06/13/16

Φυσικά, και υπάρχουν λύσεις. Λύσεις, ασφαλώς, με κινδύνους και απρόοπτα, αλλά που οδηγούν σε καταστάσεις λιγότερο φρικτές από την παρούσα. Ποια είναι η παρούσα;; Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ!
Οι εκβιασμοί των δανειστών δεν είναι κάτι νέο, αλλά μόνιμη, και διαχρονικά εντεινόμενη κατάσταση, αδιάκοπα, από την αρχή της κρίσης. Γιατί, συνεπώς, να απορούμε; Όταν οι Έλληνες διαπραγματευτές δέχονται και υπογράφουν, για να ξεσπιτώσουν τους συμπολίτες τους καθιστώντας άστεγους πολλούς από αυτούς, όταν υπογράφουν για την αύξηση απάνθρωπου ύψους και είδους φόρων, παρότι γνωρίζουν ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν, παρότι γνωρίζουν ότι προκαλούν εξαθλίωση καιπείνα, παρότι γνωρίζουν ότι ενθαρρύνουν έτσι τις αυτοκτονίες, τηναπόγνωση, εκατομμυρίων Ελλήνων, ακόμη και το θάνατο. Όταν δέχονται, όχι απλώς να συζητήσουν, αλλά και να υπογράψουν την υποθήκευση ολόκληρης της Ελλάδας για 99 χρόνια από σήμερα...., όταν.... δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που τελικά υπογράφουν, ιδίως σε αυτά που εκ των προτέρων δηλώνουν ότι "δεν πρόκειται με τίποτε να υπογράψουν".

Πώς λοιπόν έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι άρπαγες δανειστές μας θα μπορούσαν να έχουν έστω και την ελάχιστη υπόληψη για μας. Ως δούλοι συμπεριφέρονται οι άρχοντες μας, και ως δούλοι εκλαμβάνονται αυτοί και όλοι εμείς, από τους "εταίρους". Ναι, επαναλαμβάνω, γιατί απορούμε, αφού ακόμη και ο φίλος Γάλλος Ολλάντ τόλμησε να συγχαρεί τον δικό μας Πρωθυπουργό "γιατί... προχωρεί τόσο γρήγορα, τόσο αποτελεσματικά και τόσο αδίστακτα, στο βάθεμα της εξαθλίωσης των Ελλήνων". Διότι, και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Και να πει κανείς ότι δεν υπάρχει λύση, και ότι αυτή η επιλογή της πλήρους καταστροφής είναι μονόδρομος;;;

Φυσικά και υπάρχει λύση, που υπέδειξαν από την αρχή και εξακολουθούν να υποδεικνύουν ολοένα περισσότεροι Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι. Είναι, ακριβώς, η λύση που τρέμει η ΕΕ. Όμως για τις δικές μας κυβερνήσεις, η λύση αυτή αποτελεί "απαγορευμένη συζήτηση". Διαγραμμένη από τα μεγάλα ΜΜΕ, αντιμετωπιζόμενη ως μη... σοβαρή ή και φαιδρή, ως....καταστρεπτική! Όχι, ουδέποτε εξηγούν το γιατί, εκτός από τα γνωστά ευτράπελα, του ποιοι θα πλουτίσουν, την έλλειψη φαρμάκων κλπ., κλπ, αντί να επιδοθούν στη κατάστρωση ενός σοβαρού προγράμματος, ακριβώς, για να αποφευχθούν όλα αυτά που δήθεν φοβούνται! Και το έγκλημα αυτό είναι, ίσως, μεγαλύτερο, ακόμη και από την υπογραφή των χαρτιών της ντροπής, που υπογράφουν οι δικοί μας.

Παράλληλα, οι Έλληνες παραμυθιάζονται (αν και πια δεν πιστεύουν στα παραμύθια, όπωςΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) για την .....έλευση της ανάπτυξης! Και γελούν, μαζί μας, οι ξένοι που φυσικά καταλαβαίνουν, γιατί είναι αυταπόδεικτο, ότι ανάπτυξη με την ελληνική οικονομία να αφήνει από στιγμή σε στιγμή την τελευταία της πνοή, ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ.

Πώς να εξηγήσει κανείς ότι αυτοί που μας κυβερνούν, τώρα, στο πρόσφατο παρελθόν, και κατά πάσα περίπτωση και στο άμεσο μέλλον, ουδόλως ενδιαφέρονται να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα οξύτατα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά αντιθέτως, αλληλοκατηγορούνται για "ψύλλου πήδημα", όπως π.χ. είναι το αν η αφαίμαξη των δισεκατομμυρίων, που εκάστοτε απαιτούν οι δανειστές θα τους δοθούν με τη μορφή αυξημένων φόρων ή μειούμενων δημοσίων δαπανών. Διότι, όσο και να μην καταλαβαίνουν από μακροοικονομία, είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτά ταδισεκατομμύρια, με όποιον τρόπο και αν αφαιρεθούν από το καταποντιζόμενο ΑΕΠ, με το ίδιο αίμα των Ελλήνων θα πληρωθούν.

Επιμένουν, ωστόσο, να διατηρούν με....υπερηφάνεια τις ταμπέλες του ο καθένας: οι "αριστεροί" αυξάνουν τους φόρους, διότι δήθεν το μέτρο είναι "κοινωνικά δίκαιο", ενώ οι "δεξιοί" μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες για να εξαφανίσουν το δήθεν κακό, σπάταλο και άχρηστο κράτος. Και αρνούνται να δεχθούν ότι η διάκριση σε αριστερή και δεξιά πολιτική, έχει προ πολλού πάψει να υπάρχει, αφότου προσφέρθηκε ως θυσία στο βωμό της αποτυχημένης Ευρώπης, η οποία τρώει το ένα μετά το άλλο τα παιδιά της. Γιατί, για ποια αριστερά ή δεξιά μακροοικονομική πολιτική μπορεί να γίνει, σοβαρά, λόγος, όταν οι αποφάσεις για τα πάντα, τα γενικά και τα ειδικότερα, τα σπουδαία, αλλά και τα ασήμαντα επιβάλλονται με τη μορφή διαταγών, τελεσιγράφων ή εκβιασμών από το ιερατείο τωνΒρυξελλών;;

Ποιους, ακριβώς, εξυπηρετεί αυτή η συνέχιση διασποράς ουτοπιών, όταν η πατρίδα χάνεται, και όλοι εμείς μαζί της; Γιατί να μην είμαστε ικανοί, παλιά και τώρα να ενωθούμε, μια φούχτα άνθρωποι, να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, ότι ο εχθρός είναι έξω και δεν είναι ο διπλανός μας και να οργανώσουμε την άμυνα και τη σωτηρία μας;; Όχι με βυζαντινολογίες της μορφής "αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή", "αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν προηγηθεί κάτι άλλο" ή "αυτό μπορεί να έχει το εξής επικίνδυνο αποτέλεσμα" κ.ο.κ. Να τα βάλουμε όλα κάτω, χωρίς φοβικά σύνδρομα, με αποφασιστικότητα να σπάσουμε τα δεσμά της δουλείας μας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι "εταίροι μας" δεν είναι εταίροι, γιατί απλώς στην πορεία, όπως και όλες οι προηγούμενες οικονομικές ενώσεις κρατών, υπερίσχυσε της αλληλεγγύης η επιθυμία εκμετάλλευσης των αδύναμων κρίκων.

Φυσικά, και υπάρχουν λύσεις. Λύσεις, ασφαλώς, με κινδύνους και απρόοπτα, αλλά που οδηγούν σε καταστάσεις λιγότερο φρικτές από την παρούσα. Ποια είναι η παρούσα;; Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ!

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται, σύμφωνα με τον ιστοχώρο του ThePressProjct, να φέρει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέο πακέτο νομοσχεδίων και δεκάδες νέα μνημονιακά μέτρα...

 

Τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να βρουν τον δρόμο για τη Βουλή αφορούν το πλαστικό και το αδήλωτο χρήμα, το νέο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, που θα εκτείνεται μέχρι το 2020, καθώς και 43 νέα προαπαιτούμενα.

Μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εργασιακές σχέσεις, ο τομέας της ενέργειας, το νέο Ταμείο Πλούτου με την περιουσία των 50 δισ. ευρώ, καθώς και ο ειδικός λογαριασμός για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Οι δανειστές έχουν ήδη διαμηνύσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι δέκα φορές πιο απαιτητική από την πρώτη.

Ιδιωτικοποιήσεις σε τρεις φάσεις


Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση ήδη έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για τρία πακέτα ιδιωτικοποιήσεων: ένα άμεσο, ένα μέχρι τον Σεπτέμβριο και ένα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016.

Επίσης, υπάρχουν πάνω από 100.000 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο του ελληνικού Δημοσίου τα οποία είτε θα τεθούν σε καθεστώς μακροχρόνιας χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), είτε θα πωληθούν.

Πρόσθετα μέτρα


Αναλυτικά, με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, το νέο Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου στη Βουλή.

Σε αυτό θα περιγράφονται αναλυτικά τα πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το 2017, το ύψος των οποίων από τις αλλαγές στους έμμεσους φόρους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ ή στο 0,61% του ΑΕΠ, όπως επίσης και αυτά που θα έρθουν με τον Προϋπολογισμό του 2018 και θα φτάνουν στα 405 εκατ. ευρώ.

Για το 2016 οι πρόσθετες εισπράξεις για τον προϋπολογισμό φτάνουν στα 364 εκατ. ευρώ.

«Κουρεμένο» αφορολόγητο


Σχετικά με το «πλαστικό» χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το νομοσχέδιο θα καθορίζει το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνεται για τη διασφάλιση του νέου «κουρεμένου» αφορολόγητου ποσού.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, διαμορφώνεται κλίμακα με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό» χρήμα.

Παράλληλα, όλες οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο (από 500 ευρώ που ισχύει σήμερα), ενώ οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής δαπάνες άνω των 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ σήμερα).

Ως προς τα 43 νέα προαπαιτούμενα, τα 15 από αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποδεσμευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.