08/10/16

Πώς ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που χαρακτηρίστηκε από το ΝΑΤΟ «χασάπης των Βαλκανίων» και δικαιώθηκε στη Χάγη έγινε θύμα της δυτικής προπαγάνδας, ο «Σλόμπο» δεν ευθυνόταν για την εθνοκάθαρση που έγινε στη Βοσνία, αλλά στην πραγματικότητα είχε εναντιωθεί....«Είναι εγκληματίας πολέμου», «προκάλεσε γενοκτονία στη Βοσνία», «είναι φονιάς, είναι ο χασάπης των Βαλκανίων». Αυτοί δεν είναι παρά μερικοί μόνο από τους δεκάδες χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν απροκάλυπτα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης της Δύσης, για τη δαιμονοποίηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς· ενός απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη, μιας χώρας στην οποία περισσότερα από 20 πολιτικά κόμματα λειτουργούν απολύτως ελεύθερα σεβόμενα τους νόμους και το Σύνταγμα. Ενας ηγέτης τον οποίον όμως οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης με «μακρύ χέρι» το ΝΑΤΟ επιθυμούσαν και κατάφεραν τελικά να τον βγάλουν από τη μέση με απώτερο σκοπό τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας - που ενωμένη μάλλον δεν βόλευε τα δυτικά γεωπολιτικά σχέδια αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων.

Τελικά ο «εγκληματίας πολέμου» Μιλόσεβιτς, ο οποίος σύρθηκε στα διεθνή δικαστήρια «για να πληρώσει για τη γενοκτονία στη Βοσνία», κρίθηκε αθώος από το Δικαστήριο της Χάγης, αν και ο ίδιος δεν πρόλαβε να χαρεί την απονομή δικαιοσύνης, καθώς πέθανε στο κελί της φυλακής όπου κρατούνταν πριν από 10 χρόνια. Μια είδηση που πέρασε όμως στα «ψιλά» και δεν έπαιξε στο διεθνές δελτίο ειδήσεων.

Στον Μιλόσεβιτς αναφέρθηκε ωστόσο μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυσή του το Ron Paul Institute σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίον ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας αρχικά στοχοποιήθηκε, στη συνέχεια δαιμονοποιήθηκε κι εν τέλει εξοντώθηκε από τη Δύση. «Τα τελευταία 20 τόσα χρόνια σχολιαστές νεοσυντηρητικοί και φιλελεύθεροι, αυθεντίες, έχουν να μας πουν σε κάθε δυνατή ευκαιρία ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ένας δικτάτορας και ευθύνεται για τη γενοκτονία στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990. Η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ είπε τα ίδια και σε μια άλλη περίπτωση στο Ιράκ το 2003, με αποτέλεσμα σήμερα στη χώρα να επικρατεί το χάος» τόνιζε η ανάλυση.

Το Ron Paul Institute υπενθύμιζε και τη σπουδή του CNN να χαρακτηρίζει τη δίκη Μιλόσεβιτς ως «πιο σημαντική... ακόμη και από τη Δίκη της Νυρεμβέργης», ενώ υπογράμμιζε ότι «όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τη γραμμή του ΝΑΤΟ ήταν χαρακτηρισμένος υποστηρικτής των εγκλημάτων του Μιλόσεβιτς ή και, ακόμη χειρότερα, αρνητής της γενοκτονίας». Παρ' όλα αυτά όμως και παρά τη δημοσιότητα γύρω από τη «δίκη του αιώνα», σύντομα φάνηκε ότι η δίωξη είχε πολλά κενά.

Οι μακάβριοι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για γενοκτονία αποδείχθηκαν τελικά... ψευδείς. Αντίθετα ο «Σλόμπο» δεν ευθυνόταν για την εθνοκάθαρση που έγινε στη Βοσνία, αλλά στην πραγματικότητα είχε εναντιωθεί.
dimokratianews.gr

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για πολλούς λόγους επέλεξε να κάνει στην Ρωσία το πρώτο του ταξίδι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εις βάρος του...Στην Αγία Πετρούπολη γράφεται το νέο κεφάλαιο των σχέσεων ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας για πολλούς λόγους επέλεξε να κάνει στην Ρωσία το πρώτο του ταξίδι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εις βάρος του.

Αφενός για να ευχαριστήσει τον «φίλο» του, όπως απεκάλεσε πολλάκις τον Πούτιν, αφετέρου για να στείλει μηνύματα στην Δύση, την οποίαν θεωρεί ότι υποκίνησε την ανατροπή του.

«Πραγματικά περάσαμε μέσα από μερικές πολύ δύσκολες στιγμές στις σχέσεις των δύο κρατών. Αλλά όλοι μοιραζόμαστε την θέληση να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες προς όφελος των πολιτών μας», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για την οικονομική ζημία από το πάγωμα των σχέσεων τους τελευταίους μήνες, αισιοδοξώντας ότι τάχιστα θα αναπληρωθεί.

«Οι διμερείς εμπορικές σχέσεις έφθαναν στα 35 δις δολάρια και με αυτά τα γεγονότα έπεσαν στα 27 δις δολάρια. Ωστόσο αυτήν την χρονιά στοχεύουμε να φθάσουμε στα 100 δις δολάρια και είμαστε αποφασισμένοι να πιάσουμε τον στόχο», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες έχουν καταρτίσει έναν οδικό χάρτη για την ενίσχυση των σχέσεων και των συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες σε βάθος τριετίας προκειμένου να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μία ακόμη περικοπή στις συντάξεις, μέσω του υπολογισμού της εισφοράς 6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο άθροισμα των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με την έντυπη Καθημερινή, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας η σχετική εγκύκλιος...


Μία ακόμη περικοπή στις συντάξεις, μέσω του υπολογισμού της εισφοράς 6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο άθροισμα των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος Αυγούστου, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας η σχετική εγκύκλιος. Πριν από την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου» η συγκεκριμένη εισφορά υπολογιζόταν επί του ποσού μιας κύριας σύνταξης. Πλέον, ο νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος λαμβάνει περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, η εισφορά υπολογίζεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων ποσών. Μάλιστα, η επιβολή της νέας αυτής εισφοράς που θα οδηγήσει σε ισόποση μείωση της δεύτερης κύριας σύνταξης, θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου. «Τυχεροί» θεωρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ (για ποσά άνω των 30 ευρώ τον μήνα), οι οποίοι απαλλάσσονται από τη συγκεκριμένη παρακράτηση.

Αναλυτικά, με εγκύκλιο που εστάλη στα ασφαλιστικά ταμεία, ξεκαθαρίζεται ότι από 1/7/2016 η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ καθορίζεται σε ποσοστό 6%, και υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου ποσού κύριας σύνταξης, αφού αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην εισφορά αλληλεγγύης των μνημονιακών νόμων του 2010 και του 2011. Σε περίπτωση συρροής περισσότερων της μιας κύριων συντάξεων στο ίδιο πρόσωπο, το 6% υπολογίζεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων τόσο της ειδικής προσαύξησης των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ όσο και της προσαύξησης των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ.

Ενδέχεται μάλιστα η παρακράτηση για τις ίδιες παροχές να είναι «πολλαπλή», καθώς ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση κατά την οποία οι συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη και αποδοχές από εργασία, θα παρακρατείται τόσο η εισφορά από τις συντάξεις όσο και η εισφορά από τον μισθό.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως καταβαλλόμενο ποσό κύριας σύνταξης, επί του οποίου υπολογίζεται η εισφορά, θεωρείται:

α) Για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, καθώς και γι’ αυτές που θα υπολογιστούν με τον παλαιό τρόπο, το ακαθάριστο ποσό σύνταξης μετά των πάσης φύσεως προσαυξήσεων (επίδομα τέκνων, συζύγου), επιδόματος απόλυτης αναπηρίας ή εξωιδρυματικού επιδόματος, ειδικής προσαύξησης ΤΣΜΕΔΕ και της προσαύξησης μονοσυνταξιούχων ΤΣΑΥ, αφού πρώτα αφαιρεθούν όλες οι κρατήσεις και πριν από τον υπολογισμό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

β) Για τις συντάξεις που θα υπολογιστούν με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού (Νόμος Κατρούγκαλου), το συνολικό ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των επιμέρους ποσών εθνικής, ανταποδοτικής σύνταξης και προσωπικής διαφοράς, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας και του εξωιδρυματικού επιδόματος. Από το συνολικό αυτό ακαθάριστο ποσό αφαιρούνται τα ποσά της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων του 2010 και του 2011 και επιβάλλεται εισφορά πριν από τον υπολογισμό του ΦΜΥ.

Να σημειωθεί ότι από 1ης Ιανουαρίου 2016 παρακρατείται εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και από τις επικουρικές συντάξεις, και μάλιστα εξ αρχής ο νομοθέτης στις περιπτώσεις αυτές προέβλεψε τον υπολογισμό της επί του αθροίσματος επικουρικών συντάξεων, αφού αφαιρεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στην Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του 2011. 

Εισφορά 6% επιβάλλεται και στους συνταξιούχους των ταμείων επαγγελματικής υποχρεωτικής ασφάλισης καθώς και των ταμείων Αλληλοβοηθείας. Αντίθετα, δεν παρακρατείται εισφορά σε συνταξιούχους που υπάγονται για υγειονομική περίθαλψη σε φορείς εκτός του ΕΟΠΥΥ. Οπως επίσης, απαλλάσσονται από την παρακράτηση εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη όλοι όσων κόπηκε το ΕΚΑΣ, πάνω από 30 ευρώ μηνιαίως.
πηγή: Καθημερινή

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.