να μην δυσχερανθεί η ολοκλήρωση των έργων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2018 γράφει ο σημερινός "Κομερσάντ". Το μέτρο σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές θα αφορά περί τις τριάντα τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, που είχαν συμβόλαια ύψους περί τα 750 εκατ. ευρώ για ανακατασκευές και εκσυγχρονιστικές εργασίες σε ρωσικά στάδια.

     Το έχει πάρει χαμπάρι κανείς από την πρεσβεία και το ΥΠΕΞ μας; Έχει προετοιμαστεί ενδεχομένως για το θέμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της σημερινής του συνάντησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν;

     Να κάτι συγκεκριμένο και πρακτικό, που θα μπορούσε π.χ. να θέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο Πούτιν, που θα τον υποδεχθεί το μεσημέρι στην κατοικία του στα περίχωρα της Μόσχας. Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να στείλει ή να συμμετάσχει σε κατασκευαστικές κοινοπραξίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αναλάβουν όσα έργα εκκρεμούν και θα ήθελε ενδεχομένως η ρωσική πλευρά να αναθέσει στην Αθήνα.

     Όλα αυτά αν είχαμε την ετοιμότητα να διατυπώσουμε σοβαρά και υπεύθυνα την πρόταση, οπότε το Κρεμλίνο θα είχε κάθε λόγο να "μπει στο μάτι" της Άγκυρας ευνοώντας στην περίπτωση αυτή τα ελληνικά συμφέροντα...

     Αν είχαμε αξιοκρατικά σχεδιάσει... Αν παρακολουθούσαμε τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία... Αν είχαμε συνεργασίες και λόμπι με ισχυρές ομάδες επιρροής, αντί να παίζουμε πολιτικάντικα, κομματικά και εσχάτως οικογενειακά παιχνιδάκια, αφήνοντας τις ελληνορωσικές σχέσεις να καταντήσουν επικοινωνιακό άθυρμα Λαφαζάνηδων και λοιπών φαιδρολόγων…

     Λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα, (04:00 ώρα Ελλάδας), "η επίθεση ξεκίνησε" στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid....

     Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα κρατούνται όμηροι, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσαν αργά χθες ένοπλοι ισλαμιστές στο ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας.

     Ο υπουργός Επικοινωνίας της κυβέρνησης της χώρας Ρεμί Νταντζίνου δήλωσε σήμερα πως 33 όμηροι απελευθερώθηκαν, ανάμεσα τους και ο υπουργός της κυβέρνησης Κλεμέν Σαγουαντούγκου, από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε πως 33 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).
     Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επίθεση για να ανακτήσουν τον έλεγχο στο ξενοδοχείο και εισέλαβαν στην αίθουσα αναμονής του ξενοδοχείου, μέρος της οποίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

     Λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα, (04:00 ώρα Ελλάδας), "η επίθεση ξεκίνησε" στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendid, δήλωσε με ανάρτηση του στο twitter, ο πρέσβης της Γαλλίας στην χώρα Ζιλ Τιμπό. Το ξενοδοχείο επιλέγεται συχνά ως τόπος διαμονής από ξένους, υπηκόους δυτικών χωρών και από μέλη των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που ενδεχομένως να κατέστησε το ξενοδοχείο στόχο της επίθεσης.

     Χάρτης της Μπουρκίνα Φάσο
     Πρόκειται για την πρώτη φορά που τζιχαντιστές πραγματοποιούν επίθεση στην Ουαγκαντούγκου.
     "Έχουμε παραλάβει περίπου 15 τραυματίες. Υπάρχουν άνθρωποι με τραύματα από σφαίρες", δήλωσε ο Ρόμπερτ Σανγκαρέ, διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομειακού κέντρου.

     Όπως τόνισε ο Σανγκαρέ, μια γυναίκα, υπήκοος ευρωπαϊκής χώρας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ανέφερε στον ίδιο πως οι ένοπλοι φέρεται να στόχευαν λευκούς ανθρώπους.

     Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συχνά επιλέγεται από μέλη των γαλλικών γαλλικά στρατευμάτων, που αποτελούν μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης Μπαρχάν με έδρα το Τσαντ που συστάθηκε για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές στο Σάχελ και σε περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

     Ένας αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως οι αρχές της Γαλλίας ζήτησαν υποστήριξη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολούθησης και αναγνώρισης στην πόλη και τουλάχιστον ένα στρατιωτικός των ΗΠΑ στην Μπουρκίνα Φάσο παρέχει "συμβουλές και βοήθεια" στις γαλλικές δυνάμεις για την επίθεση στο ξενοδοχείο.

     Εκρηκτικά στους πάνω ορόφους 

     Οι δράστες έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου και η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζονται από αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις εξελίσσεται αργά, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

     "Αυτό που κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη είναι ότι οι δράστες έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στην είσοδο των πάνω ορόφων", τόνισε ο αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

     Τελευταία ενημέρωση

     Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η αρχές της Μπουρκίνα Φάσο ανακατάλαβαν το ξενοδοχείο Splendid αλλά οι τζιχαντιστές προέβησαν σε κατάληψη άλλου παραπλήσιου ξενοδοχείου. Οι νεκροί ανέρχονται σε 23 από διαφορετικές δυτικές χώρες.

     Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών...


     Την πρόθεση της κυβέρνησης ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί εντός το έτους και ότι θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

     «Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

     Σημείωσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών. «Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων», εκτίμησε.

     Ο κ. Κουρουμπλής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πακτορείο, προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 θα έχουν φανεί τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της λεγόμενης διαλειτουργικότητας, της ενοποίησης, δηλαδή, βάσεων δεδομένων των 15 μεγάλων φορέων του Δημοσίου.

     Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τέλος, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

     Το κόμμα αυτό (DIEM 2025) θα είναι πανευρωπαϊκό και θα μετέχει στις εθνικές εκλογές στα ευρωπαϊκά κράτη και, φυσικά στην Ελλάδα όταν γίνουν με κυρίαρχο στόχο  την «ανατροπή του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης«


     Η ανακοίνωση του νέου πανευρωπαϊκού κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη θα γινει από το Βερολίνο στις 9 Φεβρουαρίου από τον ίδιο απέναντι από τα γραφεία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

     Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη και «θορυβώδη» πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού οικονομικών ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι οι σημειολογικές κινήσεις καθώς έτσι αποτυπώνονται για πάντα στο υποσεινήδειτο των πολιτών.

     Το κόμμα αυτό θα είναι πανευρωπαϊκό και θα μετέχει στις εθνικές εκλογές στα ευρωπαϊκά κράτη και, φυσικά στην Ελλάδα όταν γίνουν.

     Καθώς από την ανακοίνωση μας χωρίζει πλέον διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, τις επόμενες μέρες θα πυκνώσουν και οι διαρροές για τις λεπτομέρειες του χαρακτήρα και της οργάνωσης του νέου κόμματος.

     H κίνηση αυτή του Γ. Βαρουφάκη θέλει να καταδείξει δύο πράγματα:
     • Ότι το κόμμα του θα ξεκινήσει τον «πόλεμο» ανάκτησης της ΕΕ και των ευρωπαϊκών ιδεωδών μέσα στην «καρδιά» του «4ου Ράιχ», το Βερολίνο. Την πρωτεύουσα της χώρας ποπυ θεωρείται υπάιτια για ότι έχει συμβεί στην Ευρώπη, και από ΕΕ των εθνών και των πολιτών, έγινε ΕΕ των «αριθμών» και των «υπηκόων-σκλάβων».

     • Και θέλει να τονίσει το γεγονός ότι από την αρχή ξεκινάει την επίθεση κατά του βασικού συντελεστή της αποσάθρωσης των ευρωπαϊκών κοινωνιών και της «πολτοποίησης» των πολιτών και κυρίως της «εξαέρωσης» της ελληνική κοινωνίας και της μετατροπής της Ελλάδος σε «αποικία χρέους», από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
     Ως προς το νέο κόμμα δεν έχει απαντηθεί αν θα στηρίζεται στο διαδίκτυο ή αν θα έχει την καλασική κομματική οργάνωση. Φυσικά για να μπορέσει να κατέβει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει ήδη να έχει έτοιμα τα δίκτυα μελών και υποστηρικτών

     Γιάνης Βαρουφάκης - DIEM 2025
     Μένει να φανεί αν θα συμμετέχουν σε αυτό και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και άλλες χώρες και ποιος επί της ουσίας θα είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νέου κόμματος.

     Μαζί με την ανακοίνωση θα εκδοθεί και η διακήρυξη του πρώην ΥΠΟΙΚ περί ανατροπής του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, καθώς όλοι αναμένουν πια θα είναι η εναλλακτική λύση που θα βγάλει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες από «τέλμα» της λιτότητας.

     Το εγχείρημα για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κόμματος που θα συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές εκλογές των χωρών-μελών της ΕΕ, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και μόνο γι” αυτό είναι πρωτοφανές και πρωτοποριακό, αλλά και εξίσου δύσκολο, γιατί σε κάθε χώρα θα απιτηθεί κομματικός μηχανισμός, και το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις κατά τόπους εθνικές ανάγκες.

     Την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, «εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές


     Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

     Την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, «εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του τρίτου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό».

     Ακόμη, αποφάσισε:

     Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.

     Τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, «που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις και γενικότερα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατ΄εντολή των δανειστών και των αγορών».

     Η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.


     Ακολουθεί το δελτίο τύπου-αποφάσεις του Γενικού Συμβουλιου ΓΣΕΕ της 15/6/2016
         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                          15/1/16
                                                   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΣΕΕ
     Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3ου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό, αποφάσισε:

     • Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
     • Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.
     • Τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις και γενικότερα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατ΄εντολή των δανειστών και των αγορών.

     Η κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.


     Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους,  τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.


     Σε αυτήν τη λαίλαπα των νέων βάρβαρων μέτρων η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέες και νέους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες ενάντια σε αυτές τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές και δίνουμε την πρώτη απάντηση με την καθολική συμμετοχή μας στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια.


     Οι εργαζόμενοι δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ.


     Όλοι μαζί ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

     "Οι δηλώσεις των αρμοδίων και το σχέδιο νόμου παραβλέπουν τις βασικές αιτίες των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, που είναι η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και η ραγδαία μείωση του προσωπικού, τα οποία εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά ενισχύονται". 


     Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, σχολιάζοντας την παρουσίαση του σχεδίου νόμου από τον αρμόδιο υπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση.

     Η ΛΑΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την τακτική "των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων αφού προωθείται η δημιουργία ενός νέου κομματικού στρατού, με το σώμα των δήθεν αριστούχων υπαλλήλων για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης, των οποίων όμως η αξιολόγηση θα στηρίζεται σε αυθαίρετη κατά κανόνα διαδικασία, επιλογή συγκεκριμένων υπαλλήλων για σεμινάρια ή σε συνέντευξη, η οποία θα καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της συνολικής βαθμολογίας".

     "Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για "αποκομματικοποίηση"", συνεχίζει η ανακοίνωση "ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Όπως προκύπτει και από το νέο μισθολόγιο, ενισχύονται ιδιαιτέρως οικονομικά και όλα τα κομματικά στελέχη της κυβέρνησης, στους οποίους, πολλές φορές καταβάλλονται επιδόματα ευθύνης υψηλότερα από τον βασικό μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!".

     Η ανακοίνωση της ΛΑΕ καταλήγει ως εξής: "Η κυβέρνηση Τσίπρα αντί να προσπαθεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό και στο ζήτημα της δημόσιας διοίκησης, ας ανατρέξει σε παλαιότερες θέσεις της, οι οποίες ανέφεραν ότι τα βασικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης είναι οι ελλιπείς πόροι, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η πολυνομία, η συνεχής εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση του προσωπικού, ο κομματισμός. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν. Τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με την δημιουργία ενός νέου σώματος ημετέρων με ειδικά προνόμια".
     ΑΠΕ - ΜΠΕ

     Συναντήσεις κορυφής θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 20 και 21 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός, μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ.

     Στο περιθώριο Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός. ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

     Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς αλλά και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.

     Συναντήσεις θα έχει επίσης ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου καθώς και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

     Περαιτέρω θα συνομιλήσει με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη – ο οποίος θα έχει επίσης τριμερή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιτζί και τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν – ενώ μία συντομότατη συνάντηση της τάξης των 15 λεπτών αναμένεται να έχει ο κ. Τσίπρας και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
     mignatiou