09/03/16

Μόνο τα ονόματα αυτών που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες αρκούν για να καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος σε τι χέρια δίνει η κυβέρνηση τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και τι εννοεί με το «χτύπημα στη διαπλοκή». Φυσικά, και αυτοί που δεν πήραν άδεια δεν διαφέρουν στο παραμικρό, τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της που ακολουθεί η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α....

 


Από την ημέρα που η κυβέρνηση Τσίπρα ανακοίνωσε τη διαδικασία για τη δημοπράτηση των 4 τηλεοπτικών αδειών και μέχρι σήμερα που έληξε, ζούμε την απύθμενη υποκρισία από όλες τις πλευρές. Από τη μία μεριά είναι οι γνωστοί πλούσιοι που θέλουν την είσοδο ή την παραμονή τους στη βιομηχανία των ΜΜΕ που, από τη μία έβγαζε ο ένας τα μάτια του άλλου και από την άλλη, όλοι μαζί ούρλιαζαν για δήθεν «μπούλινγκ» της κυβέρνησης με χτύπημα στην πολυφωνία και τη δημοκρατία και από την άλλη μεριά είναι η κυβέρνηση με τη προπαγάνδα της περί «μεταρρύθμισης που θα χτυπήσει τη διαπλοκή», «θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» και θα «γεμίσει τα δημόσια ταμεία». Στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Μόνο τα ονόματα αυτών που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες αρκούν για να καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος σε τι χέρια δίνει η κυβέρνηση τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και τι εννοεί με το «χτύπημα στη διαπλοκή». Φυσικά, και αυτοί που δεν πήραν άδεια δεν διαφέρουν στο παραμικρό.

Στη δημοπρασία ήταν «διάσημοι εκατομμυριούχοι», γνωστοί για τα αλισβερίσια τους με τη δικαιοσύνη, με μπίζνες στα ΜΜΕ, στο ποδόσφαιρο, στα καράβια, στα δημόσια έργα. Όλα τα καλά παιδιά του τόπου: Κυριακού, Μαρινάκης, Σαββίδης, Κοντομηνάς, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Καλογρίτσας. Όλος αυτός ο συρφετός διαθέτει άφθονο θράσος για να μπορεί να μιλάει για πολυφωνία και δημοκρατία. Από την εμφάνιση των ιδιωτικών καναλιών το 1989 δεν υπήρξε ποτέ ούτε πολυφωνία, ούτε πλουραλισμός αλλά η πιστή μεταφορά σε κάθε σπίτι, από συγκεκριμένους δημοσιογράφους - παπαγαλάκια, της "γραμμής" των αφεντικών τους. Στα Δελτία Ειδήσεων λοιδορούσαν τους εργατικούς αγώνες «με τεμπέληδες συνδικαλιστές που θέλανε να διατηρήσουν τα προνόμια τους καταστρέφοντας με τις απεργίες την οικονομία και τον τουρισμό», οργάνωναν ρατσιστικές εκστρατείες από τους «Αλβανούς κλέφτες που βγήκαν από τις φυλακές που άνοιξε ο Μπερίσα» τη δεκαετία του '90 μέχρι τους «τρομοκράτες του ISIS που κρύβονται πίσω από τους πρόσφυγες» σήμερα, με τα ξεπλύματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ύμνησαν τα μνημόνια και την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν ένα χρόνο απογειώθηκε η «πολυφωνική» προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα ουρλιάζοντας ότι «όλες οι κοινωνικές ομάδες στηρίζουν το ΝΑΙ». Δίπλα σ' αυτή τη προπαγάνδα είχαμε και τα ριάλιτι τηλεσκουπίδια τύπου Μπιγκ Μπράδερ, τα «πρωινάδικα» και τα «μεσημεριανάδικα». Και όλα αυτά χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ για άδειες λειτουργίας, λαμβάνοντας απλόχερα θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, χρωστώντας στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζόμενων και στο κράτος και βέβαια επιβάλοντας συνθήκες "εργασιακής γαλέρας" με μισθούς πείνας, τρομοκρατία και απολύσεις στους εργαζόμενους τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με όλη αυτή τη διαδικασία, και με αντίτιμο 246 εκατομμύρια ευρώ, νομιμοποιεί την ιδιωτικοποίηση της τηλεόρασης, που ξεκίνησε το 1989 με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα (και την ένοχη συναίνεση του ενιαίου τότε Συνασπισμού), και τον οχετό της. Είναι μία ακόμη πρόκληση του Τσίπρα να ισχυρίζεται πως θα διαθέσει αυτό το ποσό στους φτωχούς, την ίδια μέρα που περικόπτονται οι επικουρικές συντάξεις κατά 3 δισ. την επόμενη τετραετία, κι ενώ πολλά δισ. κάθε χρόνο πάνε στην εξυπηρέτηση του χιλιοπληρωμένου τοκογλυφικού χρέους και στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών που δάνειζαν αφειδώς τους καναλάρχες.

Ενώ οι μεγιστάνες - καναλάρχες μετρούν τα οφέλη τους από τη διαδικασία, ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ μεγαλώνει. Καταρχήν, στα κανάλια των «νικητών» οι απολύσεις και οι μισθοί πείνας είχαν ήδη γίνει γενικευθεί, ενώ οι εργαζόμενοι στους «χαμένους» απειλούνται με χιλιάδες απολύσεις και απληρωσιά.

Αυτό που λείπει από το «τηλεοπτικό τοπίο» δεν είναι οι άδειες, που απλά τακτοποιούν την κατάληψη των δημόσιων συχνοτήτων από τους καπιταλιστές, αλλά η εργατική – λαϊκή φωνή, ο εργατικός έλεγχος. Ο κλάδος των ΜΜΕ έχει παραδείγματα που όταν πήραν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι τα κανάλια, αγωνιζόμενοι ενάντια σε κλεισίματα κι απολύσεις (ΕΡΤ, ΑΛΤΕΡ), έγιναν η φωνή της πλειοψηφίας ανοίγοντας τα μικρόφωνα στους πολλούς, στους εργάτες, στα συνδικάτα, στη νεολαία, στα κινήματα, στους μετανάστες. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι.
πηγή: antarsya.gr

«Ήταν μια υπόσχεση της κυβέρνησης» υπογραμμίζει η Le Monde. Έως τώρα, καμία εκτελεστική εξουσία δεν είχε καταφέρει να υποχρεώσει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις άδειές τους....Με τίτλο «η μάχη των ολιγαρχών για την ελληνική τηλεόραση», η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Monde», αναφέρεται στην ολοκλήρωση της δημοπράτησης των αδειών για τα ιδιωτικά κανάλια, στην Ελλάδα.

Χρειάστηκαν 63 ώρες αγωνίας, «σασπένς», για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, γράφει η ανταποκρίτρια στην Αθήνα, Α. Γκιγιό, σύμφωνα με την avgi.gr.

Εξήντα τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι οκτώ υποψήφιοι με τις ομάδες τους, από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, σε μια πρωτοφανή διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, παρέμειναν κλεισμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, κάτω από εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας.

«Η μάχη των εκατομμυρίων έδωσε το πλεονέκτημα σε 4 Έλληνες ολιγάρχες από τους πλέον ισχυρούς και τους λιγότερο αμφιλεγόμενους».

Το δημοσίευμα δίνει τα ονόματα και μερικά βιογραφικά στοιχεία των: Βαγγέλη Μαρίνακη, Χρήστου Καλογρίτσα, Θεόδωρου Κυριακού και Γιάννη Αλαφούζου.

Εκτιμά ότι οι δύο χαμένοι των Star και Alpha, θα μπορούσαν ίσως να συμμετέχουν σε πιθανή νέα δημοπρασία για θεματικά κανάλια.

«Ήταν μια υπόσχεση της κυβέρνησης» υπογραμμίζει η Le Monde. Έως τώρα, καμία εκτελεστική εξουσία δεν είχε καταφέρει να υποχρεώσει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις άδειές τους.

«Αυτή η σημαντική μεταρρύθμιση του οπτικοακουστικού ελληνικού τοπίου ήταν μια υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και μήνες ο Νίκος Παππάς, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαχειρίζεται αυτό το τόσο αμφιλεγόμενο θέμα, για τον εξορθολογισμό της δυσανάλογης σχέσης με την αγορά, όπως ο ίδιος λέει, για τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας και από την άλλη πλευρά, για την αντιμετώπιση του περίφημου τρίγωνου των απαράδεκτων σχέσεων μεταξύ των πολιτικών, των ΜΜΕ και των Τραπεζών, που στα ελληνικά αποκαλούν “διαπλοκή”».

«Παρατηρώντας τα αποτελέσματα βλέπουμε περισσότερο μια ανανέωση στις γενιές, παρά μια πραγματική επιχείρηση καθαρά χέρια» λέει η Monde, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά σε κυβερνητική δήλωση: «Για πρώτη φορά, αυτοί οι καπετάνιοι της βιομηχανίας, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν για τη χρήση των αδειών και γίνεται πλέον σεβαστός ο νόμος».

«Από το 1989 και από το νόμο που επέτρεψε την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς του οπτικοακουστικού τομέα», εξηγεί το δημοσίευμα «προέκυψαν περίπου δέκα ιδιωτικά κανάλια. Αλλά μέχρι στιγμής, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ρύθμισης, καμία κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών να πληρώσουν τις άδειες που χρησιμοποιούσαν και που απαιτούσε ο νόμος. Υπήρχε ένα κοινό ενδιαφέρον μεταξύ των διαδοχικών κυβερνήσεων και των εργοδοτών του Τύπου, προκειμένου να μην γίνει τίποτα».

Η Monde υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε υποσχεθεί να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Την είχε καταστήσει σύμβολο στο κυβερνητικό του έργο και έπαιξε πολιτικά σκληρά».

Από την ΝΔ όμως κατηγορείται ότι «ενώ είπε ότι θέλει να τελειώσει με τη διαπλοκή, επιχειρεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ που δεν συμφωνούν μαζί του» και αναφέρεται σαν παράδειγμα η περίπτωση του MEGA που δεν απέκτησε συχνότητα.

Σύμφωνα με τη Monde, το θέμα της δημοπράτησης των αδειών απέχει πολύ από το να έχει κλείσει, διότι μόλις άρχισε η δικαστική μάχη.

Αμφισβητείται η νομιμότητα της διαδικασίας και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να γνωμοδοτήσει, λέει η Monde.

Το δημοσίευμα κλείσει με δήλωση του Γιάννη Πρετεντέρη (πολιτικού σχολιαστή στο Mega) σύμφωνα με τον οποίο «τα κανάλια που έχασαν θα προσφύγουν σίγουρα στις Βρυξέλλες για παρεμπόδιση του ανταγωνισμού. Αυτός ο περιορισμός σε τέσσερα κανάλια φαίνεται δύσκολο να δικαιολογηθεί και αυτό το τραγελαφικό επεισόδιο των δημοπρασιών που ζήσαμε, δεν είναι παρά μόνο το πρώτο κεφάλαιο μιας μακράς μάχης» ανέφερε ο Γ. Πρετεντέρης.

Χρήστος Σπίρτζης: «Δεν νομίζω ότι 1.500 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο και δεν θα μείνουν επειδή θα υπάρχουν θεματικές άδειες. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες άδειες θα υπερκαλυφθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας». «Έχουμε πλέον ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπου τα τηλεοπτικά κανάλια είναι νόμιμα, έχουν άδεια, έχουν ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας και αποδίδουν στο ελληνικό δημόσιο, στον ελληνικό λαό, για την άδεια λειτουργίας τους, συγκεκριμένα ποσά που προέκυψαν από μια διαφανέστατη και καθαρή διαγωνιστική διαδικασία» δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. O κ.Σπίρτζης χαρακτήρισε τη δημοπρασία των τηλεοπτικών καναλιών ως επιτυχία κυρίως του πρωθυπουργού και τόνισε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει στο δρόμο καθώς εκτιμά ότι «οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών».

Ερ.: Κύριε υπουργέ, ισχύει ότι τα 246 εκατομμύρια θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ;

Απ.: «Θα κάνετε λίγη υπομονή εωσότου να κάνει ο πρωθυπουργός τις ανακοινώσεις στη Θεσσαλονίκη για το πού θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα»

Ερ: Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από το ύψος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν;

Απ: «Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς περιμέναμε τέτοιο μεγάλο ποσό, αθροιστικά, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Περιμέναμε αρκετά χρήματα, αλλά ξεπεράστηκε η προσδοκία του τελικού ποσού κι αυτό δείχνει τι έχανε τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο το τι επιβάρυνε περισσότερο τους πολίτες, η μη εφαρμογή των νόμων, το να έχουμε μία διαγωνιστική καθαρή διαδικασία για όσους είχαν τηλεοπτικούς σταθμούς και μάλλον θα πρέπει να απολογηθούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις γι' αυτό. Να έχουν μία σύγκριση τι έδωσε κάθε επιχείρηση για να πάρει την άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού και τι αποτέλεσμα είχε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες με μια διαγωνιζόμενη εταιρία, με μία εταιρία που έλαβε έναντι 18 εκατομμυρίων»

Ερ: Λέτε για την Digea;

Απ: «Λέω για την Digea για όλο το τηλεοπτικό φάσμα, για τα τηλεοπτικά κανάλια και όλο το τηλεοπτικό φάσμα για τα περιφερειακά κανάλια. Επομένως μπορεί κανείς με ασφάλεια να βγάλει τα συμπεράσματά του πώς χειρίζονταν κάποιοι το δημόσιο πλούτο, τη δημόσια περιουσία και τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και πως χειρίζεται η σημερινή κυβέρνηση το δημόσιο πλούτο τις αδειοδοτήσεις και τη διαγωνιστική διαδικασία».

Ερ: Μια και μιλάμε τώρα για την Digea, έχει πει η κ. Γεροβασίλη, έχει πει η κυβέρνηση,με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι σε 90 ημέρες τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν σήμερα δεν θα αναμεταδίδονται από την Digea. Αν η Digea δεν συμμορφωθεί τι θα κάνει η κυβέρνηση;
Απ.: «Δεν πιστεύω ότι η Digea δεν θα συμμορφωθεί. Όποιος δεν συμμορφώνεται με το νόμο, είτε είναι εταιρία, είτε είναι πρόσωπο, είτε δημόσιος λειτουργός τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας θα αναλάβουν τα δικά τους καθήκοντα προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος».

Ερ: Άρα μου λέτε ότι στην περίπτωση αυτή θα επέμβει η δικαιοσύνη;

Απ: «Θα επέμβουν όσα όργανα χρειαστεί να επέμβουν από την πλευρά της πολιτείας».

Ερ: Οι επιχειρηματίες, οι όμιλοι που σήμερα πήραν τηλεοπτικές άδειες, από εδώ και πέρα προχωράνε κανονικά, είναι μόνιμοι;
Απ: «0χι είναι προσωρινοί. Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους απαραίτητους ελέγχους. Αυτά είναι ορισμένα και στο νόμο και στην προκήρυξη του διαγωνισμού από τις δημόσιες υπηρεσίες και από τις επιτροπές που διεξάγουν τους ελέγχους και το διαγωνισμό και μετά την ολοκλήρωσή του θα έχουμε όσους νόμιμα πλέον θα έχουν τη νόμιμη και στην επόμενη δεκαετία την άδεια λειτουργία τους».

Ερ: Κύριε Σπίρτζη πολλοί συνάδελφοί μας από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, δηλαδή οι εργαζόμενοι του Alpha και του STAR στη συνέχεια και αυτοί του MEGA και του Ε που κόπηκαν, δεν μπήκαν καν στον διαγωνισμό έχουν αισθανθεί ένα σοκ. Είναι στον αέρα δεν ξέρουν τι θα γίνει. Τι λέει η κυβέρνηση γι' αυτό το πράγμα; Είναι μία αριστερή κυβέρνηση.

Απ: «Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας, αυτά που προβλέπονται στο νόμο και ως ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων, αλλά και κυρίως σε ό,τι αφορά την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα κάθε σταθμού. Αυτά που προβλέπονται είναι τέτοια που υπερκαλύπτουν τον ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων, θα εργαστούν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι, πιστεύω ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών. Άλλωστε αυτό το είχαμε πει και το είχαμε προβλέψει και πολύ νωρίτερα όταν έμπαινε αυτό το θέμα και όταν κάποιοι μας κατηγορούσαν γιατί βάζουμε ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και προσέφευγαν εναντίον και της πολιτικής απόφασης.Θα ήταν καλό όμως σήμερα κάποιοι να απολογηθούν. Κάποιοι να απολογηθούν όταν κατηγορούσαν και στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας την κυβέρνηση για έναν 'διαγωνισμό ο οποίος δεν ήταν διαφανής' και θα ήταν καλό και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο έχει δηλώσει ότι θα τον ακυρώσει αυτό τον διαγωνισμό, έστω και σήμερα να ανακαλέσει. Ιδιαίτερα τις ημέρες που διεξάγεται η διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό δείχνει πολλά σε όλους μας και στους πολίτες».

Ερ: Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει γρήγορα θεματικές άδειες για να καλυφθεί το πρόβλημα στους 1.500 εργαζόμενους που θα μείνουν στον δρόμο; Και πόσο γρήγορα;
Απ: «Δεν νομίζω ότι 1.500 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο και δεν θα μείνουν επειδή θα υπάρχουν θεματικές άδειες. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες άδειες θα υπερκαλυφθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας».

Ερ: Όμως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν επέστρεφε από την Κίνα και ο κ. Σκουρλέτης πολύ πρόσφατα και ο κ. Κρέτσος χθες, αν δεν κάνω λάθος, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο και πέμπτης άδειας πανελλαδικής εμβέλειας. Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το δει;

Απ: «Η κυβέρνηση έχει έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν τα περιφερειακά κανάλια και στη συνέχεια θα δούμε σε σχέση και με τις διαθέσιμες συχνότητες που θα υπάρχουν στο μέλλον, γιατί ένα μέρος των τηλεοπτικών συχνοτήτων, όπως γνωρίζετε, πρέπει να πάει σε άλλες υπηρεσίες, για παράδειγμα μέσω διαδικτύου.Θα δούμε τι τεχνικά περιθώρια έχουμε και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε έναν σύγχρονο σχεδιασμό για το τηλεοπτικό τοπίο».

Ερ: Ένας από τους επιχειρηματίες που πήρε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας- και μάλιστα τη δεύτερη- έχει οικογενειακή σχέση μαζί σας. Πώς το σχολιάζετε;

Απ: « Για αυτούς που μας κατηγορούσαν για όλα αυτά, για αυτούς που ρίχνουν λάσπη είναι μάλλον η μέρα της αυτοκριτικής τους. Σε σχέση και με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Κάνουμε τη δουλειά μας, μιλάνε οι πράξεις και τα έργα μας, η κυβέρνηση προχωράει όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα, αυτό κάνουμε και θα αξιολογηθούμε από τον ελληνικό λαό».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ - 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 11 π.μ. - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ)Όπου και να βρεθούμε όπου και να σταθούμε εισπράττουμε την δυσαρέσκεια, την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου πρώτα απ' όλα για την κυβέρνηση Τσίπρα και γενικότερα για τις μνημονιακές δυνάμεις.

Το μόνιμο μοτίβο που ακούμε είναι: κάντε κάτι!

Τους απαντάμε ότι αυτό το κάτι πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και να κινητοποιηθούμε.

Να βγούμε στους δρόμους!

Τη Δευτέρα στις 11 πμ η ΛΑ.Ε οργανώνει διαμαρτυρία κατά του ΕΝΦΙΑ, για την κατάργησή του έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα (Φιλελλήνων).

Ευκαιρία, λοιπόν, να κάνουμε όλοι κάτι.

Να μην γκρινιάζουμε και να οργιζόμαστε μόνο.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί.

Θα είμαστε, όμως;

Ή θα βρεθούμε μόνο οι συνήθεις ύποπτοι;

Ελπίζουμε πως όχι.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.