01/17/16

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των τζιχαντιστών, καταγγέλλοντας "σφαγή" στη πόλη Ντέιρ Εζόρ....


Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος -ISIS απήγαγε περίπου 400 άμαχους, μετά την έφοδο που πραγματοποίησε σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε τουλάχιστον 135 ανθρώπους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι οι περίπου 400 άμαχοι απήχθησαν από τη συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια, την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό του το ISIS, κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης ανατολικής επαρχίας, και από άλλα παρακείμενα προάστια.

"Ανάμεσα στους απαχθέντες, που όλοι τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, όπως οι τζιχαντιστές του ISIS είναι γυναίκες, παιδιά και οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών. Οι άμαχοι αυτοί οδηγήθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ISIS στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και στη γειτονική επαρχία Ράκα", διευκρίνισε.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των τζιχαντιστών, καταγγέλλοντας "σφαγή" στη Ντέιρ Εζόρ.

Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφεται μέσα σε μια μόνο ημέρα στη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αυτή η ευρείας κλίμακας επίθεση του ISIS επέτρεψε στους τζιχαντιστές να προελάσουν στο βόρειο τμήμα της πόλης Ντέιρ Εζόρ και να ελέγχουν πλέον το 60% αυτής.

Σήμερα το πρωί σφοδρές μάχες μαίνονταν μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, ενώ η συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια αποτέλεσε στόχο ολονύκτιων ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού συνεχίζει να ελέγχει τμήματα της πόλης όπως και ένα παρακείμενο στρατιωτικό αεροδρόμιο, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις του ISIS.

Οι Γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, ο κίνδυνος εργαλειοποίησης του προσφυγικού ως μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη διαλογής ψυχών»...


Η οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνδυασμό με την πίεση του προσφυγικού και την εξαγωγή των τουρκικών γεωπολιτικών αδιεξόδων προς τα δυτικά της, «δημιουργούν κλίμα ώστε στο Νταβός το "επίδικο" να είναι η Κύπρος», δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο γεωπολιτικός αναλυτής και ιστορικός Γιώργος Καραμπελιάς.

Μάλιστα, όπως είπε, θέλουν να σερβίρουν μία λύση που σε πολλά της σημεία θα είναι χειρότερη και από το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν.

Ο Γ. Καραμπελιάς μίλησε για τις γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, τον κίνδυνο εργαλειοποίησης του προσφυγικού ως μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη διαλογής ψυχών», τις οπισθοδρομικές θεωρήσεις της Ευρώπης αλλά και το όργιο διαχείρισης της κρίσης πάνω στην απουσία του ελληνικού κράτους, στα νησιά και τα σύνορα.Geopolitics & Daily News

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να προτείνει τρόπους για την απαγκίστρωση από τα σημερινά αδιέξοδα και να απαιτήσει αλλαγές, με στόχο την αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενεργοποίηση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας...


Στη χώρα μας από τη δεκαετία του ᾽90 και μετά τα συνδικάτα ενσωματώθηκαν στη λογική του κοινωνικού εταίρου προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Χάραξαν μια στρατηγική που στόχο είχε να διατηρηθεί το εργασιακό καθεστώς για τους παλιούς εργαζόμενους, αδιαφορώντας προκλητικά για τα σύγχρονα κολαστήρια των συνεργείων καθαρισμού, των εταιρειών σεκιούριτι, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των μεταναστών στις Μανωλάδες, των «ευέλικτων» εργαζομένων.
των Κώστα Κεχαγιόγλου και Χρήστου Γιαμπουράνη (*)

Σήμερα αυτή η στρατηγική αποδεικνύεται αναποτελεσματική καθώς ούτε οι παλιοί εργαζόμενοι αισθάνονται σίγουροι για τη δουλειά τους, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βουλιάζουν στο τέλμα της επισφάλειας.

Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν η αποξένωση της ΓΣΕΕ από κοινωνικές διεργασίες και κινηματικές πρωτοβουλίες (κίνημα πλατειών, δομές αλληλεγγύης) που αναπτύχθηκαν κατά την πενταετία της οικονομικής κρίσης.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της αντίληψης ήταν η από κοινού στήριξη του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τον ΣΕΒ και τη σημερινή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να προτείνει τρόπους για την απαγκίστρωση από τα σημερινά αδιέξοδα και να απαιτήσει αλλαγές, με στόχο την αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενεργοποίηση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

Τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι είναι η κρίση εκπροσώπησης, τα αρνητικά στερεότυπα για τον συνδικαλισμό, τα οποία αξιοποιεί ο συνδικαλισμός που εκφράζει σήμερα ο Παναγόπουλος, η πολυδιάσπαση, ο συνδικαλιστικός νόμος που αφήνει απέξω τις επισφαλείς μορφές εργασίας, η παραταξικοποίηση, ο σεχταρισμός, ο ανταγωνισμός στον καταγγελτικό λόγο, η οικονομική εξάρτηση των συνδικάτων από το κράτος.

Δεν αρκεί ένας εργαζόμενος να το πάρει απόφαση να μπει στο συνδικάτο. Συνδικάτο μπορεί να μην υπάρχει καν στον χώρο όπου εργάζεται ή κι αν υπάρχει ο ίδιος μπορεί να μην το ξέρει ή να μην μπορεί να ενταχθεί, ειδικά αν είναι ενοικιαζόμενος.

Το σημαντικότερο όμως βήμα για να οικοδομηθεί ο ταξικός συνδικαλισμός είναι να σπάσει ο φόβος, να υπάρξουν μικρές και μεγάλες νίκες.

Χρειαζόμαστε ένα ευρύ μέτωπο που δεν θα ακυρώνει τις υπάρχουσες διαφορές στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά θα υπερβαίνει τις άγονες παραταξιακές διαμάχες.

Μια «συμμαχία» εργαζομένων που θα αναβαθμίσει τη δράση απέναντι στη γραφειοκρατία, την απαξίωση, την αναποτελεσματικότητα, που θα στοχεύει στην ανατροπή των συσχετισμών στα συνδικάτα, που θα δημιουργεί νέους όρους και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Είναι επιτακτική ανάγκη για να υπάρξει μια πλατιά πρωτοβουλία και από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Θέλουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα είναι αντιπροσωπευτικό, που θα αρχίζει από τους εργάτες γης στη Μανωλάδα, θα καλύπτει τις μορφές επισφάλειας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τις κατακτήσεις στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ.

Με σκοπό να συνενώσει, να συντονίσει, να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των μισθωτών και των ανέργων. Οχι συνδικάτα που να καλλιεργούν τη συντεχνία στρέφοντας τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου, αλλά συνδικάτα που να ενώνουν.

Θέλουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και γι’ αυτό χρειαζόμαστε άλλους συσχετισμούς και συμβάλλοντας στη συζήτηση για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου προτείνουμε:
  • Μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, συνδικαλιστικό δίκτυο αλληλεγγύης με στόχο την ανάκληση των απολύσεων, την υπεράσπιση και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που δεν θα αφήνει κανένα σωματείο μόνο του απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, είτε μιλάμε για ιδιωτικό τομέα είτε για ΔΕΚΟ, τράπεζες.

  • Συντονισμό για να οργανώσει πετυχημένα τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, κατ’ αρχήν για την υπεράσπιση των εργαζομένων, αλλά και γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάλυση του εναπομείναντος παραγωγικού ιστού χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να γίνει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αγώνας για να παραμείνουν δημόσια λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό, παιδεία, υγεία.

  • Τα συνδικάτα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη συνδικαλιστική κάλυψη των μεταναστών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την αντιπολεμική δράση.

  • Την υπεράσπιση της δημοκρατίας στο εσωτερικό των συνδικάτων, της δημοκρατίας ως αντίληψη στην κοινωνία, τη συμμετοχή σε κοινωνικές δομές και ως αντιμετώπιση στην οικονομική κρίση και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγη.

  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών με επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να καλύπτονται οι εργαζόμενοι με επισφαλείς μορφές εργασίας, συνδικαλιστική εκπροσώπηση σε επίπεδο ομίλων, προστασία του δικαιώματος της απεργίας από δικαστικές αυθαιρεσίες.
Για να ανατρέψουμε το νοσηρό κλίμα και να συμβάλουμε στην αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
efsyn.gr
 
* Ο Κώστας Κεχαγιόγλου είναι γενικός γραμματέας της ΠΟΘΑ και μέλος του ΜΕΤΑ της διοίκησης της ΓΣΕΕ
* Ο Χρήστος Γιαμπουράνης είναι πρόεδρος του ΣΕΤΤΕΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ και της διοίκησης του ΕΚΑ.

Ολοταχώς στον αφανισμό οδεύει το Έθνος μας, όπως μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού!


Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά!

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας για την χώρα μας - με τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην ΕΕ (9%) - εκτιμούν ότι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπερνά τα 8,6 εκατομμύρια και ότι οι τέσσερις στους δέκα πολίτες της χώρας θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!!!

Ήταν το 2013 όταν οι New York Times σε ένα συγκλονιστικό άρθρο ανέφεραν πως: «Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος - κράτος».

Από τότε, δυστυχώς, τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στο οποίο έχει συμβάλλει... τα δέοντα η χρόνια απουσία δημογραφικής πολιτικής ήρθε ως φαίνεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και η λυσσαλέα φορομπηχτική τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων έξι ετών.

Γερασμένος ο πληθυσμός στην Ελλάδα
«Η μετανάστευση των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, μειώνει τον αριθμό των νέων ζευγαριών που ζουν εντός των συνόρων, με αποτέλεσμα η φυγή αυτή των χιλιάδων Ελλήνων να έχει ως επακόλουθο τη μείωση των οικογενειών και άρα την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του αριθμού των γεννήσεων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέχρι και απειλή, ως προς την φυσική επιβίωση του Ελληνικού στοιχείου», διαβάζουμε από μελέτη με τίτλο: «Το ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα» (ΤΕΙ Πειραιά/ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας/2014».

Τραγικά μερικά από τα συμπεράσματα της Μελέτης:
  • Ο ρυθμός γεννήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,31, τη στιγμή που το ελάχιστο όριο το οποίο εξασφαλίζει την συνέχιση της εθνοτικής ομάδας είναι στο 2,1.

  • Μεγάλη αύξηση του ρυθμού θνησιμότητας των Ελλήνων, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και άλλων ασθενειών που οφείλονται στην αύξηση του άγχους και της πίεσης.
Ραγδαία μείωση του προσδόκιμου ζωής για πρώτα φορά τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για το ισοζύγιο θανάτων και γεννήσεων το 2015 (μέχρι 21 Δεκεμβρίου).

Μέρα με την ημέρα, ολόκληρα χωριά εξαφανίζονται από τον χάρτη «συμπικνώνοντας» σταδιακά τον... γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας.

Δείτε τις περιοχές της Ελλάδα με τις ΜΗΔΕΝ γεννήσεις το 2015 (ο αριθμός της παρένθεσης αναφέρεται στους θανάτους):

Οινούσσες (6), Κάτω Νευροκόπι (137), Παρανέστι (112), Αστυπάλαια (7), Τήλο (3), Χάλκη (6), Ορεστιάδα (544), Σουφλί (189), Σκύρος (38), Ζαχάρω (154), Φαιστός (274), Σούλι (168), Δωδώνη (226), Ζαγόρι (314), Κόνιτσα (118), Νέστος (445), Παξοί (42), Ιθάκη (38), Ανάφη (2), Αμοργός (17), Άνδρος (100), Αντίπαρος (6), Θήρα (91), Κέα (18), Κίμωλος (10), Πάρος (111), Σέριφος (13), Σίκινος (5), Σίφνος (27), Φολέγανδρος (7), Ελαφόνησος (6), Ανατολική Μάνη (253), Φάρσαλα (275), Άγιος Ευστράτιος (7), Ψαρά (6), Αστυπάλαια (7), Κάρπαθος (64), Κάσος (9), Λειψοί (7), Νίσυρος (11), Πάτμος (27), Σύμη (24)

Στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες όλο το 2015 γεννήθηκε μόνον ένα παιδί! Στη Λέσβο καταγράφηκαν 1196 θάνατοι έναντι 532 γεννήσεων. Και στη Γαύδο δεν κατεγράφη ούτε θάνατος, ούτε και γέννηση...

Σε επίπεδο Ελληνικές Περιφέρειες, δύο περιοχές κάνουν την διαφορά με τον ρυθμό γεννήσεων να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Η μία είναι η Κομοτηνή που το 2015 κατέγραψε 606 θανάτους, αλλά 526 γεννήσεις. Η άλλη είναι η Ξάνθη που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δημογραφικό θαύμα! Το 2015 πέθαναν 428 άνθρωποι και γεννήθηκαν 904 μωρά!!!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του πρώην Αρχηγού Εθνικής Άμυνας (υπηρεσιακός) και αρχηγού ΓΕΣ, Φράγκου Φραγκούλη: «Οι Τούρκοι προσπαθούν να αλλάξουν το status quo της εδαφικής ακεραιότητας στη Θράκη, Επιδιώκουν να περάσουν πάνω από το 50% στη Ροδόπη, τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε εδαφικό επίπεδο, για να εγείρουν θέμα αυτονομίας» (Εφημερίδα Νέα Εγνατία/2014).

Οι εντόπιοι πληθυσμοί μειώνονται επικίνδυνα.

Στις εσχατιές της ορεινής Ελλάδας, στα νησιά, στην καρδιά της Περιφέρειας.

Ερημώνουν χωριά και πόλεις.

Εάν δεν κινητοποιηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ένα Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας ώστε να ανατραπεί η σημερινή δραματική κατάσταση, η κατάσταση προβλέπεται δυσοίωνη..

Βαριά φιλελεύθερη ατζέντα στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού κι έναν… γάμο συμφέροντος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Πολ Τόμσεν φαίνεται να φέρνει το νέο «σύμφωνο συμβίωσης» Ελλάδας και ΔΝΤ που επισφραγίστηκε στο Eurogroup αυτής της εβδομάδας.

Η αναγκαστική, νέα συγκατοίκηση με το Ταμείο, που στην πράξη επιβλήθηκε από το Βερολίνο, διαμορφώνει νέα δεδομένα και επιτείνει την πίεση στην Αθήνα για το ασφαλιστικό, καθώς το ΔΝΤ θέτει ως βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα ακόμη πιο επώδυνες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα από εκείνες που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεταρρυθμιστικό «εγχειρίδιο» του Ταμείου φέρει υπογραφή Τόμσεν και αξιώνει κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης και χρηματοδότηση των συντάξεων μόνον από τα έσοδα των Ταμείων, περικοπές και στις κύριες συντάξεις καθώς και σύνδεση της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια.

Αναλυτικά, το ΔΝΤ φέρεται να ζητά:
• Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 1% για εργοδότες και εργαζομένους, έναντι συνολικής αύξησης 1,5% που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

• Τερματισμό κάθε κρατικής επιχορήγησης και να χρηματοδότηση των συντάξεων μόνον από τα έσοδα των ταμείων.

• Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

• Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και στις επικουρικές συντάξεις

• Περαιτέρω μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών

• Πλήρη κατάργηση των εφάπαξ

• Αμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ
Η συγκεκριμένη ατζέντα φέρεται να είναι προϊόν διαβούλευσης και, υπό διαμόρφωση, συμφωνίας ανάμεσα στον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αμφότερες τις πλευρές να θεωρούν πολύ «ήπιες» τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

«Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα» είναι μάλιστα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, η φράση που αποτυπώνει τις διαθέσεις του Ταμείου στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το αυστηρότερο σχέδιο παρεμβάσεων συζητήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες και στη συνάντησή που είχαν ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και ο Πολ Τόμσεν στο Βερολινο, την ίδια μέρα που βρισκόταν στην γερμανική πρωτεύουσα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς, σύμφωνα με το EVIAPORTALΣτην επιστολή του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης  έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Θα επιτρέψουμε από φόβο να ριζώσει για εμάς και τα παιδιά μας η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα; Να γίνουν συνήθεια η μακροχρόνια ανεργία και οι άθλιοι μισθοί των 500 ευρώ, οι άθ
Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!
Συνάδελφοι, συναγωνιστές

Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος!

Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. 

Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. 

Όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν πάντα πολύ λιγότερα από όσα δικαιούμασταν με βάση τον πλούτο που παράγαμε, την ανάπτυξη της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όμως είχαν υποχρεωθεί κράτος και εργοδοσία ένα μέρος από τον κλεμμένο ιδρώτα μας να τον επιστρέφουν μέσω όλων αυτών των παροχών. Πάντα μας έκλεβαν λεηλατώντας τα ταμεία, χρηματοδοτώντας από αυτά ποικιλότροπα τραπεζίτες βιομήχανους εφοπλιστές μεγαλέμπορους όπως κάνουν και σήμερα. Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό φανερώνει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν θα στηθεί πάνω στα δικά μας κορμιά, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους! Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

 Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

 Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου. 

 Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.

 Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.

 Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.

 Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.

 Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.

 Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.

 Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

 Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!

 Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο! Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια!Όλοι οι κλάδοι, όλα τα σωματεία, όλες οι λαϊκές γειτονιές στο δρόμο του αγώνα! 


Κάθε μέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. 

Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας! 

Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ παράγουμε!

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!
Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. 

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!


 πηγή: EVIAPORTAL

Οξύτατη επίθεση κατά του Σταύρου Θεοδωράκη εξαπέλυσαν οι ΑΝΕΛ διά της εκπροσώπου τους, Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για "θράσος ενός ημιμαθούς, απαίδευτου και ανιστόρητου που ξεπερνά τα όρια του γραφικού". 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. έχει ως εξής;
«Το θράσος του ημιμαθούς, απαίδευτου και ανιστόρητου Σταύρου Θεοδωράκη ξεπερνά τα όρια του γραφικού. Καταλαβαίνουμε ότι ο ίδιος και το γκρίζο Ποτάμι του αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, καθώς ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα είναι ανελέητος για το ποιος είναι πιο καθαρόαιμος νεοφιλελεύθερος, για το ποιος θα μπορεί να απολύει περισσότερους εργαζόμενους από το Δημόσιο χωρίς το παραμικρό ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και στο όνομα δήθεν της… αξιοκρατίας» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Στην περίπτωση του κ. Θεοδωράκη είναι πράγματι ειρωνεία -και ταυτόχρονα αξιοθρήνητο- να μιλά για αξιοκρατία και να καταγγέλλει χωρίς ίχνος ντροπής το κομματικό κράτος ο υπηρέτης πολλών αφεντάδων και υψηλόμισθος της ΕΡΤ πριν από μερικά χρόνια, την περίοδο που κυβερνούσαν το ΠΑΣΟΚ, επί Σημίτη, και η Ν.Δ.» προσθέτει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, καταλήγοντας:

«Η ημιμάθεια σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη αυτογνωσίας δυστυχώς τον προδίδουν τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά. Η έλλειψη μνήμης, όμως, είναι πολύ κακός σύμβουλος».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.