07/04/16

Αύριο, Τρίτη, 5 Ιουλίου, στις 13:30 το μεσημέρι, θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο η Ιδρυτική Διακύρηξη της Πλεύσης Ελευθερίας....«Η υπογραφή και κατάθεση αυτής της Διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση».

Αυτό αναφέρεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, που θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 13:30 το μεσημέρι.

«Η κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης την ημέρα που ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ΟΧΙ σηματοδοτεί την προσήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιεχόμενο αυτού του ΟΧΙ και την δέσμευσή της να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσεις μέχρι τέλους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης ξεκινά η συγκρότηση της Πλεύσης Ελευθερίας, με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και διαδικτυακές πλατφόρμες διαβούλευσης, που θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου 2016, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην Ελλάδα οι πολίτες επιθυμούν μεγαλύτερη παρέμβαση από την ΕΕ σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η ανεργία (84%). το μεταναστευτικό (84%), η τρομοκρατία (83%), η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (73%), αλλά και η προστασία των εξωτερικών συνόρων (78%)...


Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πρέπει να αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την ΕΕ, λένε οι Ευρωπαίοι πολίτες σε έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, ενώ η αντιμετώπιση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής και το μεταναστευτικό αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν η ΕΕ πρέπει να παρεμβαίνει λιγότερο ή περισσότερο σε μια σειρά διαφορετικών θεμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες στο γράφημα που ακολουθεί:

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που συμμετείχε στην έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, θα ήθελε η ΕΕ να παρεμβαίνει περισσότερο σε αρκετούς από τους δεκαπέντε τομείς για τους οποίους ερωτήθηκαν.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (82%) και η αντιμετώπιση της ανεργίας (77%), αποτελούν τις δύο βασικές προτεραιότητες για τους Ευρωπαίους πολίτες, ενώ το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην ΕΕ.

Τα τρία μέτρα που πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία είναι η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (42%), ο αγώνας ενάντια στις ρίζες της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης (41%) και η ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (39%).

Επίσης, 75% των ερωτηθέντων θέλει η ΕΕ να αναλάβει περισσότερη δράση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, 74% στο προσφυγικό, 71% στην προστασία των εξωτερικών συνόρων, ενώ το 67% θέλει να δει περισσότερα από την ΕΕ στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη εργάζεται σε τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Για παράδειγμα, στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι ευρωβουλευτές εργάζονται για τη δημιουργία νομοθεσίας που θα ποινικοποιεί την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας αλλά και για τη δημιουργία αυστηρότερων κανόνων για την αγορά και την ιδιοκτησία όπλων.

Στον τομέα της φορολογίας, το ΕΚ αναμένεται να υποβάλει προτάσεις για την θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για την φορολογία των πολυεθνικών εταιρειών, ενώ έχει δημιουργήσει και ειδική επιτροπή που εξετάζει τις αποκαλύψεις για τα έγγραφα του Παναμά.

Επίσης, στο ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, το ΕΚ αναμένεται να εγκρίνει τη δημιουργία ενιαίου συστήματος ελέγχου των συνόρων της ΕΕ, που θα σχηματιστεί με βάση τη Frontex και τις αρμόδιες για τη διαχείριση των συνόρων αρχές των κρατών μελών.

Τέλος, τρείς στους τέσσερις Ευρωπαίους (74%), πιστεύουν ότι αυτά που ενώνουν τους πολίτες των κρατών μελών είναι σημαντικότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Ελλάδα


Στην Ελλάδα οι πολίτες επιθυμούν μεγαλύτερη παρέμβαση από την ΕΕ σε μια σειρά ζητημάτων. Μερικά από τα σημαντικότερα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας (84%), το μεταναστευτικό (84%), η τρομοκρατία (83%), η προστασία των εξωτερικών συνόρων (78%), η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (73%).

Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα συμφώνησε ότι αυτά που ενώνουν τους πολίτες των διαφορετικών κρατών μελών της ΕΕ είναι σημαντικότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Κύπρος


Στην Κύπρο μερικά από τα βασικότερα ζητήματα στα οποία οι πολίτες επιθυμούν μεγαλύτερη παρέμβαση από την ΕΕ είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (93%), η αντιμετώπιση της ανεργίας (94%), το μεταναστευτικό (91%) αλλά και η προώθηση της δημοκρατίας και της ειρήνης στον κόσμο (88%).

Επίσης, το 73% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι αυτά που ενώνουν τους πολίτες των διαφορετικών κρατών μελών της ΕΕ είναι σημαντικότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Η έρευνα


Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 9 και 18 Απριλίου και συμμετείχαν 27.969 άτομα από όλη την Ευρώπη. Το δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού στο σύνολό του.


Σύμφωνα με την Wall Street Journal η είδηση αυτή έρχεται μετά το γεγονός της αποτυχίας της Deutsche Bank να περάσει τα stress test που πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί πως οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε μια νέα οικονομική κρίση....Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η HSBC και Credit Suisse είναι η δεύτερη και η τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μίας κρίσης στο εξωτερικό, καθώς η έκθεση των εγχώριων τραπεζών σε έτερες χώρες είναι αρκετά μεγάλη» αναφέρει μεταξύ άλλων, το Διεθνές Ταμείο, στην έκθεση του.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η είδηση αυτή έρχεται μετά το γεγονός της αποτυχίας της Deutsche Bank να περάσει τα stress test που πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί πως οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε μια νέα οικονομική κρίση.

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 διεθνείς τράπεζες που απέτυχαν στα stress test.

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μεταξύ των μεταρρυθμίσεων…

Σε ξεχωριστή ανάλυση του ΔΝΤ, αναφέρεται ότι η Γερμανία χαρακτηρίζεται ως «πρωταθλήτρια στη συνταγογράφηση μεταρρυθμίσεων» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο «χρειάζεται μεγάλη δόση του ίδιου φαρμάκου σπίτι της», αποφαίνεται το Διεθνές Ταμείο.

Στην ανάλυση του το ΔΝΤ προβλέπει ότι το εργασιακό δυναμικό της χώρας θα μειωθεί σημαντικά μετά το 2020, επηρεάζοντας έτσι τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, το ΔΝΤ προτείνει τρεις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η γερμανική κυβέρνηση:
 1. Περισσότερες ώρες εργασίας για τις μητέρες, με επέκταση της ολοήμερης παιδικής φροντίδας

 2. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

 3. Αναβάθμιση των ικανοτήτων των μεταναστών

Στην Ελλάδα γνωρίζουν οι πάντες τι επακολούθησε το ΟΧΙ του Ιούλη 2015, και πώς σε λίγα βράδια ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική του παρέα κουρέλιασαν το αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και το μετέτρεψαν σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, αφού αποδέχτηκαν ένα σχέδιο τρισχειρότερο από εκείνο που οι ψηφοφόροι απέρριψαν....

Στο Δημοψήφισμα της 15ης Ιούλη του 2015 ΨΗΦΙΣΑΜΕ "ΟΧΙ" με 61,31%!
του Γιάννη Ανδρουλιδάκη*

Την Τρίτη (5/7/2016) συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα του περσινού Ιουλίου το οποίο κατέληξε σε ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ. Τούτες τις μέρες συζητείται η έκβαση ενός άλλου το οποίο οδήγησε στο BREXIT. Παρόλο που το ερώτημα των δύο δημοψηφισμάτων ήταν διαφορετικό, η σύγκριση προκαλεί μελαγχολία. Στην Αγγλία φαίνεται να γίνεται αποδεκτό αυτό που έβγαλε η κάλπη παρά τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων να νοθευτεί η βούληση του αγγλικού λαού. Στην Ελλάδα γνωρίζουν οι πάντες τι επακολούθησε και πώς σε λίγα βράδια ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική του παρέα κουρέλιασαν το αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και το μετέτρεψαν σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, αφού αποδέχτηκαν ένα σχέδιο τρισχειρότερο από εκείνο που οι ψηφοφόροι απέρριψαν.

Η απόφαση αυτή στραπάτσαρε την αμεσότερη μορφή δημοκρατίας, που προβλέπει το Σύνταγμα μας, και ολοκλήρωσε τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2015, όταν αποδέχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαγραφή του χρέους και δεσμεύτηκε για την έγκαιρη καταβολή των δόσεων προς τους δανειστές. Η μετάλλαξη του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου ένα χρόνο μετά είναι εντυπωσιακή. Δεν είναι πια μόνο ένα πιστό μνημονιακό κόμμα, αλλά έχει για οιακιστή το πιο καλό και υπάκουο παιδί της Ευρώπης, που λες και είναι ομογάστριο της Μέρκελ, που λέει μόνο ΝΑΙ, που εφαρμόζει συνειδητά ό, τι του υπαγορεύουν και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους ακραίους νεοφιλελεύθερους της Γηραιάς Ηπείρου.

Η μεγαλύτερη ανακολουθία της μεταπολίτευσης, η πρόδηλη πολιτική αγυρτεία δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ο ελληνικός λαός (για να θυμηθούμε) κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας και εκβιασμών μέσα και έξω από τη χώρα, οικονομικής καχεξίας, capital control, δεν υπέκυψε και δε λύγισε. Άνοιξε δρόμο ελπίδας τον οποίο πάραυτα κατέστρεψε ο πρωθυπουργός της χώρας. Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Ό, τι συνέβη με το δημοψήφισμα ήταν προαποφασισμένο (εξάλλου είχε την έγκριση των δανειστών) για να φτάσουμε στη 12η Ιουλίου και την αποδοχή του 3ου μνημονίου. Χρειάστηκε πολύ θράσος και περίσσια απατεωνιά για να μεταβληθεί το 62% του ΟΧΙ σε ενδοτικό ΝΑΙ. Η συνθηκολόγηση και η παράδοση της χώρας έγινε με τη σφραγίδα και την υπογραφή μιας κυβέρνησης που αποτελεί όνειδος, όχι για την αριστερά( γιατί τελικά δεν ανήκει εκεί), αλλά για τη χώρα.

Το ΟΧΙ αποκτά άλλη δυναμική και γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο μετά το BREXIT. Στην Αγγλία μίλησαν οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι απόκληροι της κοινωνίας, όσοι ζουν σε συνθήκες ένδειας στις φτωχές συνοικίες του Λονδίνου και των άλλων μεγαλουπόλεων γι αυτό και δεν πρέπει να χαριστεί στην ακροδεξιά. Στη χώρα μας φουντώνει το οικονομικό αδιέξοδο, η ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Υποβαθμίζεται η υγεία και η παιδεία, επεκτείνεται η ανασφάλεια. Μυριάδες άνθρωποι σε απόγνωση, εκατοντάδες στην αυτοχειρία. Χιλιάδες νέοι, το πολυτιμότερο δυναμικό της χώρας πηγαίνει στο εξωτερικό. Υπολογίζεται σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» ότι από το 2008 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 427.000 κάτοικοι αυτής της χώρας πήραν το δρόμο της ξενιτιάς. Πλήθος άλλοι ανασφάλιστοι υποαπασχολούνται κάνοντας δουλειές του ποδαριού για ένα κομμάτι ψωμί. Τούτο το μέρος ξεπουλιέται και ρημάζει στο όνομα του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου (κοινώς κόφτη).

Η καθημαγμένη χώρα και η εξαθλιωμένη κοινωνία δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από ένα συντεταγμένο GREXIT. Εφτά χρόνια η πατρίδα οδηγείται από αδιέξοδο σε αδιέξοδο και από ταπείνωση σε ταπείνωση. Απόγνωση και απαισιοδοξία. Έρεβος και ερημιά. Η ελπίδα βρίσκεται στην παρακαταθήκη του ΟΧΙ και στην πολιτική του έκφραση. Στην περηφάνια του ελληνικού λαού. Στη θέληση του να γυρίσει σελίδα. Στην τόλμη του να ξαναγράψει ιστορία με οδηγό την ανυπακοή της 5ης Ιουλίου του 2015. Στην απόφαση του να μην επιτρέψει άλλο(παραφράζουμε το στίχο του Γ Ρίτσου) «να συγυρίζουν με πέτρινο χέρι το σπίτι μας και τη ζωή μας». Για να ξαναζήσει ο τόπος τις μεγάλες λιακάδες.
Γιάννης Ανδρουλιδάκης είναι εκπαιδευτικός στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας
 πηγή: sxedio-b.gr

Ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι «για την ευρωζώνη, ο αντίκτυπος του "Brexit" θα κοστίσει ένα 0,8% του ΑΕΠ κατά το 2017 και 2018» και ακόμα προέβλεψε ότι το «Brexit» θα πλήξει το βρετανικό ΑΕΠ κατά 1,2% το επόμενο έτος και 1% το 2018...


Η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης θα πληγεί το 2017 και το 2018 εξαιτίας της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε σήμερα η S&P Global Ratings.

«Για την ευρωζώνη, εκτιμούμε ότι ο αντίκτυπος του "Brexit" θα κοστίσει ένα 0,8% του ΑΕΠ κατά το 2017 και 2018» αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο S&P προβλέπει ότι το «Brexit» θα πλήξει το βρετανικό ΑΕΠ κατά 1,2% το επόμενο έτος και 1% το 2018, εκτιμώντας πιο αδύναμες επενδυτικές προοπτικές, τόσο εγχώρια όσο και σε ότι αφορά την ξένη άμεση επένδυση.

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι η βρετανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια σε μηδέν από 0,5% μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς και ότι θα ξαναρχίσει την ποσοτική χαλάρωση το 2017, ενώ θεωρεί ότι μια πιο αδύναμη στερλίνα θα βοηθήσει το εμπόριο το 2017 και το 2018, αλλά επίσης θα προκαλέσει πληθωρισμό. Προέβλεψε ότι οι τιμές των κατοικιών στη χώρα θα μειωθούν το 2017 και θα παραμείνουν αμετάβλητες το 2018.

Ένώ και τυπικά στις 3 το μεσημέρι εξέπνευσε η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικες άδειες, στο παραπέντε κατατέθηκε και η αίτηση για τηλεοπτική άδεια του MEGA Channel δίνοντας τέλος στα σενάρια και την αγωνία των εργαζομένων. Οι αιτήσεις, τελικά ανήλθαν στις έντεκα.... 


 

Νωρίτερα, είχαν καταθέσει αίτηση για διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, ο Alpha, το Εpsilon TV, οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μαρινάκης και Γιάννης Καλογρίτσας- γιός του εκδότη Χρήστου Καλογρίτσα, μία κυπριακή εταιρεία από Θεσσαλονίκη που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καθώς και το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη και για μία κυπριακή εταιρεία την αίτηση της οποίας κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου.

Προηγήθηκαν, την περασμένη βδομάδα, το STAR, ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ.

Η λίστα με τις αιτήσεις
 1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ,

 2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL

 3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

 4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του Αρτούρ Νταβιντιάν, στελέχους του ομίλου επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη

 5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

 6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ του ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη

 8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”.

 9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

 11. CITY NEWS - ΑRΤ TV, του Γιώργου Καρατζαφέρη

Κομισιόν: Η επιστολή Έτινγκερ άσχετη με το διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών στην Ελλάδα


ο επίτροπος Γκ. Έτιγκερ
Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euractiv.com ότι η επιστολή Έτινγκερ και τα ζητήματα που θέτει δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα.

Με τη γνωστή του επιστολή ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Γκ. Έτινγκερ, ασκούσε κριτική για τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος αλλά και τις αρχές που πρέπει να διέπουν την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Κριτική στους χειρισμούς των κ. Παππα και Σπίρτζη και γινόταν λόγος για απόπειρα χειραγώγησης της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει στα κοινοτικά δεδομένα.

Ξεκαθαρίζει ότι η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο δεν απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.