03/01/16

«Οι εικόνες από την Ελλάδα καταδεικνύουν κάθε μέρα ξεκάθαρα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συνομιλίες», τόνισε η Μέρκελ...


... και επισήμανε ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα...


«Πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενώ επισήμανε ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Οι εικόνες από την Ελλάδα καταδεικνύουν κάθε μέρα ξεκάθαρα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συνομιλίες», τόνισε η Μέρκελ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Κροάτη Πρωθυπουργό Τίχομιρ Ορέσκοβιτς στο Βερολίνο, ενώ επισήμανε ότι η κατάσταση στο θέμα της προσφυγικής κρίσης δεν είναι ικανοποιητική.

Από την πλευρά του ο κ. Ορέσκοβιτς αναγνώρισε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά σε αυτή την προσφυγική κρίση και πρόσθεσε ότι η χώρα του αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και θέλει να επιλυθούν από κοινού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Κροατία είναι μια από τις χώρες που συμμετείχαν στη συνάντηση που συγκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα δύο υπουργοί της Αυστρίας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι η πλήρης επάνοδος των καταθέσεων θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια...


 ....εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, θα επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά και θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί της κίνησης κεφαλαίων....

ΑΥΞΗΣΗ των καταθέσεων κατά 1,15 δισ. ευρώ καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη. Πρόκειται για μια «μικρή αλλά σημαντική επάνοδο των καταθέσεων», σε σχέση με τις απώλειες τα έξι χρόνια της κρίσης, που ανήλθαν στα 114 δισ. ευρώ, σημείωσε.

Η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι η πλήρης επάνοδος των καταθέσεων θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά και αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί της κίνησης κεφαλαίων.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι η επάνοδος των καταθέσεων, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ στην ενσωμάτωση της οδηγίας 2014/49 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κ. Κατσέλη είπε ότι με τον νόμο διατηρείται το εγγυημένο όριο των 100.000 ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ενώ υπάρχει επιπλέον όριο 300.000 για καταθέσεις οι οποίες αφορούν ορισμένες συναλλαγές, όπως είναι η πώληση ακινήτων, η καταβολή εφάπαξ ή ποσά αποζημίωσης λόγω απόλυσης.

«Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απολύτως διασφαλισμένες, όπως και τα αποθεματικά του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Εγγυήσεων (ΤΕΚΕ)», υποστήριξε από την πλευρά του, και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρος του Ταμείου Θεόδωρος Μητράκος.

ΑΝΕΦΕΡΕ, επίσης, ότι με το σύστημα που εισάγεται, είναι συντομότερες οι προθεσμίες για την καταβολή της αποζημίωσης των καταθετών, ενώ αναγνωρίζεται ρητά και το δικαίωμα των καταθετών να προσφύγουν κατά του ΤΕΚΕ αν θεωρούν ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη και πέντε χρόνια μετά.

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ, είπε ότι το ΤΕΚΕ, αποτελεί την αρχή της δημιουργίας ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πυλώνα, που θα εναρμονίζει τα συστήματα προστασίας των καταθετών και θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό από τα εθνικά συστήματα.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ συνέντευξη που ξεπέρασε τις τρεις ώρες παραχώρησε χτες το βράδυ στο Νίκο Χαντζηνικολάου και "στον Ενικό" ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις του Ν. Χατζηνικολάου και πολιτών μιλώντας για όλους και για όλα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, την, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΝΩΣΗ, ΔΝΤ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ κ.α. 


Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή «Ενικός» και στον Νίκο Χατζηνικολάου «σάρωσε» σε τηλεθέαση.  Στο γενικό σύνολο σημείωσε το ποσοστό του 27,6% και στο δυναμικό κοινό 19,2%. Σύμφωνα με τις μετρήσεις την εκπομπή είδαν 714.847 τηλεθεατές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ

ΜΕΡΟΣ Α' (διάρκεια 58:14) ΜΕΡΟΣ Β' (διάρκεια 59:41)ΜΕΡΟΣ Γ' (διάρκεια 1:26:54)πηγή: enikoslive

Η κυβέρνησή μας δεν εκβιάστηκε και δεν χαρίστηκε σε κανένα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μας δεν εκβιάστηκε και δεν χαρίστηκε σε κανένα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ''στον ενικό'' για τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Ψυχάρη και συνέχισε "στο Mega έχω να πάω από το 2012, αν είχα κάνει συναλλαγή θα με είχατε δει την επόμενη μέρα". Η κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που προχώρησε στην αδειοδότηση των καναλιών συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τεθούν κανόνες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία των καναλιών και του διαδικτύου. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, το προσφυγικό, το ρόλο του ΝΑΤΟ, την ετοιμότητα της χώρας, αλλά και την οικονομία, την αξιολόγηση και την περιβόητη γάτα Ιμαλαϊων...

"Θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση"

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τηρεί κατά γράμμα την συμφωνία , ενώ σήμερα δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι το πρώτο εξάμηνο δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση αν θα έχουμε επανάληψη της έντασης του 2015.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός ζήτησε να απαντήσει το ίδιο , αν συμφωνεί με το πρόγραμμα να μείνει , αν όχι να μας το πει.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προσφυγική κρίση βάζει εκ των πραγμάτων σε άλλο τρόπο σκέψης την ΕΕ καθώς πολλοί συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ ο Ολάντ δήλωσε ότι αν η ΕΕ είχε ενδώσει και είχε βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη σήμερα θα είχε σοβαρό πρόβλημα.

Για την αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι η πιο κρίσιμη αξιολόγηση γιατί θα μας δώσει και «την διαγραφή -ελάφρυνση» του χρέους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική του στην οικονομία τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα που έχουμε είναι πολύ καλύτερα και από τις προβλέψεις. Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων. Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα πάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου»

ΓΙΑ ΑΝΟΗΣΙΕΣ Βαρουφάκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Βαρουφάκη σχετικά με το δημοψήφισμα και την μετέπειτα συμφωνία της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται την πολιτική κριτική, όμως πρόσθεσε «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου», δεν δέχομαι λάσπη. Να τελειώνει η πλάκα ότι έκανα το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κατατεθούν εντός του Μαρτίου, ίσως και μαζί με το ασφαλιστικό, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα εξωτερικού, το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο λαός έδωσε τον Σεπτέμβριο κυβέρνηση και πρωθυπουργό

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι ο λαός έδωσε τον Σεπτέμβριο και κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση έχει ακόμη 3,5 χρόνια ανέφερε ενώ σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση στα εθνικά θέματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ανάγκη για συνεννόηση στα εθνικά θέματα δεν νομίζω ότι παζαρεύεται με ομερτά στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαρκής ανακαίνιση αυτής της συζήτησης με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εύχονται τα χειρότερα προκειμένου να βρεθούν σε θέση εξουσίας.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι στην πρώτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξαν σημεία συμφωνίας και διαφωνίας και πρόσθεσε ότι του δήλωσε ότι θέλει να έχει αντίπαλο κάποιο που διαφωνεί καθαρά και όπως είπε, του ζήτησα να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα. Του πρότεινα επίσης, είπε ο πρωθυπουργός να υπάρξει ρήτρα στο σύνταγμα ώστε να μην είναι εύκολη η προσφυγή σε εκλογές. Ακόμη του ζήτησε να γυρίσει η χώρα σελίδα στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς και να πάμε στην εκλογή του ΕΣΡ και να πάμε στην αδειοδότηση των καναλιών. Έφυγε, είπε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το σκεφθεί αν φύγουν οι εξουσίες από υπουργό Επικρατείας. Το έκανα είπε ο κ. Τσίπρας και αμέσως μετά , ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε μια ολόκληρη γραμμή άμυνας για να μποϊκοτάρει την εκλογή ΕΣΡ και να καλύψει τον Παπασταύρου και την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

"Ο κ. Ψυχάρης έχει ζητήσει και άλλες συναντήσεις και έχω αρνηθεί"

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ σε ερώτηση για τις συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί «αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο θα το κάνω αλλά δεν θα πουλήσω την ψυχή μου». Πρόσθεσε ότι δεν θα κριθεί από το ποιόν συναντά αλλά από το τι πράττει.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο Ψυχάρης του ζήτησε να μην υπάρξει δημοσιότητα για την συνάντησή τους και πρόσθεσε ότι ο Ψυχάρης έχει ζητήσει και άλλες φορές συνάντηση μετά τις εκλογές , αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι υπερήφανος για την κυβέρνησή του γιατί δεν χαρίστηκε και δεν εκβιάστηκε , και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Μεμπτό θα ήταν, σημείωσε, αν είχε ευνοήσει τον συγκεκριμένο εκδότη και ότι αν τον είχε ευνοήσει την επομένη θα ήταν στο MEGA, κάτι που ποτέ δεν συνέβη καθώς όπως είπε στο συγκεκριμένο κανάλι έχει να εμφανιστεί από το 2012. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πανικό του συγκεκριμένου εκδότη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση ότι μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία, ο κ. Τσίπρας είπε «ας τα βγάλει όλα και να πάει στον εισαγγελέα που τελευταία τον συναντά συχνά».
 Κατερίνα Μπρέγιαννη/ΑΥΓΗ

Μπορεί ο Νίκος Βούτσης να αποφάσισε τον περασμένο Νοέμβριο της λήξη των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε τον επίλογό της...


Αντίθετα, η επιτροπή- δημιούργημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου συνεχίζει εκτός των συνόρων. Οπως ανακοίνωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, σήμερα και αύριο, η Επιτροπή Αλήθειας συνεδριάζει στις Βρυξέλλες...

ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
με επίκεντρο το τραπεζικό σύστημα αλλά και την ανασυγκρότησή της προχωρά σήμερα και αύριο (1 και 2 Μαρτίου) στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, συνεχίζοντας το έργο της για τον ελληνικό λαό.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά από ειδική εκδήλωση για το έργο της Επιτροπής Αλήθειας που διοργανώνεται από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Ν. Χουντή, Σ. Σακοράφα και Ζ-Λ. Μελανσόν.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ θα μιλήσουν, εκτός από τους διοργανωτές, η τ. Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο επ. συντονιστής της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν, τα μέλη της Επιτροπής Γιώργος Κασιμάτης, Diego Borja, Μaria Lucia Fatorelli, Cephas Lumina.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.