02/17/16

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «σημαντικές ελληνικές προσπάθειες» σε ότι αφορά το προσφυγικό .

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση αφορούσε στα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής, δηλαδή στις σχέσεις της Ευρώπης με την Βρετανία και στο προσφυγικό αλλά και στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Κυβερνητικές πηγές ανάφεραν:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους «ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού».

«Στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες. Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι «τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων».

«Σε ότι αφορά το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.


Αθηναϊκό Πρακτορείο

Στο κέντρο της Άγκυρας, στην περιοχή που βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώθηκε σήμερα επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό...

 
Τουρκία, Άγκυρα, βράδυ Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2016. Λίγο μετά το χτύπημα στην πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή της Άγκυρας. Στο πολυσύχναστο Kizilay (Ερυθρά Ημισέληνος), στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονται τα κτίρια των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Για την τουρκική σκέψη το χτύπημα αυτό είναι χτύπημα στο γόητρο της πρωεύουσας και συνδέθηκε άμεσα με τους Κούρδους του PKK (Εργατικό Κόμμ του Κουρδιστάν).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη επισκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο αριθμός των θυμάτων μεγάλος: Μέχρι τις 21:30 το βράδυ είχαν ανακοινωθεί επίσημα 28 κεκροί και 61 τραυματίες, αριθμοί με αυξητικές τάσεις.

Αν και ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Numan Kurtulmuş δήλωσε επίσημα ότι δεν έχουν ακόμα πληροφορίες για το ποιος είναι πίσω από την "καλά σχεδιασμένη" τρομοκρατική επίθεση, όποιος παρακολουθούσε χθες τα τουρκικά κανάλια, θα μπορούσε να ξεχωρίσει καλά τρεις λέξεις να επαναλαμβάνονται: "Ασκερί" (στρατιωτικό), "τερόρ" (τρομοκρατικό) και PKK.

Μία μέρα νωρίτερα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μιλλιέτ, Μεχμέτ Τεζκαν, αναρωτιόταν εάν η χώρα του μπαίνει σε πόλεμο. "Θα μου πείτε θα ξεσπάσει πόλεμος? Θα έλεγα 80% και 20% Το 80% δεν θα ξεσπάσει. Δηλαδή σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο της Αζάζ".

Μάλλον δεν θα περίμενε να πέσει στο 20% και μάλιστα να μην είναι στην Αζάζ, στο Χαλέπι της Συρίας, αλλά στην καρδιά της Άγκυρας.

Η Άγκυρα έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, ιδιαίτερα μετά την επίθεση στους Κούρδους του Χαλεπίου, από το περασμένο Σάββατο. Αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του Kurtulmuş: "Η Τουρκία δεν είναι πλέον ικανοποιημένη με απλά "άδεια" μηνύματα με τα οποία καταδικάζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες αλλά περιμένουμε από την διεθνή κοινότητα να μας συμπαρασταθεί"

"Αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί από το ίδιο κέντρο και προσπαθούν να εκφοβίσουν την Τουρκία", είπε φωτογραφίζοντας το PKK.

"Η επίθεση στοχεύει ολόκληρο το έθνος μας, καταδικάζουμε όσους πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση, εκείνους που τους χρησιμοποίησαν ως εργαλεία, αυτούς που τους πρόσφεραν υποστήριξη, πληροφορίες και πολιτική υποστήριξη γι αυτές τις επιθέσεις".

Απόψε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  onalert.gr, ο Τούρκος πρόεδρος αργά το βράδυ συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας, ενώ παράλληλα είχε προηγουμένως φροντίσει να επιβάλει απαγόρευση μεταδόσεων αναφορικά με την επίθεση στην Άγκυρα από το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας.

Την πληροφόρηση του κοινού ανέλαβαν τα παραδοσιακά ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία από πολλούς χαρακτηρίζονται ως ελεγχόμενα.

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών - φοροτεχνικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου του υπουργείου Εργασίας
 

  Συνεχίζουν την απεργία – αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απέναντι στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών- φοροτεχνικών, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν
 • Παραστάσεις διαμαρτυρίας με αρχή την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Οικονομικών (στο κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας 10), και στη συνέχεια την Τρίτη 1 Μαρτίου, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

 • Αποκλεισμός εφοριών σε όλη τη χώρα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 • Επαναβεβαίωση της απόφασης για κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή του TAXISNET.
Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών - φοροτεχνικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, καθώς και η συζήτησή του από μηδενική βάση με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων».

Η αξία των μετοχών της Deutsche bank, έχασε το 40% ξαφνικά και οι αναλυτές κάνουν ευθύ παραλληλισμό με την Lehman Brothers. 

Σε αυτό προστίθενται δεκάδες δικαστικές διαμάχες κόντρα στην Deutsche bank, αναφέρει το Bloomberg, κάτι που η El Confidencial βλέπει ως «κρύα εκδίκηση» από μέρους Βαρουφάκη. 

Η εφημερίδα El Confidencial αναφέρει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης να παρουσιάσει το κίνημα του στο Βερολίνο, την ίδια ώρα που καταρρέει η Deutsche Bank.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας έπαιξαν πολύ «ιδιαίτερο» αρνητικό ρόλο στην έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές επί υπουργίας του, αναφέρει η El Confidencial.

Τώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών που τότε προσπαθούσε να αναχρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος μέσα στο δικό του «plan A», έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα ως ιδρυτής μιας πολιτικής δύναμης που δημιουργεί ένα «plan B» για όλη την Ευρώπη.

Τώρα είναι η εκτελεστική εξουσία της τράπεζας που πρέπει να απολογηθεί απέναντι στους δανειστές της προσπαθώντας να πείσει πως είναι αξιόπιστη, αναφέρει το Bloomberg, όπως σημειώνει η El Confidencial.

Η αξία των μετοχών της τράπεζας έχασε το 40% ξαφνικά και οι αναλυτές κάνουν ευθύ παραλληλισμό με την Lehman Brothers. Σε αυτό προστίθενται δεκάδες δικαστικές διαμάχες κόντρα στην τράπεζα αναφέρει το Bloomberg, κάτι που η El Confidencial βλέπει ως «κρύα εκδίκηση» από μέρους Βαρουφάκη.

Την ίδια στιγμή η World Socialist κάνει αναδρομή στα γεγονότα του Ιουλίου του 2015 όταν οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν τα πλάνα του για τη διάσωση της Ελλάδας.

Η παραίτηση του ήταν «φρούτο» της απειλής των Βρυξελλών και του Βερολίνου προς την Ελλάδα, αναφέρει η World Socialist. Οι Ευρωπαίοι και προσωπικά ο Σόιμπλε απαίτησαν την παραίτηση του ως προϋπόθεση για τη συμφωνία του νέου μνημονίου, αναφέρει η ίδια πηγή.

Κατά την World Socialist ο Σόιμπλε είναι ο «βασικός υπεύθυνος της κατάρρευσης της Deutsche Bank» όπως και της παραίτησης Βαρουφάκη. «Μπορεί να πει κάποιος ότι είναι διαφορετικές υποθέσεις καθώς μιλάμε για μια τράπεζα και ένα κράτος» αναφέρεται. «Όμως πρόκειται για την τράπεζα που όταν τα πράγματα πάνε καλά είναι ιδιωτική, όταν όμως φρακάρουν, έρχεται το κράτος να τη διασώσει με λεφτά των φορολογουμένων»…

Το «plan B» για την Ευρώπη από τον Βαρουφάκη δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο κατάλληλη στιγμή, σημειώνει ειρωνικά η El Confidencial. Η κατάρρευση της τράπεζας θεωρείται ως η απόλυτη αποτυχία της πολιτικής Μέρκελ και Σόιμπλε καταλήγει το άρθρο…
πηγή: tribune.gr

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε χθες, στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ, στον Alpha, το «Σχέδιο Σόιμπλε», στο οποίο ενεργό ρόλο έχουν συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί, τηλεοπτικά κανάλια, έντυπος Τύπος, διαδίκτυο, τράπεζες και φυσικά προβοκάτορες. Αυτός είναι ο «στρατός» του κ. Σόιμπλε και απέναντί του όλοι εμείς.


Αναλυτικά:

«Οι μίζες που είχαν δοθεί για τα εξοπλιστικά, δισεκατομμύρια, δεν έχουν δοθεί εφάπαξ. Δίνουν στους υπουργούς μια μαύρη κάρτα που μπορούν να σηκώνουν λεφτά απ’ οπουδήποτε στον κόσμο. Χωρίς να ξέρει κανείς ποιος είναι. Λοιπόν, τους έχουν κόψει τα λεφτά απ’ έξω και τους λένε θα τα ξαναπάρετε όταν ξαναέρθετε στην εξουσία. Γι’ αυτό βλέπετε μια μεγάλη λύσσα και ουρλιαχτά για την πορεία της πατρίδας. Δεν υπάρχει πορεία της πατρίδας. Υπάρχει πορεία της παρτίδας!

Υπάρχουν οργανωμένες συμμορίες πολιτικών στη χώρα αυτή και το σημαντικότερο είναι ότι στις 6 Μαρτίου θα κριθεί η συνταγματικότητα η μη του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που δεν είναι. Αν καταδικαστούν, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν πρέπει να ξαναπάρουν καμία δουλειά εδώ. Άρα χάνει έναν βασικό πελάτη η Siemens. Γιατί έτσι δουλεύει η Γερμανία. Βάζει δικές της εταιρίες, παίρνει τις δουλειές και παίρνει μετά ξανά τα λεφτά πίσω. Θα γίνει η δίκη στις 6 Μαρτίου; Η δίκη δεν θα γίνει. Άρα, λοιπόν, η κυβέρνηση πρέπει να πέσει πριν γίνει αυτή η δίκη. Γιατί αν κριθεί αντισυνταγματικός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός η Siemens δεν ξαναπαίρνει άλλη δουλειά.

Πρέπει να τρέξουν λοιπόν, με το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό. Γι’ αυτό πολύ γρήγορα ο Σόιμπλε έστησε την ομάδα του, την οποία αποτελούν οι:
 • Κυριάκος Μητσοτάκης
 • Αντώνης Σαμαράς
 • Ευάγγελος Βενιζέλος
 • Άδωνις Γεωργιάδης
 • Σταύρος Θεοδωράκης
 • Βασίλης Λεβέντης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Mega, το ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1, μεγάλο σύνολο του έντυπου Τύπου, σύσσωμο το διαδίκτυο. Ομάδες ανθρώπων μπορούν να αλλάζουν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες. Ξέρω όλο το εγκάθετο σύστημα. Σε ποιος στηρίζεται και με ποιες υπόγειες διαδρομές. Μαζί με τον Σόιμπλε είναι και η πλειοψηφία των sites.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Λ.Λαζόπουλος, » όλοι εμείς βρισκόμαστε στο «στρατόπεδο», αυτό, του Σόιμπλε. Με διοικητή αυτόν και τους τέσσερις θεσμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν, ESM) γύρω γύρω, εμείς είμαστε απέναντί του και ο «στρατός» του μπροστά είναι οι δημοσιογράφοι, τράπεζες και οι προβοκάτορες.»

Το σχέδιο του Σόιμπλε έχει τα εξής σημεία:
 • Εξόντωση του Έλληνα
 • Εξέγερση
 • Αίμα
 • Δραχμή / Ευρωδραχμή
Οι πόλεμοι , συνέχισε , δεν γίνονται πλέον με φαντάρους και βόλια. Γίνονται με μορφωμένους και πνευματικές «σφαίρες». Υπάρχει στρατός δημοσιογράφων εντός και εκτός της χώρας που συστηματικά παραπληροφορεί και ανατινάσσει τον εγκέφαλο. Μέσα σε αυτή την ιστορία βάζω και τον πόλεμο που δέχεται αυτή η εκπομπή να σταματήσει να μιλάει.

Ακόμα και ο Άδωνις, ο οποίος αν κρίνω που τον έκανε αντιπρόεδρο ο Κυριάκος, προφανώς ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία όταν ήρθε εδώ. Αλλά εγώ θέλω να σας πω πως σε αυτή την εκπομπή θα καλώ αυτούς που θέλω και σε καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να καλέσω ανθρώπους ακροδεξιούς που στήριξαν και στηρίζουν τη Χούντα. Όσο κι αν χτυπιούνται.

Αυτοί, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι που ρίχνουν συνεχώς πνευματικές «σφαίρες». Αυτός είναι ο νέος ολοκληρωτισμός. Αλήθεια είναι ό,τι λέει ο δημοσιογράφος και όποιος έχει αντίθετη γνώμη, δεν μπορεί να την πει. Θα στέλνουν αμέσως υβρεολόγια. Πάνε να στήσουν μια τηλεοπτική Μακρόνησο. Θα μιλάνε στην τηλεόραση μόνο όσοι συμφωνούν.

Μέσα στις σκέψεις είναι, να ξέρετε, μεταγενέστερα, να κλείσουν τα σύνορα Αυστρία, Σουηδία και Γερμανία. Να υψωθεί τείχος για να μην μπουν οι πρόσφυγες. Θα μείνουν έξω οι χώρες του Νότου. Τις καινούργιες χώρες θα τις έχουν πίσω τους σαν υπηρετικό προσωπικό. Κι αυτό θα το κάνουν τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου γιατί προσδιορίζουν να προλάβουν να μην γίνει και η δίκη και εκλογές και πτώση της κυβέρνησης. Η τρικυμία που ζούμε είναι και πραγματική, είναι και τεχνητή. Ο καπετάνιος, όμως, πρέπει να φέρει το καράβι σε ορθή πλεύση ακόμα και στην τεχνητή τρικυμία. Τώρα το σκάφος παραδέρνει. Η Κοινωνία υποφέρει, δεν υπάρχει αριστερός ΕΝΦΙΑ, θα διαλυθούμε με τους φόρους και μένα δεν με ενδιαφέρει αν αυτοί που φωνάζουν στους δρόμους είναι ακροδεξιοί και εγκάθετοι. Δεν μιλάω για την εγκληματική οργάνωση που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα. Μιλάω γι’ αυτούς που πιστεύουν αυτά που ακούν», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος και κατέληξε:

«Εμένα με ενδιαφέρει όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βλέπω να έχουν δουλειά. Να μην σαπίζουν τα παιδιά στα καφενεία, που έχουν βυθιστεί.

Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Με ενδιαφέρει να χαμογελάει αυτός που διαφωνώ πολιτικά.

Μπορώ να συζητήσω τα πάντα με τον οποιονδήποτε. Δεν θέλω, όμως, να μην έχουν δουλειά.

Αυτό είναι που μας έχει βυθίσει».


Συγνώμη Λαζόπουλου για την δήλωση του

Μετά τις αντιδράσεις τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε πολιτικό επίπεδο ο Λάκης Λαζόπουλος με δελτίο τύπου απαντά στον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσειά του για την προκλητική αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του νωρίτερα στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Βαρδακαστάνης χαρακτήρισε «αδιανόητη» την ταύτιση της αναπηρίας με τις πολιτικές θέσεις και κάλεσε τον ηθοποιό να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες με κινητική αναπηρία.

«Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα», σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Λάκης Λαζόπουλος και συμπληρώνει : «η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο, τον κύριο Σόιμπλε». Καταλήγει ωστόσο λέγοντας η συμπεριφορά αυτή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

Σημείωση της σύνταξης του ΑΝΤΙΚΡΥ:

Ο Λάκης Λαζόπουλος διαχρονικά είναι ο ίδιος , πάντα τα έλεγε “φωναχτά” και δίχως… φερετζέ!

Πιστεύουμε ότι δεν ενόχλησε η αναφορά του Λαζόπουλου στον Σόιμπλε, έχουν λεχθεί και ειπωθεί πολύ χειρότερα για αυτόν τον ανθέλληνα… δυνάστη από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, εκτιμούμε ότι αυτό που ενόχλησε το κατεστημένο είναι η αναφορά του Λαζόπουλου στην… ”ΠΑΡΕΑ ΣΟΪΜΠΛΕ”!....

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.