06/12/16

Την πεποίθησή του ότι «το ελληνικό πρόγραμμα θα έχει αίσιο τέλος», εξέφρασε μιλώντας στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά «στην αλληλεγγύη που έδειξαν προς την Ελλάδα οι εταίροι της»...Να ανάψει και τυπικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, περιμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, προκειμένου ο ESM να προχωρήσει στην εκταμίευση των χρημάτων μέχρι τις 20 του μηνός. Όπως τονίζουν στο οικονομικό επιτελείο, το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να επιστρέψει η οικονομία σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Την πεποίθησή του ότι «το ελληνικό πρόγραμμα θα έχει αίσιο τέλος», εξέφρασε μιλώντας στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά «στην αλληλεγγύη που έδειξαν προς την Ελλάδα οι εταίροι της» και σημειώνοντας ότι «όλος ο πλανήτης θέλει να πετύχει η Ελλάδα». 

«Η οικονομία θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες. Όμως αυτό δεν αρκεί για να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μεσομακροπρόθεσμα. Χρειάζονται μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Χρειάζεται μια συμπεριφορά φιλική προς την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή». 

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι αυξημένοι φόροι διώχνουν τους επενδυτές», ενώ τόνισε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν ανέκαμψε η οικονομία με την υπερφορολόγηση». 

«Το αίτημα για εκλογές γίνεται επίκαιρο γιατί το ζητάει η κοινωνία, η οποία θέλει να απαλλαγεί από τον κ. Τσίπρα και η ΝΔ έρχεται να εκφράσει αυτό το αίτημα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι πρόκειται για «ξέπλυμα», η ρύθμιση για τις offshore καθώς, όπως σημειώνει έγινε για να μπορέσουν να ρυθμίσουν υπουργοί «τις όποιες εκκρεμότητες έχουν με τις offshore»

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης έχει δράκο, ο οποίος, μαζί με ζεστό χρήμα, κατασπαράζει και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης». «Παντού στον κόσμο η ανάπτυξη στοχεύει στην ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων και στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, επισημαίνοντας ότι « βγαίνοντας από την εποχή των μνημονίων η ανάπτυξη δεν ακούγεται πλέον από το βάθος του τούνελ, είναι εδώ»

Στο μεταξύ, «δεκαπέντε σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, τα οποία πλήττουν τους ασθενέστερους, όπως είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, η μείωση του αφορολόγητου και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ

Για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και για εμμονή στους υψηλούς φόρους», κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνοντας ότι: «Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί παντού. Μόνο για τους νέους φόρους αποφασίζει γρήγορα. Οι μεταρρυθμίσεις της, είναι κυρίως φόροι, εισφορές και κάποιες αποκρατικοποιήσεις, όπου απλώς υπογράφει τις συμφωνίες που έκαναν οι προηγούμενοι». 

Τα σενάρια που κυκλοφορούν για τις αλλαγές στα εργασιακά εν’όψει της αξιολόγησης του Οκτωβρίου, διέψευσε για άλλη μία φορά ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι «η χώρα αλλάζει σελίδα».
 Άκης Αθανασόπουλος/ ΕΡΤ1

Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής»...Μπαίνει στην Βουλή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3,2%, ενώ παραμένει πρώτη με διαφορά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να χάνει δυνάμεις αλλά ταυτόχρονα ο συσχετισμός δύναμης των δύο κομμάτων ΝΔ και ΖΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα επίπεδα του Μαΐου του 2012!

Αξιοσημείωτα επίσης είναι και τα ευρήματα για τον "καταλληλότερο πρωθυπουργό" όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ελαφρώς του Αλέξη Τσίπρα (29,1% έναντι 28%)!

Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα 3,5 (5,2) μονάδων δίνεται στη ΝΔ, με ποσοστό 20,8% (30,8%) έναντι  17,3% (25,6%) για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά τη δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ως εξής, ενώ σε παρένθεση είναι τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου:
 1. ΝΔ 20,8% (30,8%) 
 2. ΣΥΡΙΖΑ 17,3% (25,6%)
 3. Χρυσή Αυγή 5,9% (8,7%)
 4. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% (7,4%)
 5. ΚΚΕ 5,1% (7,5%)
 6. Ποτάμι 2% (3%)
 7. ΑΝΕΛ 2,3% (3,4%)
 8. Ένωση Κεντρώων 3,1% (4,6%)
 9. Λαϊκή Ενότητα 1,2% (1,8%)
 10. ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΤΗΤΑ/ΛΑΟΣ 1,1% (1,6%)
 11. Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (3,2%)
 12. Αλλο Κόμμα 1,6% (2,4%)
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα του 32,4%, ενώ συνολικά 42,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές

Ο συσχετισμός δύναμης των δύο κομμάτων, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, βρίσκεται στα επίπεδα του Μαΐου του 2012. Τα δεδομένα, ωστόσο, μπορούν να ανατραπούν, καθώς η αδιευκρίνιστη ψήφος αφήνει μεγάλη περιθώρια για τη διαμόφωση ενός διαφορετικού πολιτικού τοπίου.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ελαφρώς του Αλέξη Τσίπρα (29,1% έναντι 28%), η πλειοψηφία (39,7%) απαντά «κανένας από τους δύο». 

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με ποσοστό 34,4% έναντι 27,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οικονομικά, στρατιωτικά και ενεργειακά ζητήματα στα οποία σύμφωνα με τον ιστοχώρο pronews..gr υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων...  του Βασίλη Καπούλα*
 
Ρωσία και Ισράηλ "τα βρήκαν" σε όλα και ξεκινούν κοινές αεροναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο μετά την αποδοχή από τον Μ. Νετανιάχου της συμμετοχής της Gazprom στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων "Λεβιάθαν" και "Ταμάρ" αποδεχόμενος και την "ρωσική ασπίδα" στο φυσικό αέριο που είχε προτείνει εδώ και μήνες ο Β. Πούτιν.

Πρόκεται για μια ιστορική στιγμή στις σχέσεις Ρωσίας-Ισραήλ καθώς τερματίζεται η προνομιακή σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ ενώ δημιουργείται μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Μεσόγειο με άμεσο όφελος για Ελλάδα και Κύπρο καθώς ο Β. Πούτιν επανέλαβε την δέσμευση του για "αμυντική ασπίδα" των ενεργειακών κοιτασμάτων ενώ τόνισε την άρνηση του για αγωγό προς Τουρκία.

"Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε εταιρεία από οποιαδήποτε χώρα που έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας" είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη τύπου προσθέτωντας πως δεν υπάρχουν "νομικά εμπόδια ώστε να εμποδιστούν οι ρωσικές εταιρείες να εργαστούν σε πρότζεκτ στο Ισραήλ".

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Μ. Νετανιάχου στη Μόσχα αυτό το χρόνο σηματοδοτώντας την 25η επέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Ρωσίας. Μ. Νετανιάχου και Β.Πούτιν συζήτησαν τον στρατιωτικό συντονισμό μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας και συμφωνήθηκε ότι τα ρωσικά μαχητικά μπορούν να εκτελούν αποστολές δίπλα στα ισραηλίνά σύνορα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην συνάντηση Β. Πούτιν και Μ. Νετανιάχου συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Στρατηγός Hertzi Halevi, και ο Διοικητής της Mossad, Yossi Cohen.

Η κοινή στρατιωτική άσκηση των δύο χωρών θα γίνει αυτό το καλοκαίρι ως το πρώτο τμήμα των νέων αναβαθμισμένων σχέσεων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν Ισραηλινές και Ρωσικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μέσης Ανατολής που ρωσικά μαχητικά θα απογειωθούν από την αεροπορική βάση Αραβικής χώρας και συγκεκριμένα τη βάση της Συρίας Hmeymim ενώ ρωσικά πλοία θα αποπλεύσουν από τις βάσεις σε Ταρτούς και Λαττάκεια για κοινές ασκήσεις με το Ισραηλινό Ναυτικό και Αεροπορία.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της ενεργειακής συμφωνίας που προαναφέραμε.

Οι ρωσικές εταιρείες θα λάβουν συμβόλαια για τα ισραηλινά κοιτάσματα "Λεβιάθαν" και "Ταμάρ".

Όπως είχε ήδη γράψει εδώ και καιρό με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα το pronews.gr, μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ παιζόταν ένα σκληρό γεωπολιτικό πόκερ..

Η Ρωσία δεν ήθελε και δεν θέλει με τίποτα αγωγό μέσω Τουρκίας ενώ είχε προτείνει την "ενεργειακή ασπίδα" στον Μ. Νετανιάχου.


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό τονίστηκε ξανά στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ότι δηλαδή το ρωσικό Ναυτικό και η Αεροπορία αποτελούν εγγύηση ότι καμία Αραβική ή μουσουλμανική δύναμη όπως Ιράν, Συρία ή Χεζμπολάχ δεν θα επιτεθούν στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Η Ρωσία προσέφερε εγγυήσεις ότι θα στείλει "task force" για την Μεσόγειο πράγμα που ήδη γίνεται. Θα αποτελέσει "ασπίδα" για τους θαλάσσιους δρόμους, τους αεροδιαδρόμους ενώ θα υπάρξει διασύνδεση των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας-Ισραήλ όσο αναφορά την περιοχή αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Β. Πούτιν τόνισε ότι Ρωσία και Ισραήλ είναι "πραγματικοί σύμμαχοι" στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

"Mιλήσαμε για την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην μάχη κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Το Ισραήλ γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και μάχεται κατά της τρομοκρατίας. Είμαστε πραγματικοί σύμμαχοι, οι χώρες μας έχουν αρκετή εμπειρία στον πόλεμο κατά του εξτρεμισμού. Θα ενισχύσουμε τις επαφές μας με τους Ισραηλινούς συνεργάτες μας σε αυτό το πεδίο".

"Δίνουμε μεγάλη σημασία στις επαφές μας με το Ισραήλ όχι μόνο επειδή το Ισραήλ είναι μία από τις χώρες-κλειδί της Μέσης Ανατολής αλλά επειδή οι δυο χώρες έχουν ιστορικές σχέσεις.

"Εκατοντάδες μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ και την Ρωσία ζουν στο Ισραήλ και αυτό δείχνει την μεγλάλη προοπτική ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων. Αυτοί οι άνθρωποι κρατούν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία και ήμαστε ευγνωμονες γι αυτό".

Ο Μ. Νετανιάχου από την πλευρά του τόνισε πως "Ισραήλ και η Ρωσία αντιμετωπίζουν κοινές απειλές και έχουμε πολλά να συζητήσουμε".

Ευχαρίστησε την Ρωσία για την "θερμή" υποδοχή και τόνισε πως η ρωσική γλώσσα είναι μια "ζωντανή γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών γεγονός που θα μας βοηθήσει να καταφέρουμε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στο μέλλον τα οποία δεν θα βασίζονται μόνο στα κοινά συμφέροντα αλλά και στην αμοιβαία συμπάθεια. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή σας για μια ακόμη φορά".

"Η πρόοδος του Ισραήλ στη σφαίρα της καινοτομίας και της τεχνολογίας έγινε χάρη στους κατοίκους από την πρώην ΕΣΣΔ" πρόσθεσε ο Μ. Νετανιάχου.

"Ριζοσπάστες εξτρεμιστές θέλουν να κατακτήσουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τότε θα αποτελέσουν απειλή για ολόκληρο τον κόσμο. Γι αυτό πρέπει να ενεργήσουμε κατά της τρομοκρατίας σε διεθνές επίπεδο για να αποτραπεί η δημιουργία μιας "τρομοκρατικής βάσης". Πρέπει να μην επιτρέψουμε να πετύχουν οι τρομοκράτες".

"Οι ισλαμιστές έχουν καταστρέψει μια σειρά αρκετών κρατών και θα συνεχίσουν τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες".

"Το Ισραήλ είναι στη μέση αυτής της καταιγίδας αλλά παραδόξως είναι το Ισραήλ το πιο αξιόπιστο και σταθερό μέρος, ίσως το μόνο μέρος στην Μέση Ανατολη΄" είπε ο Μ. Νετανιάχου.

Σε μια επίδειξη διπλωματικής δεινότητας, πριν γίνει η συνάντηση Β. Πούτι - Μ. Νετανιάχου, η Ρωσία επέστρεψε τo αμερικανικό άρμα μάχης M48 Patton του Ισραηλινού Στρατού που είχε αιχμαλωτιστεί από τις συριακές δυνάμεις μαζί με το πλήρωμα των τριών ατόμων στη μάχη του Sultan Yaakov στον πόλεμο του Λιβάνου το 1982.

Το πλήρωμα «χάθηκε» εντελώς και συγκεκριμένα εξαφανίστηκαν οι ισραηλινοί στρατιώτες Zacharia Baumel, Yehuda Katz και Zvi Feldman.

Mετά την μάχη ο τότε πρόεδρος Hafez Assad, πατέρας του Bashar Assad, ο οποίος είχε δημιουργήσει την πρώτη ρωσοσυριακή συμμαχία το 1960, είχε συμφωνήσει να πάρουν οι Ρώσοι το άρμα μάχης ώστε να μελετήσουν την ενεργό θωράκιση που είχαν τοποθετήσει οι Ισραηλινοί.

Τριάντα χρόνια μετά, το άρμα μάχης έφτασε «σπίτι» του για να λάβει τη θέση του στο Μουσείο Kubinka ως αποτελέσματος της έκκλησης του Μ. Νετανιάχου προς τον Β. Πούτιν.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ο Β. Πούτιν συνομίλησε πρώτα με τον πρόεδρο Άσαντ και ίσως να αποκαλυφτεί τι απέγιναν οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες…

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μ. Νετανιάχου ευχαρίστησε προσωπικά τον Β. Πούτιν:

«Eυχαριστώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, που απάντησε στην έκκληση μου για επιστροφή του ισραηλινού άρματος μάχης που αιχμαλωτίστηκε στην μάχη του Sultan Yaakub»

Και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Μόσχα, Zvi Heifetz, ευχαρίστησε την Ρωσία, την ηγεσία της και προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο…
Βασίλης Καπούλας/Pronews.gr

Την επόμενη μέρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, που θα επισημοποιηθεί από το Eurogroup και τον ESM στις 16-17 Ιουνίου, σχεδιάζουν κυβέρνηση και δανειστές....Στην κορυφή της ατζέντας, σύμφωνα με το protothema.gr. οι ιδιωτικοποιήσεις, μαζί με τα εργασιακά και την απελευθέρωση αγορών - Είναι τα μέτρα που, όπως υπόσχονται οι δανειστές, θέλουν να δουν οι ξένοι επενδυτές, για να βάλουν λεφτά στην Ελλάδα - Αναζητούνται ισοδύναμα για τις δικαστικές αποφάσεις και τις αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια

Την επόμενη μέρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, που θα επισημοποιηθεί από το Eurogroup και τον ESM στις 16-17 Ιουνίου, σχεδιάζουν κυβέρνηση και δανειστές.

Ο σχεδιασμός αυτός βασίζεται στο «συμπληρωμένο Μνημόνιο», που συζητήθηκε και συμφωνήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στη διάσκεψη του EuroWorking Group στο Ελσίνκι.

Σε αυτό όμως, εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές, προβλέπεται και η ανακοίνωση νέων μόνιμων μέτρων λιτότητας, που θα καλύψουν το «ξεπάγωμα» των αυξήσεων στα ειδικά μισθολόγια, αλλά και το κόστος των δικαστικών αποφάσεων (όπως π.χ. για τις περικοπές του 2012 στις συντάξεις, που κρίθηκαν άκυρες από το ΣτΕ), εφόσον ανατρέπουν παλαιά και νέα μέτρα του Μνημονίου.

Σύμφωνα με το νέο ελληνικό «αφήγημα» (όρο που χρησιμοποιεί εδώ και δύο εβδομάδες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος), ο κίνδυνος για Grexit απομακρύνεται οριστικά, επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, έρχονται λεφτά που θα πέσουν στην αγορά και αρχίζει το κυνήγι για επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

43 τα νέα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης!


Από πλευράς τους, οι δανειστές βάζουν από τώρα τις βάσεις για την επόμενη αξιολόγηση του φθινοπώρου. Στα 43 προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης θα προστεθούν και τα δύο που αναβλήθηκαν από την αξιολόγηση του Ιουνίου, δηλαδή η μεταβίβαση ποσοστού επιπλέον 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η κατοχύρωση της ασυλίας της διοικήσεως και των πραγματογνωμόνων του νέου υπερ-Ταμείου απέναντι σε τυχόν ποινικές διώξεις, για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που δρομολογούνται.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, μαζί με τις αλλαγές στα εργασιακά και την απελευθέρωση αγορών, είναι τα πρώτα θέματα στην ατζέντα της 2ης αξιολόγησης. Είναι τα μέτρα που, όπως υπόσχονται στην κυβέρνηση οι δανειστές, θέλουν να δουν οι ξένοι επενδυτές, για να βάλουν λεφτά στην Ελλάδα.

Τι προβλέπουν αυτά; Το συμπληρωμένο Μνημόνιο, το οποίο «κλείδωσε» την Πέμπτη το βράδυ στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup (EWG), σφραγίζοντας τη συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, προβλέπει μεταξύ άλλων:
 • Ενεργοποίηση του νεοσύστατου Ταμείου για ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. σε βάθος 30ετίας.

 • Νέα «πακέτα» ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης ακινήτων του ελληνικού δημοσίου

 • Άνοιγμα της αγοράς Ενέργειας

 • Απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων με άξονα τις οδηγίες του ΟΟΣΑ

 • Επιτάχυνση εκτέλεσης του ΕΣΠΑ
Οι δανειστές επιβάλλουν όμως και... αξιολόγηση κάθε μήνα, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται πριν την εκταμίευση των 3,5 δισ. συνολικά, από τα δάνεια που θα πάρει ως το φθινόπωρο το Ελληνικό Δημόσιο για να πληρώσει χρέη του σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο τρόπος που θα δοθούν τα χρήματα αυτά θα καθοριστεί την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο, στο οποίο υπολογίζουν στην κυβέρνηση, προβλέπει να δοθούν 700 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και από 700 εκατ. ευρώ κάθε μήνα μέχρι τον Οκτώβριο (5 Χ 700 εκατ. ευρώ = 3,5 δισ. ως τον Οκτώβριο).

Η «σαλαμοποίηση» των δόσεων αυτών έχει σκοπό να ελέγχει η Κομισιόν ότι η κυβέρνηση θα δίνει, όπως τα παίρνει, τα λεφτά αυτά στους ιδιώτες που τους χρωστάει.

Αριστερό άνεμο στις συζητήσεις για την Ευρώπη έφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι..... «Την πρώτη φορά που έθεσα το θέμα της ευελιξίας σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Και η προσπάθεια καταβλήθηκε μόνον για να πετύχω να ενταχθεί η λέξη ευελιξία στο τελικό κείμενο», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε ανοικτή συζήτηση που οργάνωσε στην Ρώμη η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως τότε δεν υπήρχε ακόμη ο (πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης) Τσίπρας –ο οποίος στην συνέχεια έφερε έναν αριστερό άνεμο στη συζήτηση– και ούτε στην Ισπανία είχαμε τα σημερινά δεδομένα», συνέχισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Τώρα, μετά από δυο χρόνια, μοιάζει να υπάρχει μια εναλλακτική, την οποία, ως χώρα, υποστηρίζουμε» συνέχισε ο Ρέντσι, τονίζοντας πως έχει πει επανειλημμένα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ότι θα ήθελε να έδειχνε κι η Γαλλία λίγο περισσότερο θάρρος.

«Θεωρώ ότι η Γερμανία χρειάζεται και η ίδια να μην παραμείνει σε ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, διότι διαφορετικά θα κάνει κακό στην Ευρώπη αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ή «η Ευρώπη πρέπει να αναμορφωθεί εκ των έσω, με συγκεκριμένες προτάσεις».

ΣΗΜΕΡΑ, 12 Ιουνίου, στη Ρωσική Ομοσπονδία εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μια εθνική εορτή που έχει θεσμοθετηθεί σχετικά πρόσφατα...Η εορτή αυτή έχει ως αφετηρία της το 1990, όταν, ακόμη επί ΕΣΣΔ, το πρώτο συνέδριο των Λαϊκών Αντιπροσώπων της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (ΡΣΟΣΔ) ψήφισε την Διακήρυξη περί της κυριαρχίας του κράτους της Ρωσίας. Η Διακήρυξη προέτασσε την υπεροχή του Συντάγματος της Ρωσίας και της νομοθεσίας της, επισημαίνοντας ότι από τώρα και στο εξής, η επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν την κρατική και δημόσια ζωή στην ΡΣΟΣΔ, θα γίνεται απολύτως βάσει του Ρωσικού Συντάγματος.

Η Διακήρυξη κατοχύρωνε επίσης την ισονομία για όλους τους πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και τους δημόσιους οργανισμούς, την αρχή του διαχωρισμού της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, την αναγκαιότητα της ουσιαστικής διεύρυνσης των δικαιωμάτων των αυτόνομων δημοκρατιών, περιφερειών, επαρχιών, ακριτικών περιοχών, της ΡΣΟΣΔ.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1992, το Ανώτατο Σοβιέτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να ορίσει την ημέρα κατά την οποία ψηφίσθηκε η Διακήρυξη περί της κρατικής κυριαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως ημέρα εορτής και ως αργία. Το 1994, η ημέρα αυτή καθιερώθηκε επισήμως ως εθνική εορτή της Ρωσίας.


Δεδομένου ότι η Διακήρυξη υπεγράφη σε συνθήκες, όταν οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, η μια μετά την άλλη διακήρυσσαν την ανεξαρτησία τους, στη Ρωσία η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ανεπισήμως ως «Ημέρα της Ανεξαρτησίας», παρότι ελάχιστοι Ρώσοι είχαν πάρει τότε στα σοβαρά την ονομασία και την σημασία της εορτής.

Ως εκ τούτου, από το 1998, μετά το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν προς το έθνος, το οποίο μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η ημέρα που ψηφίστηκε η Διακήρυξη περί κρατικής κυριαρχία, ονομάζεται η Ημέρα της Ρωσίας.

Στο διάγγελμα του, ο Μπόρις Γιέλτσιν, είχε πει τα εξής: «Η ημέρα της 12ης Ιουνίου δικαιωματικά είναι εθνική εορτή. Όμως εγώ, ως πρόεδρος θα ήθελα, ο κάθε ρώσος να την βλέπει ως ξεχωριστή μέρα. Όχι σαν μέρα που ψηφίστηκε ένα σημαντικό έγγραφο, που όμως δεν αγγίζει την ζωή του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, αλλά σαν μια μέρα που είναι κοινή για όλους μας. Σαν μέρα της χώρας μας, της Ρωσίας…Προτείνω να ονομάσουμε, τη δική μας κύρια γιορτή, την εθνική εορτή, Ημέρα της Ρωσίας».


Το 2002, όταν τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος Κώδικας Εργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η 12η Ιούνη έγινε επίσημα, Ημέρα της Ρωσίας, και έκτοτε εορτάζεται με την διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων. Το 2003, οι κύριες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Κόκκινη Πλατεία.

Η Ημέρα της Ρωσίας παραδοσιακά εορτάζεται παντού: στις μεγάλες πόλεις οι πολίτες συμμετέχουν σε παρελάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις, παρακολουθούν συναυλίες, οι οποίες τελειώνουν μ' ένα show εντυπωσιακών και πολύχρωμων πυροτεχνημάτων. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όλες δημοσκοπήσεις, περίπου το 30% των Ρώσων εξακολουθεί λαθεμένα να θεωρεί την ημερομηνία αυτή, ως Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
επιμέλεια της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr

Η Σύρτη, γενέτειρα πόλη του Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης, και σύμφωνα με το euronews, αποτελούσε το σημαντικότερο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα της Β. Αφρικής.... Σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θεωρείται η ανακατάληψη του λιμανιού της Σύρτης από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Η Σύρτη, γενέτειρα πόλη του Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Τρίπολης και της Βεγγάζης. Αποτελούσε το σημαντικότερο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα της Β. Αφρικής.

Ωστόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες στηρίζονται από την διεθνή κοινότητα, δήλωσαν ότι πέτυχαν να αποσπάσουν κι άλλα εδάφη και φέρονται πλέον να ελέγχουν το λιμάνι, που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, εκτοξευτήρες ρουκετών και βαρύ πυροβολικό. Οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Reuters μετέδωσε ότι τις τελευταίες ώρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και 35 τραυματίστηκαν. Πάνω από 100 φιλοκυβερνητικοί μαχητές έχουν σκοτωθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν ξεκίνησε η επιχείρησης για την ανακατάληψη της Σύρτης.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Σύρτη είναι άγνωστος, όπως επίσης άγνωστο είναι πόσοι άμαχοι ζουν ακόμη εκεί.


Γιάννης Γιαγκίνης/Euronews

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου "Pew Pew Research Center" που εδρεύει στην Ουάσινγκτον καταγράφει κατακόρυφη άνοδο των αντι-Ε.Ε. διαθέσεων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο, βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit...Το 71% των Ελλήνων πολιτών έχει αρνητική άποψη για την Ε.Ε. ενώ μόλις το 27% θεωρεί θετική τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτήν. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του αμερικανικού Ινστιτούτου Pew Research Center, που πραγματοποιήθηκε σεπανευρωπαϊκή κλίμακα και φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη θέση ως προς τις αντι- Ε.Ε. διαθέσεις των πολιτών της. Μια εικόνα η οποία είναι απολύτως εύλογη, με βάση τις οδυνηρές εμπειρίες του ελληνικού λαού από την επιβολή των ολέθριων, μνημονιακών πολιτικών και καταρρίπτει τον μύθο ότι οποιαδήποτε πολιτική ρήξης με την ευρωζώνη και την Ε.Ε. δεν έχει τύχη, γιατί τάχα θα φοβίσει τον κόσμο.

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew καταγράφει κατακόρυφη άνοδο των αντι- Ε.Ε. διαθέσεων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο, βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit


Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αύξηση των αρνητικών διαθέσεων στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία..

Η Γαλλία έρχεται δεύτερη, μετά την Ελλάδα, στον κατάλογο, με τις αρνητικές γνώμες να ανέρχονται σε 61% και τις θετικές να περιορίζονται στο 38%. 

Στη Βρετανία, εναντίον της Ε.Ε τάσσεται το 48% των ερωτηθέντων και υπέρ το 44%, εύρημα το οποίο εναρμονίζεται με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα.

Συνολικά, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, οι θετικές και οι αρνητικές γνώμες εμφανίζονται αυτή τη φορά στα ίδια περίπου επίπεδα (51% έναντι 47%) ενώ μέχρι τώρα οι πρώτες υπερείχαν κατά κράτος. Σταθερά υπέρ της Ε.Ε. τοποθετούνται κυρίως οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ το αντι-Ε.Ε. ρεύμα κερδίζει ταχύτατα έδαφος σχεδόν σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη. Στην Ισπανία το 49% τάσσεται εναντίον της Ε.Ε. και το 47% υπέρ, ενώ στη Γερμανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 48% και 50%.

Ως προς το πολιτικό χρώμα του αντι- Ε.Ε. ρεύματος, η εικόνα εμφανίζεται, προβλέψιμα, αντιφατική. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σουηδία, το αντι-Ε.Ε. ρεύμα πολώνεται προς τα αριστερά και το φιλο- Ε.Ε. προς τα δεξιά, ενώ σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία συμβαίνει το αντίθετο.
 
Ας δούμε επιγραμματικά τα ευρήματα. Οι απόψεις υπέρ της ΕΕ έχουν πάρει την κάτω βόλτα σ' όλες τις χώρες μέλη. Η πιο εντυπωσιακή πτώση παρατηρείται στην Γαλλία από 69% υπέρ το 2004 στο 38% υπέρ το 2016. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πτώση στην Ελλάδα όπου όσοι δηλώνουν υπέρ της ΕΕ, ή "μένουμε Ευρώπη", σύμφωνα με το γνωστό σύνθημα, βρίσκεται μόλις στο 27%! 

Οι Ευρωπαίοι επίσης αποδοκιμάζουν έντονα τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση χειρίζεται τα ζητήματα της οικονομίας. Φυσικά πρώτοι είναι οι Έλληνες, οι οποίοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο χειρισμού της οικονομίας από την ΕΕ κατά 92%. Ακολουθεί η Ιταλία όπου η αποδοκιμασία φτάνει στο 68%, η Γαλλία με 66%, η Ισπανία με 65% και η Σουηδία με 59% να αποδοκιμάζει την ΕΕ για τον τρόπο χειρισμού της οικονομίας. 

Κι όπως είναι φυσικό οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την πορεία "ενοποίησης" της ΕΕ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το εύρημα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι ενάντια στην περισσότερη "ενοποίηση" της ΕΕ. Ενώ αντίθετα οι περισσότεροι θέλουν μια αντίστροφη πορεία. Να μεταφερθούν περισσότερες εξουσίες στις εθνικές κυβερνήσεις. 

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που κατά 68% θέλουν περισσότερες εξουσίες στις εθνικές κυβερνήσεις. Με άλλα λόγια οι Έλληνες δεν χάβουν πια το γνωστό παραμύθι ότι καλύτερα να μας κυβερνούν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες γιατί οι εθνικές κυβερνήσεις είναι "διεφθαρμένες". Διαπίστωσαν στο πετσί τους ότι πολύ περισσότερο διεφθαρμένοι, αγύρτες και αρπακτικά είναι οι Ευρωπαίοι της ΕΕ. Πολύ χειρότεροι ακόμη και από τη διεφθαρμένη εθνική κυβέρνηση. 

Στο πνεύμα αυτό ακολουθούν οι Βρετανοί με 65%, οι Σουηδοί με 47%, κοκ. Τα δεδομένα αυτά προϊδεάζουν ότι η επιχειρούμενη "ενοποίηση" έως το 2025, που θέλουν Βρυξέλλες και Βερολίνο με δημιουργία μιας ενιαίας υπερκυβέρνησης της ΕΕ για όλες τις χώρες, θα συναντήσει τέτοιες αντιστάσεις από τους λαούς, που είναι σίγουρο ότι θα δοκιμαστεί η ίδια η συνοχή και η ύπαρξη της ΕΕ.

Πριν από τρεις εβδομάδες έσκασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αφίσα - διαφήμιση των "Παραιτηθείτε". Μας έκανε αμέσως εντύπωση ο τίτλος: Παραιτηθείτε. Όχι φύγετε όλοι συλλήβδην οι πολιτικοί, όχι κάτω τα Μνημόνια, όχι έξω από το ευρώ και την Ε.Ε., αλλά παραιτηθείτε. Σαφές το μήνυμα: Να φύγει η τωρινή κυβέρνηση ζητούν οι διοργανωτές, για να αναλάβει κάποιος άλλος, κάποια άλλη πολιτική δύναμη. Έχει λοιπόν πολιτική πρόταση ο τίτλος...Επιπλέον, στον υπότιτλο έγραφε: ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα, πολίτες μόνο. Ένας καλόπιστος αναγνώστης καταλαβαίνει ότι οι διοργανωτές δεν έχουν να κάνουν με τα κόμματα, ούτε με τα συνδικάτα, ούτε με πολιτικές προτιμήσεις. Είναι έτσι όμως;  
Με μια δεύτερη ανάγνωση, βλέπεις ότι δεν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις των διοργανωτών, αφού το ταξικό πρόσημο, που με τόση σπουδή θέλουν να αποτινάξουν, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον πολιτικό φορτίο του τίτλου που ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., ώστε να αναλάβει κάποια άλλη πολιτική δύναμη, η οποία δεν είναι βέβαια ταξικά "άχρωμη". Ποια πολιτική δύναμη τους τελευταίους μήνες, με κάθε ευκαιρία, ζητάει την παραίτηση του Τσίπρα, αν όχι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά; Λογικά δεν πάει εκεί το μυαλό του καλόπιστου αναγνώστη;

Πάμε παρακάτω. Εάν συνδυάσουμε τα περί ακομμάτιστων πολιτών, με λευκές, ει δυνατόν φορεσιές, για να μην υπάρχει κομματική ταύτιση, προκύπτει μια ακόμη θέση της δεξιάς παράταξης. Την είδαμε, άλλωστε, πρόσφατα και ως πολεμική προς στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τις απόψεις τους χωρίζουν την κοινωνία. 
Μια απολίτικη-βαθιά πολιτική άποψη που έρχεται από τον σκληρό πυρήνα του θατσερικού νεοφιλελευθερισμού που λέει "δεν υπάρχει κοινωνία μόνο άνθρωποι". Όχι συμφέροντα που συγκρούονται, όχι πολιτικές με ταξικό περιεχόμενο, μόνο η "κοινή λογική". Όπερ έδει δείξαι; Όχι απαραίτητα, γιατί δεν είναι αυτή η πρόθεση του άρθρου. Το ζήτημα δεν είναι να βγάλουμε είδηση για την πατρότητα της ιδέας του συλλαλητηρίου. Ο καθένας άλλωστε μπορεί βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Το πρόβλημα είναι η υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, αν και συμφωνεί με το πολιτικό πλαίσιο της συγκέντρωσης, μέχρι τουλάχιστον χθες προσπαθούσε να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ως συμμετοχή σ' αυτό. Αντιθέτως, σαν έτοιμη από καιρό, λες και έψαχνε πάτημα, βγήκε και επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος διατύπωσε με ευθύτητα και παρρησία μια πολιτική άποψη για το πολιτικό πλαίσιο της συγκέντρωσης. Ακόμη δε χειρότερο είναι ότι η Ν.Δ., που τάχα έχει κηρύξει τον πόλεμο στις λαϊκιστικές φωνές, χρησιμοποιεί την τακτική "χαϊδεύω αυτιά" οποιουδήποτε ακροατηρίου, αρκεί αυτό να έχει μέτωπο με την κυβέρνηση. Βρήκε λοιπόν τις αφορμές που ήθελε και ύστερα από τρεις εβδομάδες, μόλις χθες, μέσω του αντιπροέδρου της Άδ. Γεωργιάδη, τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ της συμμετοχής της Ν.Δ., ως πολίτες βέβαια, στη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Εν κατακλείδι, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει συγκεντρώσεις και να ζητάει την παραίτηση της εκάστοτε κυβέρνησης, την ίδια στιγμή όμως είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων -πόσο μάλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης- να παίρνουν ξεκάθαρη θέση και και όχι να κρύβονται πίσω από αυθόρμητες (με ή χωρίς εισαγωγικά) συγκεντρώσεις, ψαρεύοντας σε θολά νερά μήπως και μας κάτσει η αριστερή παρένθεση ακόμη και με γιουρούσι με κατσαρόλες.
LEFT.gr

Αγώνας δρόμου για να ανακοινωθούν σύντομα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, στόχος του υπ. Παιδείας να ανακοινωθούν πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος...

 


Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, γίνονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου παιδείας ώστε να γίνουν οι ανακοινώσεις των βαθμολογιών πριν τις 20 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).

Εξάλλου, λύση στη «σπαζοκεφαλιά» που έχουν κάθε χρόνο για να υπολογίσουν τα μόριά τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, δίνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς φέτος δημιουργήθηκε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα, στη διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/, είναι από σήμερα «στον αέρα» και «περιμένει» τους επισκέπτες-υποψηφίους, μόλις έχουν στα χέρια τους τη βαθμολογία τους, να υπολογίσουν....

Τελικά η ομιλία αναβλήθηκε - Ένταση προκλήθηκε μεταξύ συγκεντρωμένων αγροτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ...«Μπλόκο» στον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, έστησαν το βράδυ του Σαββάτου, κάτοικοι του Ηρακλείου και αγρότες, στην αίθουσα Ανδρόγεω, όπου επρόκειτο να μιλήσει, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστοχώρο cretalive.gr, προκλήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων αγροτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν πήρε έκταση, αλλά οδήγησε στην αναβολή της εκδήλωσης!

Πάντως, από το πρωί του Σαββάτου, η επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες.


Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.