09/20/16

Μήνυμα προς τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τις ΗΠΑ, μιλώντας στο φόρουμ Concordia Summit...

 

Ο πρωθυπουργός σε σημερινή του ομιλία στο φόρουμ Concordia Summit μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές της πρέπει να πράξουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας "η στιγμή αυτή είναι τώρα".

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ακόμα ότι μέχρι το τέλος του έτους τα συγκεκριμένα μέτρα για την απομείωση του χρέους πρέπει να ανακοινωθούν, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στους επενδυτές και στις αγορές ότι "η Ελλάδα επιστρέφει, ότι τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν". "Ως το τέλος του 2016 ο ορίζοντας πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πριν το 2017 που είναι έτος εκλογών για πολλές ευρωπαϊκές χώρες" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι αυτός είναι απαραίτητος όρος προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέψει στις αγορές το 2017. "Αυτό αποτελεί ευθύνη των διεθνών πιστωτών. Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι η αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Και γι' αυτό τον λόγο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διστάζει ή να χρονοτριβεί" τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στις επίπονες προσπάθειες και στα αποφασιστικά βήματα τα οποία πραγματοποίησε η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο για να διασφαλίσει την εσωτερική πολιτική και οικονομική της σταθερότητα και πρόσθεσε ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την στροφή της οικονομίας στην ανάκαμψη, λέγοντας χαρακτηριστικά "το Grexit αποτελεί ιστορία, η ανάπτυξη είναι εν όψει".
 

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Concordia:

Κυρίες και κύριοι,

Με τιμά ιδιαίτερα η ευκαιρία που μου προσφέρετε να μιλήσω ενώπιον ενός τόσο διακεκριμένου κοινού στη φετινή Σύνοδο Concordia.

Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για το γεγονός ότι επιτυχημένα και διακεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της Concordia είναι ελληνικής καταγωγής.

Το πρίσμα της συνεργασίας στην αντιμετώπιση εγχώριων και παγκόσμιων προκλήσεων, που αποτελεί τη στρατηγική συμβολή της Concordia, είναι πολυτιμότερο από ποτέ. Και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, παρότι αποτελεί τον ιστορικό καρπό μιας πολιτικής συνεργασίας, έχει μεταφέρει το βάρος της επίλυσης υπερεθνικών κρίσεων επί εθνικών κυβερνήσεων. Και τούτο σε μια συγκυρία, κατά την οποία η Ευρώπη έχει γίνει το σταυροδρόμι τριών παγκοσμίων κρίσεων: της μεταναστευτικής κρίσης, της κρίσης ασφαλείας που επεκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και της οικονομικής κρίσης.

Ήταν, για την ακρίβεια, η διαχείριση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης του 2008 που σηματοδότησε τη μετάβαση στη λογική της εθνικοποίησης συλλογικών προβλημάτων. Η επιστροφή στη λογική του «όχι στη δική μου αυλή», και η αποφυγή αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης στο κοινωνικό, οικονομικό και δημοσιονομικό πεδίο, είναι ο  λόγος για τον οποίο η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει ακόμα να υπερβεί εκείνη την κρίση.

Για να το θέσω διαφορετικά, η Ευρώπη, εφαρμόζοντας μια δογματική ατζέντα με πρωτοβουλία των χωρών-δανειστών της Βόρειας Ευρώπης, απέτυχε σε αυτό που κατάφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τη διακυβέρνηση των Δημοκρατικών: να περιορίσουν την κρίση.

Η ίδια λογική καθορίζει και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πρακτικά αρνηθεί τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τις χώρες πρώτης εισόδου – κυρίως από την Ελλάδα.

Ωστόσο, σε ένα ευρύτερο πεδίο αβεβαιότητας, αναποφασιστικότητας και αναταράξεων, η Ελλάδα παραμένει μια άγκυρα γεωπολιτικής σταθερότητας. Και αυτό αποτελεί απαραίτητο όρο για την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη για πέντε λόγους:
  1. Παίζουμε σταθεροποιητικό ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια.
  2. Κατέχουμε κεντρικό ρόλο για την Ευρώπη ως χώρα πρώτης γραμμής στη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, βρισκόμενοι στα πλέον ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
  3. Εξελισσόμαστε σε σημαντικό ενεργειακό, διαμετακομιστικό και εμπορικό κόμβο, σε μία περίοδο στην οποία αναπτύσσονται νέες διαδρομές για το φυσικό αέριο, τις σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές στην περιοχή.
  4. Ασκούμε μια πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική, που προωθεί τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην περιοχή μας και ευρύτερα. Ενισχύουμε τις σχέσεις με παραδοσιακούς συμμάχους και φίλους, ενώ αναπτύσσουμε σχέσεις με αναδυόμενες οικονομίες.
  5. Αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας και αξιόπιστο συνομιλητή στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, στην οποία η κατάσταση ασφαλείας διαρκώς επιδεινώνεται. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη σχέσεων με χώρε της περιοχής σε διμερές, τριμερές – από κοινού με την Κύπρο – και πολυμερές επίπεδο.
Κυρίες και κύριοι,

κατά το περασμένο έτος η Ελλάδα έκανε γενναία και αποφασιστικά βήματα προκειμένου να εξασφαλίσει την εσωτερική πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Η χρονιά αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή της οικονομίας από την ύφεση στην ανάκαμψη. Το Grexit αποτελεί σενάριο της ιστορίας. Η ανάπτυξη είναι στον ορίζοντα. Η ελληνική οικονομία υπεραπέδωσε το 2015. Εφαρμόζουμε όλες τις αναγκαίες, προσανατολισμένες στην ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις. Έχουμε αναπτύξει θεσμικό περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις, με σταθερούς για 12 χρόνια εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές, για επενδύσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ. Έχουμε νομοθετήσει έναν αξιοκρατικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, ξεφεύγοντας από τις πρακτικές του παρελθόντος, από το πελατειακό σύστημα και τη γραφειοκρατική απάθεια. Καταπολεμούμε κάθε μέρα τη διαφθορά και τα ολιγαρχικά συμφέροντα, που συνδέονται με το παλιό πολιτικό σύστημα και απέτρεπαν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, προκειμένου η χώρα μας να εισέλθει στο μονοπάτι της βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές μας θα πρέπει να πράξουν αυτό που τους αναλογεί για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους μας. Βάσει της συμφωνίας μας, η ώρα να το πράξουν είναι τώρα. 

Έως το τέλος αυτού του έτους, συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να έχουν καθοριστεί και ανακοινωθεί, ώστε να σταλεί ξεκάθαρο σήμα σε επενδυτές και αγορές ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει· ότι τα χρόνια της κρίσης έχουν παρέλθει. Έως το τέλος του 2016 ο ορίζοντας θα πρέπει να έχει καθαρίσει. Πριν το 2017, ένα εκλογικό έτος για σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό αποτελεί απαραίτητο όρο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την επιστροφή στις αγορές το 2017. Και αυτό αποτελεί ευθύνη όλων των διεθνών δανειστών. Η ελάφρυνση του χρέους θα ρίξει την αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Για αυτό τον λόγο, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διατάζει ή να καθυστερεί.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Σας ευχαριστώ για τη διαρκή σας υποστήριξη στην προσπάθειά μας για ανάκαμψη.


Με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!" (Ναζίμ Χικμέτ)» κορυφώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»...Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Οι κεντρικές του εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Παρακάτω δημοσιεύεται το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα:

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:15 "Τα σημάδια των καιρών" - Σχολιάζοντας την εποχή μας μέσα από στίχους και μουσική​
22:15 Αφιέρωμα - παρουσίαση του CD με ανέκδοτα τραγούδια του ΔΣΕ από την Ορχήστρα της ΚΝΕ. Διεύθυνση ορχήστρας: Μανώλης Ανδρουλιδάκης
23:15 Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:15 «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου, μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
21:30 Ποντιακό γλέντι με τους Ηλία Υφαντίδη (λύρα) και Θεοδόση Ευφραιμίδη (νταούλι). Συμμετέχει το χορευτικό του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών και της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου
23:15 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
20:00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα
20:45«Άκου τι είπαν» - Παιχνίδι για μαθητές
21:30 Συναυλία hip hop μετους Rebellion Connexion + Φρανκ
22:15 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί»
22:45 Συναυλία με τους «String Demons»
23:15 Συναυλία με τους «Sober on Tuxedos»

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19:00 Αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ)
20:00 «Θεσσαλονίκη 9-11 του Μάη 1936», δραματοποιημένη αφήγηση βασισμένη στο λογοτεχνικό ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Συμμετέχουν νέοι ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές
Στο Στέκι Πολιτισμού και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής με έργα μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
18:00 Ζωγραφική - Ελεύθερη, ομαδική δημιουργία «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»
19:30 «Ειρήνη», διαδραστικό παραμύθι από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ
20:15 Μουσικές δραστηριότητες
20:45 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θανάση Λιούνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:00 Συναυλία με τους Μανώλη Φάμελλο, Στάθη Δρογώση, Οδυσσέα Τσάκαλο και Βαγγέλη Μαρκαντώνη
22:00 «Γράμματα από τη Γερμανία» και άλλα τραγούδια για τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Μεράντζας, Δημήτρης Μπάσης, Μπέτυ Χαρλαύτη
23:30 Λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:00 Κεντρική συζήτηση με τίτλο «Η πορεία της ΕΕ και της ελληνικής οικονομίας μετά το Brexit και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης»
21:30 Συναυλία με τους Μανώλη Μητσιά, Σταύρο Σιόλα, Γεωργία Νταγάκη
23:15 Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
19:00 Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα
19:30 «Άκου τι είπαν» - Παιχνίδι για μαθητές
20:00 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από μαθητές
21:00 Συζήτηση με τίτλο: «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;»
22:00 Συναυλία με τους «Altera Vita»
22:45 Συναυλία με τον «George Zervos»
23:30 Συναυλία με τους «Imam Baildi»

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19:00 «ΑΡ.Δ. 1621», παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ εμπνευσμένη από το Θέατρο του ΔΣΕ
20:00 Εκδήλωση - συζήτηση «Λογοτεχνικές σελίδες για τον ΔΣΕ από συγγραφείς-μαχητές του»

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
18:00 Εργαστήρι πειραμάτων Φυσικής και Χημείας
19:30 «Γινόμαστε μικροί εξερευνητές», διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ
20:15 Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan.
21:00 Κουκλοθέατρο «O Toμ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο» του Χρήστου Μπουλώτη, διαδραστική παράσταση από την Αριστέα Κοντραφούρη

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:30Χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου
20:45 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

21:30 Συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο. Διεύθυνση: Γιάννης Μαρκόπουλος.
Τραγουδούν: Λάκης Χαλκιάς, Δήμος Αναστασιάδης, Δάφνη Ζουρνατζή, Γιώργος Νικηφόρου-Ζερβάκης και η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη. Συμμετέχει η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή
23:30 Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:30 Ηπειρώτικο γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση
23:30 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
18:45 Βράβευση νικητριών ομάδων του 3ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”
21:30 Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα
22:00 Συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ»
22:45 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο
23:30 Συναυλία με τους «Onirama»

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
19:00Παράσταση από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
18:00 Εργαστήρι κατασκευών
19:30 «Ελευθερώστε τον Ντάινο!», ομαδικό παιχνίδι από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ
21:30 «Πολύχρωμο παραμύθι», Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «PEOPLE & PUPPETSSVIT»

Από τις 17 έως τις 24 Σεπτέμβρη το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, πριν αλλά και κατά τις μέρες των κεντρικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, θα διοργανωθεί Αθλητικό Camp της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για γονείς και νέους, σεμινάρια γνωριμίας με αθλήματα, σκακιστικοί αγώνες και τουρνουά πινγκ-πονγκ. Το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp:

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη
17:00Τουρνουά μπάσκετ 3on3

ΚυριακΗ 18 Σεπτέμβρη
17:00 Αγώνας δρόμου 4 και 8 χιλιομέτρων ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά - Αφετηρία: Πάρκο Τρίτση, πύλη Εργατικών Κατοικιών (οδός Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Σεπτέμβρη
9:00 Γνωριμία με την αναρρίχηση, στο αναρριχητικό πεδίο Φυλής
(Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6970621271)

Στο Χώρο Αθλητισμού του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στο Πάρκο θα πραγματοποιηθούν ακόμα τα εξής:

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη
20:00 «Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016, μια γιορτή των μονοπωλίων», εκδήλωση - συζήτηση με τον Γραμματέα της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη
 20:30 Τουρνουά σκάκι Μπλιτς

Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν και φέτος στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στο «Πάρκο Τρίτση».

Αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις που έκαναν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», 18 Σεπτέμβρη 2016.

Μανώλης Μητσιάς - Ερμηνευτής


Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κάθε χρόνο σχεδόν, δίνω το «παρών» στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο δηλώνει τους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στα μονοπώλια.

Βιώνουμε καθημερινά τη βάρβαρη καθημερινότητα και δε σας κρύβω ότι είμαι απογοητευμένος για το μέλλον της χώρας μου. Η λύση βρίσκεται στους αγώνες!

Καλή αντάμωση στο Φεστιβάλ της νιότης, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Γλυκερία – Ερμηνεύτρια


«Για 3η φορά συμμετέχω σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που εμπνέει τη νεολαία και τους αγώνες του λαού μας.

Φέτος, στο πρόγραμμα που ετοιμάζω με χαρά για το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβω και ένα αφιέρωμα στον μελωδό Μάνο Λοΐζο.

Η χαρά μου είναι μεγάλη που θα επικοινωνήσω αυτά τα τραγούδια, καθώς και μεγάλες μου λαϊκές επιτυχίες με το υπέροχο κοινό του Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Γιώργος Μαργαρίτης - Λαϊκός τραγουδιστής

 

«Το γνήσιο λαϊκό μας τραγούδι έχει μπολιάσει τους αγώνες του λαού μας.

Αυτό το τραγούδι προβάλλεται από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ εδώ και χρόνια.

Και φέτος θα είμαι παρών, μαζί με την ορχήστρα μου, για να τραγουδήσουμε και να γλεντήσουμε παρέα.

Στα παιδιά της ΚΝΕ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!».


Ιρίνα ΜΠΟΪΚΟ--Σκηνοθέτρια και ηθοποιός παιδικών παραστάσεων


«Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω με το «Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο People & Puppets'Svit» σε αυτό το σημαντικό και καταξιωμένο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ είναι πραγματικά μια ξεχωριστή γιορτή της πόλης μας, που φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους! Μια ξεχωριστή γιορτή της νεολαίας, που βλέπεις μόνο χαμογελαστά και καθαρά πρόσωπα!

Και εμείς με τις κουκλοκατασκευές και το «Πολύχρωμο Παραμύθι», θα περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να ζήσουμε όμορφες, δημιουργικές και χαρούμενες στιγμές!».

Τριστάν – Ταχυδακτυλουργός


«Είναι μεγάλη μου χαρά που συμμετέχω για άλλη μια χρονιά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το Φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικές στιγμές βλέποντας, ακούγοντας, συμμετέχοντας».


Υπεραστικοί – Μουσικό συγκρότημα

 

 «...Εμείς. Θα γίνουμε φωτιά μέσα στον πάγο.
Λαός, θα γίνουμε το φως μέσα στη νύχτα.
Εμείς. Θα σπάσουμε του ανήφορου το αδράχτι
που γνέθει κάματο, υποταγή και ήττα.
Εμείς. Κρατώντας πάλι κόκκινες σημαίες,
λαός που τον δικό του δρόμο θα ανοίξει.
Εμείς. Με ανάσα των νεκρών μας τους αγώνες,
στις φλέβες το αίμα κι η οργή τους να κυλήσει...

(Από το καινούριο τραγούδι του σχήματος, με τίτλο «Εμείς»)

Τραγουδάμε για την εργατική τάξη που παράγει όλο τον κοινωνικό πλούτο, χωρίς να τον καρπώνεται. Με την καλλιτεχνική μας παραγωγή και δράση παίρνουμε ανοιχτά θέση, προσπαθώντας για μια τέχνη οργανική στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Στεκόμαστε στο πλευρό της τάξης μας, στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, στο πλευρό αυτών που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, αυτών που προχωράνε αταλάντευτοι στο δρόμο της ταξικής πάλης.

Ευχαριστούμε την ΚΝΕ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Την εκτίμηση ότι η προϊούσα κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή πολλών μαχητών του ISIS στην Ευρώπη, γεγονός που αυξάνει δραματικά την τρομοκρατική απειλή..Την εκτίμηση ότι η προϊούσα κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή πολλών μαχητών του ISIS στην Ευρώπη, γεγονός που αυξάνει δραματικά την τρομοκρατική απειλή, διατυπώνουν ειδικοί που επικαλείται στο σημερινό φύλλο της η βελγικη εφημερίδα De Morgen

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η εφημερίδα, πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τη βελγική κυβέρνηση να ετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα καθιστά δυνατή την προληπτική κράτηση όσων επιστρέφουν στο Βέλγιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας και της δράσης τους.

Εκ παραλλήλου πρωτοβουλία για την επιμήκυνση του χρόνου κράτησης των παράτυπων μεταναστών σε 18 μήνες φέρεται αναλαμβάνει ο υφυπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου Τέο Φράνκεν σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd. Ο φλαμανδός πολιτικός υποστηρίζει ότι ανάλογη ρύθμιση ισχύει σε 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων στις γειτονικές Ολλανδία και Γερμανία.
mignatiou.com

Η έκθεση που θα συνταχθεί θα αξιοποιηθεί επίσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναθεωρημένη έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους...Στην Αθήνα παραμένει το επιτελείο της εκπροσώπου του ΔΝΤ στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου, προκειμένου να εξετάσει όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και να προχωρήσει σε έκθεση αξιολόγησης, βάσει των όσων προβλέπονται στο άρθρο 4 του καταστατικού του Ταμείου.

Το ΔΝΤ αποδίδει μεγάλη σημασία στην αξιολόγηση αυτή και, όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ράις, άλλη η διαπραγμάτευση που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM -στο οποίο το ΔΝΤ δεν μετέχει ακόμη μέσω χρηματοδότησης, όπως έσπευσε να επαναλάβει για μια ακόμη φορά- και άλλη η διαδικασία για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Πρακτικά, μέσα στις επόμενες ημέρες τα στελέχη του ΔΝΤ θα συλλέξουν στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας, όχι μόνο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αλλά και σε μεσομακροπρόθεσμο.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, είναι σαφές ότι η έκθεση που θα συνταχθεί θα αξιοποιηθεί επίσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναθεωρημένη έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που τοποθετείται χρονικά μέσα στον Νοέμβριο.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.