06/21/16

Η θανάσιμη επίθεση στη βουλευτίνα των Εργατικών, Τζο Κοξ, από τον Τόμμυ Μαίρ που δήλωσε σε βρετανικό δικαστήριο που ελέγχει την προανάκριση ότι «το όνομα μου είναι ‘θάνατος στους προδότες’», φανερώνει ότι η επίθεση αυτή λειτουργεί σαν (τουλάχιστον) «αντικειμενική» προβοκάτσια για να συντριβεί το BREXIT, μολονότι δεν αποκλείεται οι μυστικές υπηρεσίες να χρησιμοποίησαν τον φανατισμό του με έντεχνο τρόπο, δεδομένου ότι ως γνωστόν έπασχε και από ψυχολογικά προβλήματα, τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το "ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" (ΜΕΚΕΑ).


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΜΕΚΕΑ

ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

  • Η θανάσιμη επίθεση σε βουλευτίνα των Εργατικών, υπέρμαχο της Νέας Διεθνούς Τάξης και των θεσμών της στη Βρετανία, γίνεται σήμερα βούτυρο στο ψωμί των μεγαλύτερων εγκληματιών της ανθρωπότητας, που δεν διστάζουν σύσσωμοι να προσποιούνται τα «θύματα» της ιστορίας.

  • Ήδη ξεκίνησε μαζική εκστρατεία από τα όργανα και τους εκπροσώπους της Υ/Ε στη Βρετανία και παγκόσμια, για να στιγματιστούν έμμεσα ή άμεσα οι οπαδοί του Brexit και, ευρύτερα, όλοι οι αντιστεκόμενοι στην παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, ως εκκολαπτόμενοι εξτρεμιστές, εγκληματίες ή φασίστες.

  • Το συμβάν δρα έτσι «αντικειμενικά» ως προβοκάτσια, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο της και να αποτρέψει το Brexit.

  • Την ίδια στιγμή δαιμονοποιούν στον απόλυτο βαθμό ένα ακόμα από τα θύματα της παγκοσμιοποίησης, χωρίς κανείς τους να κάνει λόγο για τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων, την Υπερεθνική και τη Σιωνιστική ελίτ και τους «εθνικούς» απολογητές τους.

  • Έτσι, είναι το διεθνοποιημένο σύστημα & η Υπερεθνική Ελίτ που έχουν τη μέγιστη ευθύνη για τον κύκλο της βίας που οδήγησε, μεταξύ άλλων, και στο τραγικό συμβάν, το οποίο τα όργανα εν χορώ αποδίδουν στον «συντηρητισμό» έναντι της «προόδου».

  • Μετά τους εξοντωτικούς οικονομικούς και στρατιωτικούς πολέμους που έχει εξαπολύσει η Υ/Ε σε όλη την ανθρωπότητα, οδηγώντας σε απόγνωση εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προχωρά ασύδοτα πλέον προς παγκόσμιο ολοκληρωτισμό, μέσω των καθεστώτων κοινοβουλευτικής Χούντας που στήνει σε κάθε χώρα και τον απόλυτο σχεδόν έλεγχο των ΜΜΕ, αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό, των κοινωνικών μίντια που κάθε άλλο παρά είναι πάντα μέσα παροχής πραγματικής εναλλακτικής ενημέρωσης

  • Στυλοβάτης και θρασύτερος απολογητής της σημερινής εφιαλτικής κατάστασης, η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» (λ.χ. Guardian, ΣΥΡΙΖΑ κλπ.), στην οποία οι λαοί γυρίζουν μαζικά την πλάτη σε όλη την Ευρώπη.

  • Οι αντιστεκόμενοι λαοί της Ευρώπης (είτε αυτοί αντιδρούν αυθόρμητα με εξεγέρσεις, είτε μέσα από τη συμμετοχή τους σε νέο-εθνικιστικά κινήματα) πρέπει να αγνοήσουν τη μαζική τρομοκρατία των ελίτ και των πολυποίκιλων φερέφωνων τους, που σκοπό έχει να τους καθηλώσει σε ολοκληρωτική πολιτική και οικονομική αφάνεια.

Η θανάσιμη επίθεση σε βουλευτίνα των Εργατικών από τον Τόμμυ Μαίρ που μόλις δήλωσε σε βρετανικό δικαστήριο που ελέγχει την προανάκριση ότι «το όνομα μου είναι ‘θάνατος στους προδότες’», φανερώνει ότι η επίθεση αυτή λειτουργεί σαν (τουλάχιστον) «αντικειμενική» προβοκάτσια για να συντριβεί το Brexit, μολονότι δεν αποκλείεται οι μυστικές υπηρεσίες να χρησιμοποίησαν τον φανατισμό του με έντεχνο τρόπο, δεδομένου ότι ως γνωστόν έπασχε και από ψυχολογικά προβλήματα. 

Με άλλα λόγια, η επίθεση ήταν «μάννα εξ ουρανού» για την Υπερεθνική ελίτ και το βρετανικό της τμήμα, οι οποίοι σήμερα «ανοίγουν σαμπάνιες» για την πιθανή επίπτωση του συμβάντος στο δημοψήφισμα για το Brexit, αλλά και πολύ ευρύτερα. Και ήταν ένα συμβάν που έλαβε χώρα την καταλληλότερη στιγμή, δηλαδή στην πιο κρίσιμη περίοδο ίσως των τελευταίων χρόνων για την αντίσταση κατά της παγκοσμιοποίησης, που παίρνει τη μορφή σήμερα είτε του Brexit, είτε αυθόρμητων εξεγέρσεων όπως στη Γαλλία, είτε της μαζικής συμμετοχής των μεγαλύτερων θυμάτων της Νέας Τάξης και των εργατών σε νέο-εθνικιστικά κινήματα, στα οποία στρέφονται λόγω της πλήρους ενσωμάτωσης της χρεοκοπημένης «Αριστεράς».


Η αγοραία δαιμονοποίηση του δράστη ως του απόλυτου κοινωνικού κακού που εκφράζει ο «εθνικισμός», είναι προφανές ότι στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει από τους πραγματικούς υπαίτιους της βίας και της καταπίεσης παγκόσμια, τους υπαίτιους της σημερινής οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής υποταγής των λαών, δηλαδή την Υπερεθνική Ελίτ και τη Νέα Τάξη την οποία διαχειρίζεται, μαζί με τους «εθνικούς» της εκπροσώπους. Έτσι γίνεται ευκολότερο να αδρανοποιηθεί κάθε θύμα της παγκοσμιοποίησης που ψάχνεται για τα αίτια της καταστροφής του ίδιου, της χώρας και της κοινότητας του. Κι αυτό γιατί η τρομοκρατία που σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη από τα ΜΜΕ και τα όργανα της Υ/Ε (δεξιά κι «αριστερά») θέλει να στιγματίσει ως εν δυνάμει ακραίο, εξτρεμιστή και φασίστα, κάθε άτομο, συλλογικότητα ή κίνημα που στρέφεται ή σκέφτεται να στραφεί κατά του παγκόσμιου συστήματος και των εκπροσώπων του. Με έναν από τους πρώτους στόχους βέβαια να είναι και συνειδητοποιημένα κινήματα όπως το ΜΕΚΕΑ, που αποτελούν εν δυνάμει τον μεγαλύτερο εχθρό της Νέας Διεθνούς Τάξης γιατί δεν υιοθετούν εθνικιστικά και λοιπά αυταρχικά «κατάλοιπα», οπότε είναι πιο δύσκολο να διασυρθούν από τα φερέφωνα της. Στη λογική, για παράδειγμα της παραπάνω δαιμονοποίησης, δεν συμμετέχει μόνο η Υπερεθνική Ελίτ και τα όργανα της («αριστερά» και δεξιά), αλλά έμμεσα και οι νέο-εθνικιστές, οι οποίοι βρίσκουν εύκολο καταφύγιο στο να παρουσιάζουν τον θύτη ως απλά έναν εξτρεμιστή, ως μια περίπτωση ακραίου «ψυχοπαθούς».


Όμως αυτό αγνοεί την επώδυνη αλήθεια ότι ειδικά μέλη από τον πιο εξαθλιωμένο και αγανακτισμένο κόσμο, «από τα κάτω», στρέφονται ενίοτε σε τέτοιες θλιβερές ενέργειες, μην μπορώντας να διαχειριστούν «ορθολογικά» την ανείπωτη οργή τους. Φυσικά, δεν είναι περίεργο ότι αυτές οι ενέργειες δυναμιτίζονται από πολιτικές επιρροές, οι οποίες συνήθως προέρχονται πράγματι από την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά, αφού εκεί αρκετοί βρίσκουν τα άτομα αυτά την πιο άμεση «εξήγηση» και την πιο εύκολη «λύση» για την καταστροφή τους. Όμως αυτό καταδεικνύει και το μέγεθος της ευθύνης μιας «Αριστεράς», που αντί να εκπαιδεύσει τους λαούς για τα αίτια της σημερινής παγκόσμιας κτηνωδίας που επιβάλλει η Νέα Διεθνής Τάξη, αντί να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ευρέων λαϊκών Μετώπων για την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία, όπως το ΜΕΚΕΑ, και να ενσωματώσει στους κόλπους της προβληματισμένα άτομα που ψάχνονται απεγνωσμένα προς «κάθε κατεύθυνση», τους αφήνει επίτηδες στην τύχη τους, υιοθετώντας (με το παραπάνω!) την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης και συμμετέχοντας στα εγκλήματα της.


Όλα αυτά σημαίνουν βέβαια ότι δεν δικαιολογούνται επιθέσεις κατά της ζωής σαν της Πέμπτης, ακόμα και αν το θύμα έχει εξουσία και είναι (όπως στην περίπτωση της Τζο Κοξ) φανατική υπέρμαχος της Νέας Διεθνούς Τάξης σε όλα σχεδόν τα βασικά ζητήματα (φουλ με την ΕΕ, με τα «μετριοπαθή» αντικαθεστωτικά καθάρματα ενάντια στον Συριακό λαό, με τα «ανοιχτά σύνορα» κ.α.), ενώ βέβαια η ίδια φρόντιζε να διατηρεί και ένα φιλο-Παλαιστινιακό και φιλάνθρωπο προφίλ. Υπό αυτή την έννοια, παρότι μάλλον δεν ήταν συνειδητή προβοκάτσια η επίθεση, λειτούργησε αντικειμενικά ως «προβοκάτσια», δίνοντας την ευκαιρία σε σύσσωμο το κατεστημένο να εξαπολύσει μια λυσσώδη και στοχευμένη επίθεση, έμμεσα ή άμεσα, ενάντια σε κάθε κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης. Οι ντομάτες, τα ζαρζαβατικά  και τα γαλακτοκομικά είναι αρκετά για να εξευτελίσουν τους εγκληματικούς εκπροσώπους της ΝΔΤ και της Υ/Ε.


Έτσι, η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» ήταν η πρώτη, με διαφορά, που έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να ξεκινήσει μια πραγματική ιδεολογική και πολιτική προβοκάτσια σε βάρος κάθε κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, και ειδικά των νέο-εθνικιστών που, πρώτιστα λόγω της δικής της Χρεοκοπίας, έχουν πάρει τα πάνω τους σε όλη την Ευρώπη, καθώς υποστηρίζονται από τα μεγαλύτερα θύματα της Νέας Τάξης και τους παραδοσιακούς εργάτες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο «αριστερός» δωσίλογος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Τσίπρας, ήταν από τους πρώτους παγκοσμίως «λαγούς» που συνέδεσαν την επίθεση στη βουλευτίνα με τον «εθνικισμό», που όπως τόνισε με νόημα είναι ο βασικός «εχθρός που ενώνει τους λαούς» της Ελλάδας και της Βρετανίας. Ακολούθησαν στον ίδιο ρυθμό με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ και σοβαροφανείς πολιτικούς επικήδειους η Guardian κλπ. «εναλλακτικά» ΜΜΕ. Φυσικά ο Τσίπρας και κάθε τσίπρας ξέρει τι λέει και ποιους στοχεύει: Σαν ειδικός στην απάτη, απλά εξομοίωσε τον παλαιό εθνικισμό, που ήταν πράγματι κάποτε εγκληματικός, και οπωσδήποτε επιθετικός, με τον νέο-εθνικισμό που είναι πάντοτε αμυντικός και στοχεύει βασικά στην αποκατάσταση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας. [βλ. «Η άνοδος του νεο-εθνικισμού και οι κρίσιμες διαφορές του με τον εθνικισμό»]


Με τον όρο «εθνικισμός» επιχειρούν λοιπόν να διασύρουν κάθε κίνημα που ζητεί εθνική και οικονομική κυριαρχία και στρέφεται ενάντια στους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης όπως η ΕΕ (και προφανώς ενάντια στους ομοίους του στο πολιτικό προσωπικό). Και φυσικά ο Τσίπρας «ξεχνά» πως ο –με διαφορά– μεγαλύτερος (και πραγματικά επιθετικός) εθνικισμός και ρατσισμός σήμερα είναι ο Σιωνισμός, τον οποίο προσκυνάει και στηρίζει με κάθε μέσο, όχι μόνο όσο καιρό είναι «πρωθυπουργός» αλλά και πολύ πριν (βλ. το χρίσμα που πήρε από Brookings, Levy, Πέρες κλπ., καθόλη την περίοδο πριν την άνοδο του στην εξουσία) ! Αυτό όμως φανερώνει την απύθμενη θρασύτητα και το πόσο επικίνδυνοι είναι οι «αριστεροί» εκφραστές του υπερεθνικού κατεστημένου: Το να προδίδεις χωρίς αναστολές τον λαό και να ξεπουλάς την εθνική περιουσία, και αντί να παραιτηθείς αν είχες ίχνος ηθικής (αριστερής ή μη), να «βγαίνεις και από πάνω», βρίζοντας τον όταν τολμά να μιλήσει για εθνική κυριαρχία!


Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη οι λαοί να αγνοήσουν τη μαζική τρομοκρατία και το Project Fear («Σχέδιο Φόβος» όπως ονομάζεται η προπαγάνδα κατά του Brexit στη Βρετανία) που εξαπολύει σύσσωμο το κατεστημένο, κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο εναντίον κάθε κινήματος για την εθνική και οικονομική κυριαρχία, με πρωτοστάτη την εκφυλισμένη «αριστερά». Μια αδίστακτη τρομοκρατία από εξίσου αδίστακτες πολιτικές και μιντιακές κλίκες που θέλουν να μας κάνει να ξεχάσουμε ποιοι είναι οι υπαίτιοι κάθε κύκλου βίας σήμερα: Η Νέα Διεθνής Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και οι κτηνώδεις και αυξανόμενοι οικονομικοί και στρατιωτικοί πόλεμοι που εξαπολύει η Υπερεθνική ελίτ ενάντια στη μεγάλη πλειονότητα της ανθρωπότητας.ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
 ΜΕΚΕΑ

Τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για κατάργηση όλων των επιδομάτων που συμπληρώνουν τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, όπως και όλων των επιδομάτων, οικογενειακών, των τριετιών, του ανθυγιεινού, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.λπ., καταδικάζει η «Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή» - ΜΕΤΑ, καλώντας σε ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους, το λαό να συνεχίσουν τον αγώνα...Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ:
Η κυβέρνηση έχει ήδη πιάσει δουλειά για την κατάργηση και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων κατ’ επιταγή του 3ου μνημονίου, την οποία προετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς η επιτροπή «τεχνοκρατών – εμπειρογνωμόνων» του Υπ. Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εν κρυπτώ και χωρίς καμιά ενημέρωση της Διοίκησης, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να προσέλθει με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα αποκλειστικά και την επιστημονική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας, σε συνάντηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Εργασίας, η οποία ως γνωστόν ετοιμάζει το «πόρισμα» για τον εργασιακό νόμο και ο οποίος πρόκειται να ψηφιστεί ως μνημονιακή υποχρέωση το Σεπτέμβριο.

Με τη διαδικασία αυτή, χωρίς την παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να «διαπραγματευτεί» την επερχόμενη μνημονιακή καταιγίδα, που φέρνει μείωση του κατώτατου μισθού με κόψιμο των τριετιών και όλων των επιδομάτων (μισθός 586 για όλους χωρίς προσαυξήσεις), απελευθέρωση των απολύσεων, περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Αυτές ακριβώς τις μνημονιακές δεσμεύσεις, θα έρθει να τις νομιμοποιήσει το «πόρισμα» των εμπειρογνωμόνων, δίνοντας χέρι βοηθείας στην Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και της ανοχής τους.

Καμία μείωση των κατώτατων μισθών δεν μπορεί να περάσει.

Καμιά παρέμβαση στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων, που τους θέλουν αμίλητους και ακούνητους, δεν μπορεί να συζητηθεί.

Καμία παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαλόγου με την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Η πλειοψηφία ΓΣΕΕ, δεν μπορεί να διαχειρίζεται την κατάσταση με τεχνοκρατική αντίληψη γιατί αντικειμενικά εξυπηρετεί τις ειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας και των δανειστών.

Αντίθετα, καλούμε τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ να προετοιμάσει και να συντονίσει από τώρα τις αντιστάσεις των εργαζομένων απέναντι στη ξεκάθαρα πλέον «θατσερική» πολιτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, που δίνει βωμό σε εργοδότες και δανειστές και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα.

Η αυριανή ολομέλεια Διοίκησης της ΓΣΕΕ, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξαντληθεί σε μια τυπική ενημέρωση από τους «σοφούς» της οργάνωσης σχετικά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αλλά πρέπει να αποφασίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε ως πρώτο βήμα την άμεση σύγκληση του Γ.Σ. της ΓΣΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας

Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα

Χρειαζόταν επειγόντως ένα θύμα, ένας «μάρτυρας» του αγώνα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Η J. Cox ήταν το ιδανικό θύμα. Ευπαρουσίαστη, δημοφιλής, χαμηλού προφίλ πολιτικός, μητέρα ανήλικων παιδιών, καλή σύζυγος, χωρίς εμφανείς διαπλοκές με κυκλώματα και σκάνδαλα, αυτοδημιούργητη, ακτιβίστρια, χωρίς πλούτη....

 

 
 του Δημήτρη Καζάκη*
 
Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το αίμα της δύστυχης J. Cox στον χώρο του εγκλήματος, η είδηση άρχισε να μεταδίδεται σε Βρετανία και Ευρώπη ως εξής: "Η ειδεχθής δολοφονία της Cox ανατρέπει τα δεδομένα δίνοντας το προβάδισμα στην ψήφο παραμονής στην ΕΕ". Από την πρώτη στιγμή η J. Cox δεν δολοφονήθηκε μόνο μια φορά με ειδεχθή τρόπο, αλλά αμέτρητες φορές με κάθε δελτίο ειδήσεων, κάθε ρεπορτάζ, κάθε δήθεν ανάλυση, κάθε υποκριτικά συμπονετική δήλωση των επικεφαλής του «Μένω», κοκ. Όλοι τους χρησιμοποιούν με τον πιο εξόφθαλμο και χυδαίο τρόπο τη δολοφονία σαν μέσο για να αποσπαστούν ψήφοι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Έτσι ξέσπασε μια αλλόφρονα εκστρατεία στη βάση μιας τόσο πρόστυχης καπηλείας της συγκεκριμένης δολοφονίας, που είχε εξαρχής σαν στόχο να εμφυτέψει τη συνενοχή γι’ αυτήν την ειδεχθή πράξη σε κάθε έναν ξεχωριστά οιονεί ψηφοφόρο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Η εκστρατεία αυτή είχε και έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου εναντίον του πληθυσμού προκειμένου δια της συνενοχής να του αποσπάσει την ψήφο υπέρ της ΕΕ.

Αλήθεια, πότε πρόλαβαν να οργανώσουν όλη αυτή την εκστρατεία, που ξέσπασε μέσα σε λίγες ώρες από την δολοφονία της Cox; Πότε πρόλαβαν να διεξάγουν έρευνες που παρουσίασαν σχεδόν… αμέσως με αντιστροφή του κλίματος υπέρ του «Μένω»; Όλα δείχνουν ότι οι καθοδηγητές της εκστρατείας ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη δολοφονία πριν καν συμβεί αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Ας δούμε το σκηνικό. Η εκστρατεία υπέρ της ΕΕ πήγαινε down the tubes, όπως θα έλεγαν κι οι Βρετανοί. Κι είναι λογικό. Κανένας από τους υποστηρικτές της παραμονής στο τερατούργημα της ΕΕ δεν έχει να πει τίποτε το θετικό. Κι έτσι ολόκληρη η εκστρατεία του «Μένω» θεμελιώθηκε στον εκφοβισμό του ψηφοφόρου και την κινδυνολογία σε βαθμό γελοιότητας.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για τα αφεντικά της εκστρατείας. Αντί η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων να τρομοκρατηθεί και να πάει σαν κοπάδι προβάτων να ψηφίσει υπέρ της παραμονής, έγινε το αντίθετο. Αγανάκτησε με την προσβολή στη νοημοσύνη της σε τέτοιο βαθμό που η ψήφος υπέρ του «Φεύγω» έγινε ουσιαστικά μονόδρομος για τους περισσότερους.

Κάτι έπρεπε να γίνει. Αλλιώς οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 23 Ιούνη υπέρ της εξόδου με τέτοια πλειοψηφία που κανένα κοινοβούλιο, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραβλέψει εύκολα, χωρίς μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Κι έτσι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα έδινε μόνο την ευκαιρία στους βρετανούς να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή στη χώρα τους, αλλά θα επέφερε ένα καίριο πλήγμα εναντίον της Νέας Τάξης των ευρωκρατών, που είναι ότι χειρότερο συνέβη στην Ευρώπη από την εποχή της Νέας Τάξης των ναζί.

Χρειαζόταν επειγόντως ένα θύμα, ένας «μάρτυρας» του αγώνα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Η J. Cox ήταν το ιδανικό θύμα. Ευπαρουσίαστη, δημοφιλής, χαμηλού προφίλ πολιτικός, μητέρα ανήλικων παιδιών, καλή σύζυγος, χωρίς εμφανείς διαπλοκές με κυκλώματα και σκάνδαλα, αυτοδημιούργητη, ακτιβίστρια, χωρίς πλούτη. Μια τυπική καθώς πρέπει μεσοαστή, ιδανική για να ταυτιστεί μαζί της ο μέσος Βρετανός ψηφοφόρος και ιδιαίτερα οι γυναίκες.

Πολύ φοβάμαι ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δολοφονήθηκε. H προετοιμασία για τη δολοφονία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Ανώνυμες απειλές που κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Γιατί να απειληθεί η Cox; Ήταν τόσο καθοριστική η συμμετοχή της στο πλευρό του εξαγορασμένου δίδυμου Κάμερον-Κόρμπιν και των υπολοίπων ευρωλιγούρηδων; Ούτε κατά διάνοια.

Τότε γιατί να απειληθεί η Cox κι όχι οι ηγέτες, ή οι πιο προβεβλημένοι της εκστρατείας του «Μένω»; Κι εφόσον απειλήθηκε, γιατί δεν φρόντισε η αστυνομία να διαθέσει έναν αστυνομικό για προστασία. Ένας μόνος αστυνομικός θα ήταν αρκετός. Οι δικαιολογίες που λένε ότι η ίδια η Cox δεν ήθελε, είναι για μικρά παιδιά. Η αστυνομία θα μπορούσε να παράσχει διακριτική προστασία, εφόσον – όπως λένε – επέμεναν τα απειλητικά μηνύματα.

Κι έτσι η Cox δολοφονείται έξω από το σπίτι της με τον πιο ειδεχθή τρόπο. Από ποιόν; Από κάποιον με βεβαρημένο παρελθόν ψυχασθένειας, ο οποίος μπαινοβγαίνει για χρόνια σε προγράμματα επανένταξης. Ιδανικός τύπος για να προγραμματιστεί προκειμένου να διαπράξει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα χωρίς να αφήσουν ίχνη αυτοί που πραγματικά το σχεδίασαν και το οργάνωσαν.

Πότε δολοφονήθηκε; Όταν το «Φεύγω» από την ΕΕ έχει ξεφύγει τόσο μπροστά από το «Μένω», ώστε η απόσταση να μην μπορεί να καλυφθεί έως την 23η Ιούνη. Υπάρχει πιο ιδανικό έγκλημα προς εκμετάλλευση από την εκστρατεία του «Μένω».

Αν μετά από καιρό αποκαλυφθεί ότι η ειδεχθής δολοφονία της J. Cox έγινε για να μην φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, προσωπικά δεν θα εκπλαγώ. Η μαφία της ΕΕ δεν κατάγεται μόνο ιδεολογικά και πολιτικά από τους ναζί, είναι το ίδιο αδίστακτη με τους ναζί. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δολοφονήσει εν ψυχρώ κοντά στους 100 χιλιάδες πολίτες. Είτε οδηγώντας τους μαζικά στην αυτοκτονία, είτε διαλύοντας το σύστημα υγείας της χώρας. Την Cox θα λυπηθούν;
* Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Οικονομολόγος και Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ

Κυβέρνηση και δανειστές, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας iskra.gr, προωθούν την κατάργηση τριετιών και όλων των επιδομάτων…BΟΜΒΑ μεγατόνων για τον κατώτατο μισθό, που τινάζει στον αέρα και όλα τα επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι όπως γάμου, τριετιών, ανθυγιεινό, τέκνων και σπουδών, κρύβει το συμπληρωματικό Μνημόνιο, που συμφώνησαν οι δανειστές με την κυβέρνηση.

Οι δανειστές στις παρατηρήσεις τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν για την επόμενη αξιολόγηση που ξεκινά το φθινόπωρο, κάνουν ρητή αναφορά στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και στον καθορισμό του από την 1/1/2017, σε νέο ποσό και χωρίς κανένα επίδομα!

Αυτό που τονίζουν είναι η πλήρης εφαρμογή του άρθρου 103 του ν. 4172/2013, το οποίο προβλέπει ότι από το 2017 ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από ειδική επιστημονική επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ-εργοδοτών), αλλά και τις αντοχές της οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης, το μέγεθος της ανεργίας και κριτήρια ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Το πόρισμα της επιτροπής θα το επικυρώνει ο υπουργός Εργασίας και θα αποφασίζει και το τελικό ύψος του κατώτατου μισθού.

Η πραγματική βόμβα, όμως, κρύβεται στη διάταξη ια' παρ 6 (σελ 1430) του ν. 4254/14 που τροποποιεί και συμπληρώνει το άρθρο 103 του ν. 4172/13.

Σε αυτή λοιπόν τη διάταξη ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ χαρακτηρίζεται ως "μοναδική αξία" χωρίς την προσθήκη κανενός άλλου συμπληρωματικού ποσού. Αυτό που λέει η διάταξη είναι ότι τα 586 ευρώ θα είναι ένας "ξερός μισθός" και σε αυτόν δεν θα προβλέπονται από το 2017 ούτε επιδόματα, ούτε προϋπηρεσία, ακόμη και αν η προϋπηρεσία (τριετές) έχει παγώσει στα χρόνια που είχαν οι εργαζόμενοι ως τον Νοέμβριο του 2012.

Η αναφορά λοιπόν στα 586 ευρώ ως μοναδιαίο μέγεθος ανοίγει τον δρόμο όχι μόνο για το συνεχές πάγωμα των προσαυξήσεων λόγω προϋπηρεσίας, αλλά και για την πλήρη κατάργηση των τριετιών όπως και άλλων επιδομάτων από το 2017, που θα επανακαθοριστεί ο κατώτατος μισθός (άρθρο 103 ν. 4172/13).

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν μειώσεις ως και 30% σε νεοπροσλαμβανόμενους αλλά και σε ήδη εργαζομένους, που παίρνουν και προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας μαζί με τον κατώτατο μισθό είναι ορατό, καθώς από το 2017 ο κατώτατος μισθός αποσυνδέεται πλήρως από κάθε επίδομα! Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα έχουν ως δεδομένο ως αναπόσπαστο μέρος των συμβάσεών τους μόνον τα 586 ευρώ, είτε έχουν 1 έτος προϋπηρεσίας, είτε 15, είτε 30. Σήμερα όσοι είχαν μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι 9 έτη δικαιούνται, εφόσον αμείβονται με τους όρους της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, τον κατώτατο μισθό που αντιστοιχεί στα 9 έτη προϋπηρεσίας, δηλαδή τα 586 ευρώ + 30% (10% για κάθε τριετία).

Η μέχρι σήμερα υποτελής στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών αλλά και στην εφαρμογή όχι μόνο των πρόσφατων αλλά και όλων των προηγούμενων μνημονιακών νόμων προδιαγράφει και το αρνητικό αποτέλεσμα, που θα έχουν οι δήθεν διαπραγματεύσεις της για τη δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου.

Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και δανειστών είναι οι ενωτικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, που πρέπει να ενταθούν και να κλιμακωθούν, για να αποκρούσουν την ολοκληρωτική καταστροφή των μισθών και των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. 

Τι... λέει η κυβέρνηση


Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε πριν λίγο πως “άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων” και προσθέτει πως είναι ισχυρή του πεποίθηση ότι “οπωσδήποτε θα βελτιώσουμε το υφιστάμενο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων” 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αρνείται να, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε μείωση μισθών και σε κατάργηση του επιδόματος γάμου και θεωρεί ότι η καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γιατί μέσω αυτών μπορεί να καταργηθεί το ¨πάγωμα¨ των τριετιών, να αποκρουστεί η προσπάθεια κατάργησης του επιδόματος γάμου και να δοθούν ακόμα και αυξήσεις εφόσον το αποφασίσουν οι κοινωνικοί εταίροι κατά τις διαπραγματεύσεις τους.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ για σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Γιούνκερ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο euronews και τον Σταμάτη ΓιαννίσηΑκολουθεί η συνέντευξη του Ζ. Κ. Γιούνκερ στον Σταμάτη Γιαννίση 


Σταμάτης Γιαννίσης, euronews: Κύριε Πρόεδρε καλωσήρθατε στην Ελλάδα και στο Euronews. Αυτές τις μέρες τα μάτια όλης της Ευρώπης είναι στραμμένα στη Βρετανία. Αν οι Βρετανοί τελικά αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ πόσο επιζήμιο θα είναι αυτό τόσο για την ΕΕ όσο και στη Βρετανία;

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα εκφραστούν μέσω της κοινής λογικής, γιατί η κοινή λογική είναι μια βρετανική αρετή. Ελπίζω, λοιπόν, ότι η έξοδος δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν το Brexit είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αυτό θα βλάψει τόσο την ΕΕ όσο και την Βρετανία. Χωρίς την Βρετανία, η ΕΕ δεν θα είναι πλέον πλήρης, χωρίς το Βρετανικό πραγματισμό και το ρεαλισμό που τους διακατέχει. Η ΕΕ δεν θα αλλάξει τη φυσιολογία της, αλλά θα της λείπει κάτι». 

«Κανείς δεν υποστήριζει σοβαρά το Grexit»


Σταμάτης Γιαννίσης, euronews: Ας έρθουμε στα ελληνικά ζητήματα. Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν στο χείλος της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ. Στους μήνες που έχουν περάσει από τότε τι έχει αλλάξει και σε ποιό βαθμό η ΕΕ είναι ικανοποιημένη με το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων που γίνονται στην ελληνική οικονομία;

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Αγωνίστηκα σκληρά για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κατά την άποψη μου ούτε η ΕΕ ούτε η ζώνη του ευρώ θα είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα. Τι άλλαξε; Κάτι έχει αλλάξει από το καλοκαίρι του 2015, κανείς δεν υποστηρίζει σοβαρά το Grexit. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήμασταν σε θέση τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι αρχές της ζώνης του ευρώ να συμφωνήσουμε, και κυρίως ότι αυτή η συμφωνία είναι σεβαστή και από τις δύο πλευρές». 

Για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων


Σταμάτης Γιαννίσης, euronews:
Είστε ικανοποιημένοι με το ρυθμό που γίνονται οι μεταρρυθμίσεις;

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος με το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων σε καμία από τις 19 χώρες της ζώνης του ευρώ, αλλά η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια. Και ξέρω ότι αυτές οι προσπάθειες από πολλούς Έλληνες, ιδίως τα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας, θεωρούνται άδικες. Και ξέρω ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι φορείς χάραξης πολιτικής στην Ευρωζώνη έχουν φορτώσει τεράστια ευθύνη στους ώμους του κάθε Έλληνα πολίτη. Και θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που ασχολούνται με αυτά τα προβλήματα. Έτσι, δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά είμαι περισσότερο ικανοποιημένος από ό, τι νόμιζα ότι θα μπορούσα να είμαι το καλοκαίρι του 2015». 

Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού


Σταμάτης Γιαννίσης, euronews: Εκτός από την λιτότητα η Ελλάδα υποφέρει από τη μαζική ροή μεταναστών και προσφύγων. Η συμφωνία της Τουρκίας στην ΕΕ φαίνεται να καταρρέει. Υπάρχει ένα Σχέδιο Β, εάν η Τουρκία δεν εφαρμόσει την συμφωνία, όπως απειλεί η Άγκυρα;

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Όταν έκανα την προεκλογική μου εκστρατεία για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές τον Μάρτιο, Απρίλιο και Ιούνιο του 2014 υποστήριζα για την Ελλάδα, την Ιταλία ή τη Μάλτα και άλλες χώρες ότι δεν μπορούμε να τις εγκαταλείψουμε μόνες τους με τις συνέπειες ενός παγκόσμιου προβλήματος. Διότι η μεταναστευτική κρίση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Πρέπει να υποστηρίξουμε χώρες όπως η Ελλάδα και προσπαθούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα όσο μπορούμε. Δαπανούμε πολλά χρήματα και υποστηρίζουμε τις ελληνικές αρχές. Πιστεύω ότι η συμφωνία μεταξύ των 28 κρατών-μελών και της Τουρκίας είναι μια συμφωνία που αποδεικνύεται ότι έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία έχει μειωθεί δραματικά. Γι’ αυτό η συμφωνία αυτή λειτουργεί και ελπίζω ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, οι Ευρωπαίοι, κυρίως οι Έλληνες και η τουρκική πλευρά θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία». 

Για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Σταμάτης Γιαννίσης, euronews: Ένα άλλο θέμα το οποίο επηρεάζει την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες παραγωγούς είναι κυρίως το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της ΕΕ μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τις Βρυξέλλες εξ αιτίας της ουκρανικής κρίσης. Βλέπετε κάποιες πιθανότητες βελτίωσης της κατάστασης αυτής, είτε την άρση του εμπάργκο από την πλευρά της Ρωσίας ή την άμβλυνση ή ακόμη και άρση των κυρώσεων προς της τη Μόσχα;

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ήμουν στην Αγία Πετρούπολη μόλις την περασμένη εβδομάδα, και είχα επαφές με τον πρόεδρο Πούτιν και κατέστησα πολύ σαφές τόσο στην ομιλία μου όσο και στις συνομιλίες μου με τον Ρώσο πρόεδρο ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ. Για να το θέσουμε απλά, όσο περισσότερη υλοποίηση της συμφωνίας του Μινσκ τόσο λιγότερες κυρώσεις. Η συμφωνία του Μινσκ και η εφαρμογή της συνδέεται με την αντιμετώπιση των κυρώσεων. Προς το παρόν είναι αρκετά σαφές ότι τον Ιούνιο θα παραμείνουν οι κυρώσεις. Αλλά κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών, θα πρέπει να ελέγξουμε εάν υπάρχει αρκετή πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για την άρση μέρος των κυρώσεων.»


Επιμέλεια Θεοδώρα Ηλιάδη/euronews

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.