03/09/16

Σύμφωνα με άρθρο της Σεσίλ Ντικουτριέ στην γαλλική Le Monde, «η Άγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι σήμερα στο ίδιο καράβι. Ή θα βουλιάξουν μαζί ή θα τους χαιρετήσουμε μια μέρα σαν ήρωες που κράτησαν ψηλά τα χρώματα και την τιμή της Ευρώπης».


Είναι ειρωνικό, αλλά ο ηγεμόνας της γερμανικής Ευρώπης και ο μέχρι χθες αμφισβητίας της, σήμερα ή βουλιάζουν μαζί ή ανακηρύσσονται σωτήρες της ευρωπαϊκής ιδέας.
 του Ρούντι Ρινάλντι
Η Μέρκελ, ο Τσίπρας και η βαριά κρίση της Ευρώπης

Σύμφωνα με άρθρο της Σεσίλ Ντικουτριέ στην γαλλική Le Monde, «η Άγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι σήμερα στο ίδιο καράβι. Ή θα βουλιάξουν μαζί ή θα τους χαιρετήσουμε μια μέρα σαν ήρωες που κράτησαν ψηλά τα χρώματα και την τιμή της Ευρώπης». Είναι ειρωνικό, αλλά ο ηγεμόνας της γερμανικής Ευρώπης και ο μέχρι χθες αμφισβητίας της, σήμερα ή βουλιάζουν μαζί ή ανακηρύσσονται σωτήρες της ευρωπαϊκής ιδέας. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τη στάση τους απέναντι στο Προσφυγικό και το κλείσιμο των συνόρων.

Ίσως και οι δύο να αναρωτιούνται από πού πήγασε η κοινή τους τύχη. Γιατί αμφότεροι κληρονομούν προβλήματα που δεν τα είχαν καθαρά στην ατζέντα τους, από αυτά όμως φαίνεται ότι θα κριθούν το σήμερα και το αύριο της Ευρώπης.

Χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έτριζε -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη. Ο ευρωσκεπτικισμός ήταν ήδη εμφανής και αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι όμως τα τελευταία δύο χρόνια που πρόσθεσαν νέα αξεπέραστα προβλήματα: Τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τώρα το Προσφυγικό, αποτελέσματα και τα δύο, γεωπολιτικών εντάσεων και συγκρούσεων. Ενώ, παράλληλα, ελλοχεύει και ένα νέο κύμα της χρηματιστικής κρίσης στην καρδιά της ηπείρου.

Η Ευρώπη, επομένως, είναι ο μεγάλος ασθενής, αποτελώντας πεδίο όπου συγκλίνουν έντονες αποσταθεροποιητικές και φυγόκεντρες δυνάμεις. Οι τριγμοί της είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα όλων αυτών των συνισταμένων. Το πιο πιθανό δεν είναι το βάθεμα της διαδικασίας «σύγκλισης» αλλά ένα νέο τοπίο μέσα από μεγάλη αναδιάταξη δυνάμεων, συμμαχιών και πολιτικών. Δεν είναι η ώρα συνολικών αποτιμήσεων και προβλέψεων. Ορισμένες σκέψεις μόνο μπορούν να κατατεθούν.

Από τις φαντασιώσεις στη δοκιμασία

Είναι εντυπωσιακή η φαντασίωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων (Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.) πως επειδή διαχειρίζονται οικονομικά μεγέθη, έχουν παράλληλα και αντίστοιχη γεωπολιτική ισχύ. Αυτή η αλαζονική φαντασίωση μετατράπηκε αίφνης σε τρόμο απέναντι σε μια-δυο κινήσεις της Τουρκίας που απείλησε με το γεωπολιτικό όπλο του Προσφυγικού να ανατινάξει τις ευρωπαϊκές δομές. Δύο φορές έτρεξε η Μέρκελ στην Άγκυρα για να βρει φόρμουλες κατευνασμού, ενώ άνοιξαν και οι πύλες για Συναντήσεις Κορυφής των 28 μαζί με την Τουρκία. Το μενού είχε ακόμα και απαγόρευση προσγείωσης σε στρατιωτικό ελικόπτερο με Γερμανούς αξιωματούχους στη Λέσβο, αλλά και τον επίσης Γερμανό διοικητή της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας στο Αιγαίο να καλείται στην Άγκυρα για να συζητήσουν τα επιχειρησιακά σχέδια στην περιοχή…

Τόσο η κρίση στην Ουκρανία, όσο και ο πόλεμος στην Συρία και το Προσφυγικό, οδηγούν την Ευρώπη να συρρικνώνεται ως οντότητα και να προσφεύγει διαρκώς στην ατλαντική αμερικανική ομπρέλα, αναγκαζόμενη σε συμμόρφωση με την ατζέντα της Ουάσιγκτον. Ο ευρωατλαντισμός είναι ένδειξη ισχυρής αδυναμίας της Ευρώπης που αναγκάζεται να συμμετέχει στα πολεμικά μέτωπα που επιθυμούν οι ΗΠΑ. Η διαρκής ένταση με τη Ρωσία είναι το άμεσο αποτέλεσμα, ενώ με την βόμβα του Προσφυγικού, οι σχεδιασμοί για την ευρωζώνη και την Ε.Ε. μπαίνουν σε νέες δοκιμασίες.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνωμοσιολόγος για να σκεφτεί κανείς πως αυτές οι εξελίξεις υπήρχαν ως πιθανότητες στα σενάρια που παράγονται και προωθούνται ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ. Ούτε για να υποθέσει ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η στρατηγική της Τουρκίας παράγει αποτελέσματα που οδηγούν την κρίση της Ευρώπης σε παροξυσμό.

Όταν η Μέρκελ (δηλαδή η πολιτική της Γερμανίας που καθοδηγεί την επιβολή της πανευρωπαϊκής λιτότητας και των ειδικών προγραμμάτων μνημονίων) ανακηρύσσεται ως συνεκτικός παράγοντας της «Ευρώπης», όταν σε αυτήν εναποτίθενται οι ελπίδες της «ευρωπαϊκής ιδέας», τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά… Μια πολιτική που έφτασε στα άκρα της, δείχνει τώρα τη γύμνια της και την ουσιαστική αδυναμία να αντιμετωπίσει μια κρίση που ξεφεύγει από το οικονομικό πεδίο. Αυτή η αδυναμία οδηγεί σε μια ανατίναξη σχεδόν ολόκληρης της Ευρώπης. Το κλείσιμο των συνόρων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οποιασδήποτε πολιτικής μέριμνας και στρατηγικής που να βλέπει πέρα από τον οικονομικό δογματισμό, ίδιον μιας ανικανότητας να σταθεί ως ενιαίος γεωπολιτικός παράγοντας.

Μια νέα αντίληψη περί Ευρώπης

Το πιο οξύμωρο είναι το σχήμα που λανσάρεται για τον ρόλο του Αλ. Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτές τις συνθήκες. Πόσους πείθει το σενάριο ότι μια αριστερή κυβέρνηση αναλαμβάνει αλτρουιστικά να σώσει την ευρωπαϊκή ιδέα; Μάλλον ανίκανη και στη γραμμή των εξαρτημένων ελληνικών κυβερνήσεων, αποδέχεται όλους τους σχεδιασμούς που της υποβάλλουν είτε οι «κακοί γείτονες» είτε οι «Ευρωπαίοι σύμμαχοι». Ο διπλωματικός πόλεμος Ελλάδας-Αυστρίας μοιάζει με σκηνή από προσεχώς της «ενωμένης Ευρώπης». Η Ελλάδα επιλέγεται στο ρόλο του «μουτζούρη», ενώ ο Σλοβάκος πρόεδρος ανακοινώνει πως κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί η «Ευρώπη» τους.

Μια άλλη πολιτική για την Ευρώπη δεν μπορεί να εκπονηθεί από «όλους μαζί» ούτε κάτω από την ομπρέλα της Ευρώπης του νεοφιλελευθερισμού, της αποικιοκρατικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής, της ευθυγράμμισης με τον ευρωατλαντισμό, της ακροδεξιάς και εθνικιστικής πολιτικής. Αντίθετα, μπορεί να εκπονηθεί μέσα από μια δημοκρατική επανάσταση που θα τερματίσει την γερμανική ηγεμονία, θα απελευθερώσει μια άλλη δυναμική συνασπίζοντας διαφορετικές δυνάμεις ενάντια στον ευρωατλαντικό άξονα εντός και εκτός Ευρώπης, δημιουργώντας δηλαδή μια νέα διάταξη σε περιφερειακό επίπεδο, θα απαιτήσει νέες σχέσεις με τις άλλες δυνάμεις, απομακρυνόμενη από πολεμικές εστίες και επεμβάσεις.

Η Ελλάδα μπαίνει σε καραντίνα και από την Ευρώπη. Έχει τα όπλα για να σπάσει αυτήν την καραντίνα, αλλά ο πολιτικός της κόσμος είναι ανίκανος και απρόθυμος να το κάνει. Έχει δραπετεύσει ή στρουθοκαμηλίζει επικίνδυνα. Μια νέα αντίληψη περί Ευρώπης και γεωπολιτικής πρέπει να μπει στη θέση του ραγιάδικου ευρωπαϊσμού που πνέει κι αυτός τα λοίσθια.

πηγή: ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς

"BΟΜΒΕΣ" για ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ -
 
Την ίδρυση κόμματος προκειμένου να ανατρέψει το «μνημονιακό καθεστώς» προανήγγειλε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε χθες Τρίτη (8/3/2016) στον Αλέξη Παπαχελά και στην εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ...


Εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε κάνει συμφωνία με τους δανειστές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ βίντεο της συνέντευξης στον Αλ. ΠαπαχελάΕίπε ότι πρέπει να ανατραπεί το «καθεστώς Τσίπρα» και χαρακτήρισε «ανδρείκελο» των δανειστών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Αποκάλυψε ότι από τον Μάιο του 2015 ο Βαρουφάκης ενημέρωνε για τα IOUs.

*****

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζει τον εαυτό της «αντίπαλο» του Τσίπρα και προανήγγειλε την δημιουργία πολιτικού οργανισμού με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ μεταξύ άλλων προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις από την εποχή του δημοψηφίσματος.

«Πένθιμο» το κλίμα στο Μαξίμου πριν το δημοψήφισμα

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως το ενδεχόμενο αυτό το είχε συζητήσει με τον κ. Τσίπρα τον Φλεβάρη ή το Μάρτη «σε σχέση με την πορεία που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα εάν οι δανειστές πίεζαν πολύ» και όπως είπε «τότε ο κ. Τσίπρας μου είχε πει ότι αν φτάσει σε αδιέξοδο τότε κάνεις ή εκλογές ή δημοψήφισμα».

Όπως τόνισε, «αποδείχτηκε ότι ο Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα προς το εσωτερικό ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα», ενώ σημείωσε πως λίγο μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος το κλίμα στο Μαξίμου ήταν «πένθιμο».

«Μου έκανε εντύπωση ότι ο Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος και το έλεγε κιόλας μάλιστα ρωτούσε τον Μαντά (τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχίατρο) πως να αντιμετωπίσει τον φόβο», είπε ακόμη, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να είχε συμφωνήσει με τους δανειστές, ενδεχομένως και πριν εκλεγεί.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για το εάν πιστεύει πως ο κ. Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κάθετη σημειώνοντας: «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

«Ανδρείκελο» ο Παυλόπουλος

Εκτός από τον κ. Τσίπρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έβαλε στο στόχαστρό της και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ένα «ανδρείκελο» που «λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στην χώρα».

«Δεν είχα ενημέρωση περί της επιλογής του μεταξύ των δύο που είχα ερωτηθεί από τον κ. Τσίπρα, δηλαδή μεταξύ Αβραμόπουλου και Παυλόπουλου, σαφώς και είχα δηλώσει ότι είναι προτιμότερος ο Παυλόπουλος και πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου διότι σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί το ρόλο που διαδραμάτισε το πρόσωπο αυτό από τη θέση του ΠτΔ», είπε και πρόσθεσε: «Θεωρούσα δηλαδή ότι τουλάχιστον η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, όμως, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο θέμα του παράλληλου νομίσματος, αποκαλύπτοντας ότι ήδη από τις 16 Μαΐου 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωνε τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και την έκδοση IOUs.

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δε μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός», σημείωσε.

Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για τα μελλοντικά της σχέδια και αποκάλυψε πως θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε «να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

«Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε. Είμαι αντίπαλος του το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η επιτροπή αλήθειας του δημόσιου χρέους», ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά, το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

«Μου έκανε εντύπωση ότι ο Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος και το έλεγε κιόλας μάλιστα ρωτούσε τον Μαντά (τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχίατρο) πως να αντιμετωπίσει τον φόβο», είπε ακόμη, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να είχε συμφωνήσει με τους δανειστές, ενδεχομένως και πριν εκλεγεί.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση για το εάν πιστεύει πως ο κ. Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κάθετη σημειώνοντας: «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

Χαρακτήρισε «ανδρείκελο» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκτός από τον κ. Τσίπρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έβαλε στο στόχαστρό της και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ένα «ανδρείκελο» που «λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στην χώρα».

«Δεν είχα ενημέρωση περί της επιλογής του μεταξύ των δύο που είχα ερωτηθεί από τον κ. Τσίπρα, δηλαδή μεταξύ Αβραμόπουλου και Παυλόπουλου, σαφώς και είχα δηλώσει ότι είναι προτιμότερος ο Παυλόπουλος και πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου διότι σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί το ρόλο που διαδραμάτισε το πρόσωπο αυτό από τη θέση του ΠτΔ», είπε και πρόσθεσε: «Θεωρούσα δηλαδή ότι τουλάχιστον η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

«Τον Μάιο του '15 ο Ι. Βαρουφάκης ενημέρωνε για τα IOUs»

Μεταξύ άλλων, όμως, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο θέμα του παράλληλου νομίσματος, αποκαλύπτοντας ότι ήδη από τις 16 Μαΐου 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωνε τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και την έκδοση IOUs.

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δε μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός», σημείωσε.

«Θα πάρω πρωτοβουλίες για να ανατραπεί το καθεστώς Τσίπρα»

Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για τα μελλοντικά της σχέδια και αποκάλυψε πως θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε «να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

«Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε. Είμαι αντίπαλος του το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η επιτροπή αλήθειας του δημόσιου χρέους», ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά, το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.