03/28/16


ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των συνόρων, οι βαλκανικές χώρες φόρτωσαν απλώς τα προβλήματα στην Ελλάδα και η συνέπεια ήταν να δημιουργηθεί κατάσταση ανάγκης εκεί, είπε σε συνέντευξή του, στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ο κ. Στάινμαϊερ επέκρινε δριμύτατα τις μονομερείς πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών κρατών για τη μείωση των ροών των προσφύγων. «Ερχονται λιγότεροι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι παραμένουν στην Ελλάδα. Εκεί δημιουργήθηκε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς μεταξύ μας στην Ευρώπη το να απαλλασσόμαστε από τα δικά μας προβλήματα θέτοντας έναν Ευρωπαίο εταίρο σε κατάσταση ανάγκης» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξή του.

Ο κ. Στάινμαϊερ επισήμανε ότι χωρίς τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, «θα είχαμε σήμερα 100.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα έπρεπε να επιβιώσουν μέσα στη βρωμιά και τη λάσπη». Γι αυτό και ο προσανατολισμός προς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, οι συμφωνίες με την Τουρκία και η υποστήριξη της Ελλάδας είναι ο σωστός δρόμος». 

«Μπορεί να το θεωρήσει κανείς καλό ή κακό, είναι (όμως) μια πραγματικότητα, την οποία πρέπει να λάβει υπόψη της μια υπεύθυνη πολιτική». Φυσικά και πρέπει η συμφωνία να επαληθευθεί στην πράξη, αλλά «έγινε τουλάχιστον ένα βήμα προς τον μεγαλύτερο έλεγχο και τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
ΑΜΠΕ


ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από την πολιτική προσέγγισης Ουάσινγκτον – Αβάνας λαμβάνει ο Φιντέλ Κάστρο, μια εβδομάδα μετά την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα.

Μέσω ανοιχτής επιστολής 1.500 λέξεων, στην εφημερίδα CUBADEBATE, ο ιστορικός ηγέτης της χώρας χαρακτήρισε «σιροπιασμένα λόγια» την ρητορική συμφιλίωσης του αμερικανού προέδρου.

«Κινδυνεύσαμε να πάθουμε έμφραγμα με όσα είπε», υποστηρίζει ο Φιντέλ Κάστρο, καταλήγοντας ότι «η Κούβα δεν έχει ανάγκη από τα δώρα της αυτοκρατορίας».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κούβα, ο Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε με τον Ραούλ Κάστρο, ο οποίος παρέλαβε την εξουσία από τον αδελφό του πριν από μια δεκαετία.

Σε ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την κουβανική τηλεόραση, ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της άρσης του εμπάργκο προς την Κούβα ενώ κάλεσε την Αβάνα «να θάψει το τελευταίο απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου».

Στην επιστολή του, ο 89χρονος Φιντέλ Κάστρο, υπενθυμίζει πολλές από τις εστίες αντιπαράθεσης, που χώριζαν και εξακολουθούν να χωρίζουν τις δυο πλευρές.

«Ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι ο λαός αυτής της ευγενικής και ανιδιοτελούς χώρας θα απαρνηθεί τη δόξα και τα δικαιώματα, τον κεκτημένο πνευματικό πλούτο που έχει επιτευχθεί χάρη στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού», προειδοποίησε ο «πατέρας» της κουβανικής επανάστασης.Κώστας Τσέλλος/Euronews


Στην Αθήνα βρέθηκε ο Μάρτιν Σούλτς σε μια επίσκεψη αστραπή στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη σήμερα, σύμφωνα με το CrashOline, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε μια επίσκεψή του που δεν ήταν γνωστή τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με πάντα με τις πληροφορίες ο Σούλτς βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και έθεσε επί τάπητος το προσφυγικό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μάρτιν Σούλτς εισήλθε από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη δημιουργία επιπλέον 30.000 θέσεων φιλοξενίας εντός του εικοσαημέρου για τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να μεταβεί στη Λευκωσία ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.