08/03/16

Σε τεντωμένο σχοινί, σύμφωνα με το euronews, ακροβατούν οι σχέσεις ‘Αγκυρας – Βρυξελλών με την Ε.Ε. να προβαίνει καθημερινά σχεδόν σε συστάσεις προς την Τουρκία για σεβασμό στο κράτος δικαίου μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και τις μαζικές εκκαθαρίσεις. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιρρίπτει τις ευθύνες στην Ευρώπη κατηγορώντας την για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Λάβρος κατά των Ευρωπαίων ήταν ακόμη μια φορά με δηλώσεις του στην Ιταλική Rainews 24. «‘Οταν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο Παρίσι και σκοτώνονται πέντε ή έξι άνθρωποι όλοι ρωτούν τι έγινε και ποιος το έκανε. Στην Τουρκία έγινε πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας, ένα πραξικόπημα που κόστισε τη ζωή σε 238 μάρτυρες. Είναι λυπηρό, αλλά έως σήμερα κανείς δεν μας επισκέφτηκε, ούτε η Ε.Ε. ούτε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ας έρθουν για να δουν το Τουρκικό Κοινοβούλιο, έπρεπε να το είχαν ήδη κάνει. Αφήστε τους να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται. Το Κοινοβούλιο μας βομβαρδίστηκε, αλλά που είναι όλοι;». Εγκλωβισμένη η Ευρώπη στο προσφυγικό.

Την ώρα που η Ε.Ε. ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση για το πογκρόμ με περισσότερους από 20.000 κρατούμενους, οι Βρυξέλλες έχουν απόλυτη ανάγκη να τηρήσει η Τουρκία τη συμφωνία για το προσφυγικό με δεδομένο ότι συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία.

Προειδοποίηση απηύθυνε και ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής για τους πρόσφυγες. «Χώρες όπως η Ελλάδα καλούνται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται ήδη στη χώρα, περίπου 50.000 και την ίδια ώρα πρέπει είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση που αυξηθούν και πάλι οι ροές, φέτος ή την επόμενη χρονιά» επισημαίνει.

Η Άγκυρα επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η συμφωνία δεν έχει υλοποιηθεί. Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί εντατικοποίηση των ενταξιακών συνομιλιών, απελευθέρωση της βίζας και οικονομική ενίσχυση ύψους 3 δισ. ευρώ. Όμως μετά τις εκκαθαρίσεις από το καθεστώς Ερντογάν η Ε.Ε. είναι διχασμένη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Τουρκίας. 

Διχασμένοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί


Ξεκάθαρη ήταν η στάση του Γερμανού Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ευρώπη να δεχτεί τον εκβιασμό. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψει ότι μια χώρα που ετοιμάζεται να επαναφέρει την θανατική ποινή απομακρύνεται δραστικά από την Ευρώπη, οπότε η όποια διαπραγμάτευση για την ένταξη στην Ε.Ε. είναι περιττή» (με δεδομένο ότι η θανατική ποινή αντίκειται στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα)

Οι «εκκαθαρίσεις» του Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος δείχνουν ότι η Τουρκία «βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση», λέει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ‘Ελμαρ Μπροκ. «Αλλά θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής του Ερντογάν εξαιτίας της οποίας η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι πιο μακριά από ποτέ, και της συμφωνίας. Η συμφωνία για τους πρόσφυγες βοηθά στην καταπολέμηση της διακίνησης προσφύγων και στη στήριξη των 3 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που ζουν τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία για να προσφέρουν στα παιδιά τους εκπαίδευση αλλά και ιατρική περίθαλψη. Οπότε, τι το κακό με αυτό;» επισημαίνει ο ίδιος.

Βρυξέλλες και Άγκυρα καλούνται να βάλουν στη ζυγαριά τα οφέλη της συνεργασίας τους. Η Ε.Ε. την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και τις απειλές για την ασφάλεια, η Τουρκία τους οικονομικούς δεσμούς με την Ε.Ε. και την σταθερότητα ώστε να μην την καταπιεί το χάος που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Για την ώρα η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών χτυπάει «κόκκινο» όμως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν μια ενιαία στάση απέναντι στην πολιτική των εκκαθαρίσεων που συνεχίσει το καθεστώς Ερντογάν.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων) ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ. Το επτάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 25,811 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,550 δισ. ευρώ...Υπέρβαση 1,02% από τον στόχο παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2016, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκε υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 9,6% όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο ίδιος σημείωσε σε σχετικές δηλώσεις του, ότι κατά το επτάμηνο χωρίς τις επιστροφές φόρων σημειώθηκε υπέρβαση 621 εκατ. ευρώ από τον στόχο του Προϋπολογισμού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων) ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ. Το επτάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 25,811 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,550 δισ.. ευρώ.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις επιστροφές φόρων, τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν σε 388 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας τον στόχο του Προϋπολογισμού για 208 εκατ ευρώ. Το επτάμηνο οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,860 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός.

Αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, επισήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
  • «Στον πιο δύσκολο μήνα του επτάμηνου Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, με στόχο εσόδων του Προϋπολογισμού 5,575 δισ., εισπράχθηκαν 333 εκατομμύρια λιγότερα και όχι 500 εκατομμύρια».

  • «Αν ακολουθούσαμε τις τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τις επιστροφές και δίναμε λιγότερες, δεν θα είχαμε τόση απόκλιση στα ¨καθαρά έσοδᨻ.

  • «Τα πραγματικά νούμερα δείχνουν πως για το επτάμηνο Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είμαστε 621 εκατομμύρια πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού».

  • «Τα τελωνειακά έσοδα δεν ακολουθούν ευθύγραμμη πορεία όπως τα φορολογικά. Υπάρχουν μήνες με μεγαλύτερη κίνηση σε καπνικά, καύσιμα και εισαγωγές αυτοκινήτων, όπου και τα τελωνειακά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα»

  • «Έχουμε αυξημένα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως αποτυπώνονται στους πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών».

  • «Το 2016 υπάρχει απόκλιση στην είσπραξη ΦΠΑ στα νησιά αλλά είναι μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

  • «Eίμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού στα έσοδα και αν συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του κόφτη».

Συγκεκριμένα, ο Standard & Poor’s, αναβάθμισε τις Alpha Bank, Εurobank-Εργασίας, Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς σε CCC+ από SD, με σταθερή προοπτική... 

 


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, capital controls, που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, ο S&P αναβάθμισε τις Alpha Bank, Εurobank-Εργασίας, Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς σε CCC+ από SD (δηλ. επιλεκτική χρεοκοπία), με σταθερή προοπτική.

Τον περασμένο μήνα η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωσε περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων.

«Θεωρούμε την άρση των περιορισμών σημαντικό μέτρο χαλάρωσης, καθώς θα επιτρέψει να επιστρέψουν καταθέσεις σε μετρητά στο τραπεζικό σύστημα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στον ελληνικό τραπεζικό τομέα», ανέφερε ο οίκος. «Αναμένουμε κάποιες ήσσονες εισροές καταθέσεων τους προσεχείς μήνες» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο S&P.

Στο εδώλιο θα έπρεπε να στηθούν οι υπεύθυνοι της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και οι μνημονιακοί υπαλληλίσκοι τους στην Ελλάδα...

 


Η έκθεση βόμβα του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (ΙΕΟ) του ΔΝΤ για το ελληνικό μνημονιακό πρόγραμμα έρχεται να τινάξει στον αέρα τους ιθύνοντες της τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και όλο το εγχώριο εθελόδουλο μνημονιακό πολιτικό σύστημα.

Αναγνωρίζεται επισήμως και απολύτως κατηγορηματικά, κάτι που από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε πειστικότατα από αυτές τις στήλες.

Οικονομική και Κοινωνική "γενοκτονία"


Η Ελλάδα έπεσε θύμα βάρβαρης, συνειδητής, και σχεδιασμένης ιδιόμορφης οικονομικής και κοινωνικής «γενοκτονίας» και μάλιστα, αν όχι της πρώτης, σίγουρα της μεγαλύτερης σε ειρηνική περίοδο που υπέστη ποτέ χώρα.

Και αυτή η οικονομική και κοινωνική «γενοκτονία» της χώρας και του ελληνικού λαού, δυστυχώς, όχι μόνο συνεχίζεται αν δεν κλιμακώνεται χωρίς ορατό τέλος.

Το ΙΕΟ αλλά και η Λαγκάρντ ομολογούν ευθέως ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θυσιάστηκαν συνειδητά, προδόθηκαν και παραδόθηκαν ως πρόβατα στο σφαγείο για χάρη του ευρώ και για να σωθούν το ληστρικό ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και η γερμανική ευρωζώνη.

Οι ξένοι και εγχώριοι Οικονομικοί Δολοφόνοι


Οι σε διατεταγμένη υπηρεσία αδίστακτοι εκτελεστές οικονομικοί δολοφόνοι της χώρας μας είναι η ΕΕ με κύρια όργανα την Κομισιόν και το Eurogroup
, η ΕΚΤ του Τρισέ και του Ντράγκι, το ΔΝΤ του Στρος-Καν και της Λαγκάρντ, με μακρύ χέρι τον Πολ Τόμσεν και οι εγχώριοι μνημονιακοί υπαλληλίσκοι και τοποτηρητές, αρχής γενομένης από τον ΓΑΠ και μετέπειτα τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά και τώρα τον Τσίπρα, μαζί με τους ηγετίσκους των μνημονιακών και ευρωζωνικών κομμάτων της Βουλής.

Και είναι όλοι αυτοί συνυπεύθυνοι οικονομικοί δολοφόνοι και αδίστακτοι συναυτουργοί ενός μείζονος εγκλήματος σε βάρος του τόπου και του λαού, διότι αυτό το έγκλημα δεν αφορά, όπως μας λένε οι προπαγανδιστές και τα παπαγαλάκια του συστήματος, μόνο το πρώτο, αλλά ακόμα περισσότερο και πιο οικτρά και ασυγχώρητα και το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο και όσα, ποιος ξέρει, θα ακολουθήσουν ακόμα.

Διαρκές το έγκλημα


Κι αυτό διότι η ίδια και θα λέγαμε χειρότερη πολιτική και οικονομική φιλοσοφία με το πρώτο μνημόνιο διαπερνάει και το δεύτερο και το τρίτο: η άγρια λιτότητα, η φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εθνική υποτέλεια, η υποθήκευση και το ξεπούλημα της χώρας.

Και αυτό, επίσης, διότι οι νεοαποικιοκράτες οικονομικοί φονιάδες μαζί με τα εγχώρια μνημονιακά τους μαντρόσκυλα όχι μόνο επιμένουν στην ίδια φονική μνημονιακή οικονομική συνταγή αλλά και συνεχίζουν να αγνοούν και να καταπατούν ξεδιάντροπα τις ίδιες τις θεσμικές δεσμεύσεις τους και τους Κανονισμούς του ΔΝΤ, οι οποίοι δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του τελευταίου σε πρόγραμμα χώρας, της οποίας το ίδιο το ΔΝΤ κρίνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Και ως μη βιώσιμο συνεχίζει να θεωρεί το επονείδιστο χρέος της Ελλάδας ακόμα και σήμερα που εφαρμόζει το τρίτο καταστροφικό πρόγραμμα.

Γιατί οι συνένοχοι συνεχίζουν τόσο ξεδιάντροπα την εξαπάτηση και την ωμή, αθλιέστατη παραβίαση ακόμα και των δικών τους κανόνων;


Εθνική και ταξική εξόντωσηΟ λόγος είναι απλός: η χώρα αυτή πρέπει να γίνει παράδειγμα εθνικής και ταξικής κοινωνικής εξόντωσης.

Μετά την έκθεση του ΙΕΟ του ΔΝΤ θα έπρεπε να ξεσηκωθούν και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα και να έπαιρναν στο κυνήγι τους νεοαποικιοκράτες ληστές και τα εγχώρια φερέφωνά τους.

Και όμως οι ένοχοι και οι συνένοχοι μνημονιακοί τοποτηρητές πάνε να βγάλουν ο καθένας την ουρά του απέξω και να ρίξει ο ένας τα βάρη στον άλλον και κυρίως να ρίξουν στα μαλακά τη «βόμβα» του ΙΕΟ και να την πνίξουν.

Το ίδιο τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης και τα «λαδωμένα» μικρόφωνά τους. Είτε παριστάνουν τώρα τους ανήξερους ή τους Πόντιους Πιλάτους ή και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα!

Ξεχνάνε όλοι αυτοί ότι είναι συνυπεύθυνοι μιας διαρκούς μνημονιακής πολιτικής προδοσίας αυτού του τόπου και μιας πολιτικής παράδοσής του, την οποία επιμένουν να προπαγανδίζουν παρά το ότι έχουν «πιει το αίμα» αυτού του λαού και του έχουν κάνει την πιο βρώμικη απόκρυψη της αλήθειας και την πιο ανελέητη πλύση εγκεφάλου, την οποία και συνεχίζουν.

Είναι οι ίδιοι αυτοί άθλιοι προπαγανδιστές που φιμώνουν με πείσμα και φανατισμό κάθε συνεπή αντιμνημονιακή φωνή, επιβάλλοντας άκρα του τάφου σιωπή σε κάθε αμφισβήτηση του ευρώ και της ΕΕ, θέλοντας να στήσουν εκβιαστικά ένα μονοφωνικό σκηνικό στη χώρα, όπου οι αντιπαραθέσεις θα περιορίζονται στα γνωστά καραγκιοζιλίκια της Βουλής, άντε και με ολίγη από... ΚΚΕ.

«Δικαστήριο» θα γίνει η Λαϊκή ΈξέγερσηΕυθύνες, άλλου είδους, φυσικά, υπάρχουν και σε όσους μέσα στην κοινωνία αποδέχονται παθητικά, μοιρολατρικά, στο όνομα του μονόδρομου ή και της προδοσίας που υπέστησαν, τη συνεχιζόμενη «γενοκτονία» και το ξερίζωμα κάθε ελπίδας και μέλλοντος αυτής της χώρας.

Το κάλεσμα των καιρών δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο παρά η κοινωνική εξέγερση. Μια εθνική, κοινωνική, πολιτιστική και αξιακή εξέγερση που θα σαρώσει τον ραγιαδισμό και θα ανατρέψει στο σύνολό του το βρώμικο μνημονιακό κατεστημένο της χώρας, αναζητώντας και αποδίδοντας στο ακέραιο τις απαράγραπτες πολιτικές και ποινικές ευθύνες όλων όσων από το εξωτερικό και το εσωτερικό επέβαλαν το εφιαλτικό μνημονιακό καθεστώς στη χώρα.

Υπό κανονικές συνθήκες όλοι/ες οι υπεύθυνοι/ες του μνημονιακού εγκλήματος κατά της χώρας, το οποίο αμείωτα συνεχίζεται και κλιμακώνεται, θα έπρεπε να λογοδοτήσουν με ειδική κατηγορία σε ένα είδος Διεθνούς Ειδικού Δικαστηρίου υπευθύνων για οικονομική γενοκτονία μιας χώρας.

Τέτοιο δικαστήριο δεν υπάρχει.

Τα μόνα διεθνή δικαστήρια που έχει θεσμοθετήσει και λειτουργεί ο σύγχρονος κυρίαρχος ιμπεριαλισμός είναι εκείνα που δικάζουν και δολοφονούν τους αντιπάλους του.

«Δικαστήριο», όμως, θα γίνει και γρήγορα, μια αυθεντική εξέγερση του ελληνικού λαού, που θα γκρεμίσει και θα διώξει νύχτα όλους όσους σήμερα θεωρούν ότι μπορούν να λεηλατούν το «ελληνικό πτώμα» και να παίζουν παιχνίδια «καρέκλας» και εξουσίας πάνω στα ερείπια.

Ας μην υπάρχουν αυταπάτες.

Αυτή η εξέγερση έρχεται και τότε θα είναι αρκετοί εκείνοι που δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν!

 iskra.gr

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.